Şimdi Ara

özel okullar hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ilkokul ortaokul lise için tamamında veya çoğunda özel okula giden birileri var mı? çocuğu full özel okula gönderince daha başarılı oluyo mu, daha mı kültürlü oluyo, çevresi mi daha düzgün oluyo? özel okulların çocuğun gelişimine bi katkısı var mı? iyi ki ailem yollamış beni diyen falan var mı?

bi yakınım için soruyorum hem de biraz merak ettim.

• Ben ilkokuldan itibaren gittim.

Şimdi hangi özel okul, özel okulu karşılaştıracağımız devlet okulu hangi devlet okulu? (en iyilerinden mi, en kötülerinden mi, "ortalama" mı, "ortalama" ne demek...)

Ben kendi gittiğim okulda gördüklerimi yazacağım. Diğer devlet okullarında durum nasıl bilmiyorum. Yazdıklarım özel okula özgü olmayabilir ki normal.

-Eğitim

Direkt İngilizce

Ben İngilizce'yi öğrenmedim. Okuldaki hocalarım bana öğretti.

Üniversite hazırlıkta kullanılan kaynakları(Achieve 3000 mesela) bizim okulda ortaokulda kullanılıyordu. 8. sınıfta lise hazırlığı geçme sınavına hazırlanırken İngilizce öykü yazıyorduk. Normal okul sınavlarımız da bir üniversite hazırlık atlama sınavına benzerdi.

Birkaç "Native" hocamız vardı. İngilizce ana dili olan hocalardan ders aldık.

Lisede İngilizce Edebiyat gördük. IGCSE sınavına girdik.

vb.

İngilizce dışındaki derslerde de lisede okul hocalarının kendi yazdığı mat/fkb kitaplarından İngilizce ders gördük. Lisem diğer okullar ile karşılaştırınca daha zorlayıcı idi.

FKB derslerinde deney yaptık, üniversitedeki gibi deney kağıdı hazırladık. Mastering biology üzerinden ödev yapıyorduk.

vb.

---------------------------------------

Şimdi geride kalanlar-

Spor takımları mevcuttu. Çok başarılı değillerdi sanırım ama okul ekipman-imkan açısından iyiydi. Spor salonları, futbol sahası vb. çeşitliydi.

Para karşılığı hafta sonu kursları vardı. Yüzme, resim ...

Yemekhaneden yemek yiyorduk. Eurest. Pek ucuz değil ama güzel bir öğle yemeği.

Lise LGS başarı sıralamasına göre öğrenci almıyordu. Yani her başarı durumundan öğrenci vardı. Belki + belki -

Gördüğüm en "düzgün olmayan" öğrenci bile bir seviyenin üstündeydi. Özelde okuyanın çevresi daha düzgün oluyor denebilir.

Yurt dışına üniversite okumaya giden öğrenciler vardı. Bu biraz paraya da bakıyor ama neyse. Okulun yardımcı olması da bir etken.

-------------------------------------

Daha başarılı olup olmaması gün sonunda öğrencide bitiyor. Özel okul sana güzel bir öğrenme ortamı sunar. Derslere ehil hocalar girer vb. ama gün sonunda öğrenci öğrenmiyorsa kim ne yapsın...

Sağlanan imkanları kullanan öğrenci için "özel okul öğrencinin daha iyi yerlere gelmesini sağlar" denebilir.

Edit: iki kere aynı şeyi yazmışız ayb

• Bende merak ediyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam ben lisede özele gittim

eğer gideceği özel okul iyi değilse hiçbir fark olmuyor hatta ortaokul ilkokul seviyesinde çocuklar mal oluyor

özel okullar ele ayağa düştü

ama okul gerçekten iyiyse o zaman paranın karşılığını alırsın

• Ortam tecrübe edersin. Evet özel okula gittim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apartman üniyle koç sabancı bilkent karşılaştırması gibi

ikiside vakıf

• koç sabancı bilkentin lise versiyonları robert falan mı yani

• hocam demek istediğim o değildi ama öyle de olabilir

ben istanbulda yaşamıyorum ama yaşadığım şehirde parasını sonuna kadar hak eden, öğrenci kitleside iyi olan özel okullar var çocuk oraya giderse tabikide mesajda yazdığınız gibi olur ama üç beş öğretmenle kurulmuş doğru dürüst bahçesi bile olmayan özel okula giderse bi işe yaramaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ara tatil hk.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ortaokul ve liseyi özelde okudum. Benim okuduğum özel okul Türkiye çapında çok popüler ve köklü bir kurumun okullarından biri. Ama benim okuduğum özel okul; bırakın özel olmayı, okul olduğu bile belli değildi. Yani ben şu ekonomik koşullarda 1-2 tanesi hariç hiçbirinin parasına değeceğini düşünmüyorum.

