Şimdi Ara

ÖZEL NUMARALAR VE GİZLİ NUMARALAR NASIL?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu numaralar aramaya başladı bu günlerde. Sonu sanırım savcılık görünüyor ama gsm oparetörü(telsim) özel numara aradığında benim telefonumu kapalı gösterebilirmi

• Bunu bize soracağına müşteri hizmetleriyle 1 dakikalık bir görüşmeyle soruna cevap alabilirdin.. Böyle bir uygulama olsaydı pek çok kişi kullanırdı zaten bunu.. Hiç duymadım, görmedim.. Sanmıyorum böyle bir uygulama olduğunu..
  • gsm operatorleri 2006 yılında böyle bi uygulamaya gitmeyi planlıyolar yani özel numaradan çağrı istemeyen aboneleri için bi işlem gerçekleştirmeyi planlıyo...bunun karşılığında yapıcağınız işlem sonrası sizi hiç bir şekilde gizli numaralar arayamıyor...

fakat bunun bana göre bi dezavantajı var...
    şirketler güvenlik amaçlı olarak her zaman gizli numara kullanırlar...bi iş başvurusu yaptığınızı ve bunun karşılığında size bi telefon geliceğğini düşünün ve geleceğinizin de bu iş görüşmesine bağlı olduğunu düşünün...bu işlemi yaptırdığınız için size bu çağrı gelemiyo ve iş görüşmesine gidemiyosunuz ve işe alınamıyosunuz:)

yani kendi içinde bi kaso gibi bişi bu durum şu anda...işalla bi çözüm üretirler bunlara

Orjinalden alıntı: patesi

gsm operatorleri 2006 yılında böyle bi uygulamaya gitmeyi planlıyolar yani özel numaradan çağrı istemeyen aboneleri için bi işlem gerçekleştirmeyi planlıyo...bunun karşılığında yapıcağınız işlem sonrası sizi hiç bir şekilde gizli numaralar arayamıyor...

fakat bunun bana göre bi dezavantajı var...
    şirketler güvenlik amaçlı olarak her zaman gizli numara kullanırlar...bi iş başvurusu yaptığınızı ve bunun karşılığında size bi telefon geliceğğini düşünün ve geleceğinizin de bu iş görüşmesine bağlı olduğunu düşünün...bu işlemi yaptırdığınız için size bu çağrı gelemiyo ve iş görüşmesine gidemiyosunuz ve işe alınamıyosunuz:)

yani kendi içinde bi kaso gibi bişi bu durum şu anda...işalla bi çözüm üretirler bunlara

iyi de bu çok saçma birşey, görünmeyen numaraları engellemek için düşünüp lütfetmelerine gerek yok ki ya da bu çok büyük bir hizmet diil ki bu kadar düşünecek...
    hem bununla ilgili yüklenen bazı programlar var duyduğum kadarıyla gizli numaraları geri çeviren hem de öyle olmasa bile açmaz insan olur biter.

asıl gizli numarları gösteren bir sistemi çıkarsınlar da o zaman göreyim.

• bence gizli numara sadece gerekli olan sahıs yada kurumlara verilmeli ücretli olarak ona buna #31# yaptırırmamalı tek sorun bu saçmalık

Son günlerde ciddi ciddi hep bunu düşünüyorum. ...

Eğer aramızda anlayan birisi varsa bizi bilgilendirebilirmi.. Dava açmayı dahi düşünüyorum...

Orjinalden alıntı: atag

Arkadaşlar şimdi benim merak ettiğim konu şu adamlar bu gizli numara özelliğini koymuşlar iyide aynı şekilde gizli numarayı göster seçeneğinide kullanabilmemiz gerekmiyomu bir tüketici olarak...

Son günlerde ciddi ciddi hep bunu düşünüyorum. ...

Eğer aramızda anlayan birisi varsa bizi bilgilendirebilirmi.. Dava açmayı dahi düşünüyorum...

ya da numarayı gizleme özelliğini sadece kurumsal hatlara kullanma hakkı vermeli bence...yani şirket güvenliği için gizli kullanabilir bence...ama bireysel kullanıcı için saçma yani numarayı gizlemek...
  • Yaa arkadaşlar gsm operatörlerinin elinde bu gizli numaraları tespit edebilecek bir teknoloji yok mu gerçekten??? Bu kadar aciz olduklarını sanmıyorum.. Böyle bir teknoloji varsa eğer neden bu bilgiyi mağdur durumdaki abonelerine açıklamazlar?? Gizli kaçak iş yapan, gizli numara çeviren aboneyi korumak olabilir mi amaç?? Eğer öyleyse bir tezat değil midir bu??

Orjinalden alıntı: planlamacı

Yaa arkadaşlar gsm operatörlerinin elinde bu gizli numaraları tespit edebilecek bir teknoloji yok mu gerçekten??? Bu kadar aciz olduklarını sanmıyorum.. Böyle bir teknoloji varsa eğer neden bu bilgiyi mağdur durumdaki abonelerine açıklamazlar?? Gizli kaçak iş yapan, gizli numara çeviren aboneyi korumak olabilir mi amaç?? Eğer öyleyse bir tezat değil midir bu??

GSM ŞİRKETLERİNDE LEGAL ADINDA Bİ BÖLÜM VAR BU BÖLÜMDEKİ İNSANLAR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA BAĞLI VE BU KAYITLARA ERİŞİM YEKTİSİ SADECE ONLAR DA VAR VE BU KAYITLARA SADECE ELLERİNDE SAVCILIK BELGELERİ DAHİLİNDE ULAŞABİLİYOLAR...GSM OPERATÖRÜ KENDİ GÖREMEYECEĞİ ŞEYİ ÇIKARMAZ:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: planlamacı

Teşekkürler patesi bilgilendirdiğin için.. Zaten aksi bir durumda; kamu düzeni bozulur, insanlar birbirine girerdi.. Kan çıkardı alimallah

rica ederim.bencede herkesin elinin altında olsa gizli numaralara ulaşabilmek gazetelerin 3. sayfaları hergün ayrı bi cinnet olayıyla dolar taşar...şirket içinde gizli nyumara bilgisine ulaşabilecek çok insan var ancak bu 3 kişi dışında farklı bi kimse erişirse bu sisteme direk oalrak loglar çekiliyor ve işten çıkarılıyor.

• Siemens S40 ta menülerden engellenebiliyor. Başka hangi modellerde var bilmem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.