• ortaokulda gittim gayet güzeldi

• özel okul daha iyi

• kardeşim ortaokulda gitti daha başarılı mı oldu bilmem de sosyal anlamda olumlu etkiledi

• Roberte girmek için lise sınavından da iyi bir puan almak gerekiyor. Öyle parasını basıp giremiyorsun. Ama evet büyük ihtimalle trnin en iyi özel lisesidir Robert. Ben geçmişi devlet okullarında olan biri olarak söyleyebilirim ki imkan varsa kaliteli bir özel okul insana imkan sağlar. İngilizce olsun kulüp etkinlikleri olsun böyle şeyler devlette hiç yok. Liseye geçtiğimde insanlar B1, B2 falan konuşuyordu benim daha bunlardan haberim yoktu.

• Ben ilkokuldan itibaren gittim.

Şimdi hangi özel okul, özel okulu karşılaştıracağımız devlet okulu hangi devlet okulu? (en iyilerinden mi, en kötülerinden mi, "ortalama" mı, "ortalama" ne demek...)

Ben kendi gittiğim okulda gördüklerimi yazacağım. Diğer devlet okullarında durum nasıl bilmiyorum. Yazdıklarım özel okula özgü olmayabilir ki normal.

-Eğitim

Direkt İngilizce

Ben İngilizce'yi öğrenmedim. Okuldaki hocalarım bana öğretti.

Üniversite hazırlıkta kullanılan kaynakları(Achieve 3000 mesela) bizim okulda ortaokulda kullanılıyordu. 8. sınıfta lise hazırlığı geçme sınavına hazırlanırken İngilizce öykü yazıyorduk. Normal okul sınavlarımız da bir üniversite hazırlık atlama sınavına benzerdi.

Birkaç "Native" hocamız vardı. İngilizce ana dili olan hocalardan ders aldık.

Lisede İngilizce Edebiyat gördük. IGCSE sınavına girdik.

vb.

İngilizce dışındaki derslerde de lisede okul hocalarının kendi yazdığı mat/fkb kitaplarından İngilizce ders gördük. Lisem diğer okullar ile karşılaştırınca daha zorlayıcı idi.

FKB derslerinde deney yaptık, üniversitedeki gibi deney kağıdı hazırladık. Mastering biology üzerinden ödev yapıyorduk.

vb.

---------------------------------------

Şimdi geride kalanlar-

Spor takımları mevcuttu. Çok başarılı değillerdi sanırım ama okul ekipman-imkan açısından iyiydi. Spor salonları, futbol sahası vb. çeşitliydi.

Para karşılığı hafta sonu kursları vardı. Yüzme, resim ...

Yemekhaneden yemek yiyorduk. Eurest. Pek ucuz değil ama güzel bir öğle yemeği.

Lise LGS başarı sıralamasına göre öğrenci almıyordu. Yani her başarı durumundan öğrenci vardı. Belki + belki -

Gördüğüm en "düzgün olmayan" öğrenci bile bir seviyenin üstündeydi. Özelde okuyanın çevresi daha düzgün oluyor denebilir.

Yurt dışına üniversite okumaya giden öğrenciler vardı. Bu biraz paraya da bakıyor ama neyse. Okulun yardımcı olması da bir etken.

-------------------------------------

Daha başarılı olup olmaması gün sonunda öğrencide bitiyor. Özel okul sana güzel bir öğrenme ortamı sunar. Derslere ehil hocalar girer vb. ama gün sonunda öğrenci öğrenmiyorsa kim ne yapsın...

Sağlanan imkanları kullanan öğrenci için "özel okul öğrencinin daha iyi yerlere gelmesini sağlar" denebilir.

Edit: iki kere aynı şeyi yazmışız ayb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 3 Ekim 2022; 22:12:23 >

• uzun uzun yazacaktım da üşendim valla

• Ben de özele gitmiş biri olarak şu an kullandığımız Oxford Intermediate kaynağı silip süpürmüştük İngilizce hocamla. İşin garibi bence şu anki hocadan daha iyi bile anlatıyormuş.

Ama diyorduk zaten. Kendisi belki de ülkenin en iyi İngilizce öğretmenlerindendi. Bir ülkenin büyükelçiliğinde de görev yapmış, Türkçe İngilizce Almanca İtalyanca Rusça İspanyolcayı baya akıcı şekilde kullanabilen çok değerli biriydi. Öyle ki bugün dersten sonra onu arayıp teşekkür ettim.

İngilizce hocamı övme yazısı gibi oldu ama
    Böyle kıymetli hocaları olan bi yer ise gidilir yav

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlköğretim ve Ortaöğretimi full devlette okudum ama Özel Fen lisesi bitiren tanıdıklar var. Bitirdikleri özel fen lisesi sanırım YKS başarısı olarak aynı şehirde LGS'den 460-470 ile kapatmış devlet fenlerden daha başarılıymış.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

önümü ilikledim hocam okurken

teşekkürler

• İyi bir özelde okumak isterdim de şehrimde öyle bir yoktu sanırsam (tabii maddi durumumuz da karşılayamazdı)

Neden isterdim gelirsek çünkü İngilizce eğitimi gayet iyi oluyor ve bence liseden direkt üniversite için yurt dışı şansı oluyor. Yani fen liseleri falan hepsi yks için hazırlıyor.

• Lan bunlar ne. Yukarida yazılan şeyler gercek mi ???? Ben ingilizce dersi görmeden mezun oldum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.