Şimdi Ara

Özel Kuvvetler Irak'ın Kuzeyine Girdi [KAYIP ŞEHİDİN NAAŞI BULUNDU] (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
6
Favori
49.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nedense Laik Demokrat Genç bana hiçte Laik Demokrat Genç gibi gelmiyor, yalnız bu konuda yazdıklarından da değil doğrusu!
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaikDemokratGencim

quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

Pkk cesetlerini görmeden ya da isimlerini liste halinde yazmadan artık inanmıyorum arkadaşlar şerefsizlerin vurduğu şehitlerimiz belli, şerefsiz pkk'nın ise sadece sayı 400 kişi öldü, 500 kişi öldü kanıt nerede kanıt?

seni sınır ötesi dağlara alalım. ceset parçalarını bulabilirsen sayarsın

Hocam çok mantıksız konuştun çocuk gibi, düşünmeden konuşmanın sonu bu; diyorsun ki parçalanmış cesetleri sayarsın, yani bir belirsizlikten bahsetmişsin o zaman 400 ceset nasıl kesin bir ifadeyle dersin ? o zaman kaçtane ceset olduğunu tsk'da bilemez, dediğinle çok çeliştin kardeşim...
    Ayrıca benim bu dediğimi emekli generaller bile söylüyor toplumu rahatlatmak için söyleniyor çocuk gibi herşeye inanmayın, bizde şerefsizlerin ölmesini istiyoruz ancak gerçekçilik bekliyoruz hepsi bu...

• quote:

size o ağır basarken banada daha önceki ortaya çıkan ses kayıtları görüntüler ayrıca 1 trilyon dolarlik butcesi olan ve 1000 yıllık mükemmel bir savaş tarihi olan ordunun bir kaç bin tane çapulcuya ağır zaiyat verdirememesinin sebebinin içindeki çürükler olduğu ağır basıyor

hangisi acaba daha mantıklı

1 trilyon dolarlık bütçesi olan ordu kimin ordusuymuş? Yada gezegende öyle bir ordu var mıymış? Önce oku araştır ondan sonra klavyenin başına geç
  • Arkadaşlar bende öyle 400 kişinin filan öldüğüne inanmıyorum 90'ların sonlarında o bölgede askerlik yapmış bir tandığımız var o anlatıyor dağların altlarında tünelleri barınakları varmış böyle bombardımanlarda oraya saklanıyorlarmış ayrıca bunu daha önce osman pamukoğluda söyledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRLoRd -- 21 Ağustos 2011; 18:30:48 >
  • Biz burada kendi içimizde bölünüyoruz. PKK sempatizanları, "canlı kalkan" adı altında toplanıp sınıra gidiyor ve resmen kafa tutuyorlar.
  • quote:

size o ağır basarken banada daha önceki ortaya çıkan ses kayıtları görüntüler ayrıca 1 trilyon dolarlik butcesi olan ve 1000 yıllık mükemmel bir savaş tarihi olan ordunun bir kaç bin tane çapulcuya ağır zaiyat verdirememesinin sebebinin içindeki çürükler olduğu ağır basıyor

Behey çocuk!

Sen sokakta, yolda yürümesini biliyor musun? Oturmasını kalkmasını, yemek yemesini biliyor musun? Senin yaşın kaç?

Bu konulara girip yorum yapıpta kendini bu kadar küçük düşürme. Suss! Dünyadan haberin yok, bari sus.

Çocuk mu avutuyoruz burada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Biz burada kendi içimizde bölünüyoruz. PKK sempatizanları, "canlı kalkan" adı altında toplanıp sınıra gidiyor ve resmen kafa tutuyorlar.

kandil'e gidip canlı kalkan olacaklarmış kafalarına bomba yerlerse görürler canlı kalkanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: comm

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Biz burada kendi içimizde bölünüyoruz. PKK sempatizanları, "canlı kalkan" adı altında toplanıp sınıra gidiyor ve resmen kafa tutuyorlar.

kandil'e gidip canlı kalkan olacaklarmış kafalarına bomba yerlerse görürler canlı kalkanı

Kafalarına değilde inşallah bir yerlerine girer.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

quote:

Behey çocuk!

Sen sokakta, yolda yürümesini biliyor musun? Oturmasını kalkmasını, yemek yemesini biliyor musun? Senin yaşın kaç?

Bu konulara girip yorum yapıpta kendini bu kadar küçük düşürme. Suss! Dünyadan haberin yok, bari sus.

Çocuk mu avutuyoruz burada?

Hocam,arkadaşa basit bi soru, Türkiye'nin GSMH'sı ne kadar? Askeri harcamaların GSMH'ya oranı nedir?
    Atılır,atılır da 1 trilyon dolarlık atılmaz...

• Şimdi bu sivil kalabalık kandil dağına çıkarsa uçaklar bombalamıcakmı yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıLGıM

Şimdi bu sivil kalabalık kandil dağına çıkarsa uçaklar bombalamıcakmı yani ?

ben o uçağın pilotu olsam,asılcağımı bilsem o dağda onları paramparça ederim
  • Keşke çıksalar o dağa da arada onlar da imha edilse. Ne güzel olmazmı :)
  • quote:

Şu an bile TSK'ya "katliam sorumlusu, Kürt gençlerini öldüren ordu, zulüm yapan ordu, işgalci ordu" gözüyle bakılıyorken...
  • quote:

Orijinalden alıntı: poppet_

yalandır hepsi

maalesef tsk boş dağları bombalayıp duruyor

hükümette bunu bildiği için önemli donanımlarla birlikte oradaki yetkiyi polise kaydırıyor

bu çok doğru bir hamledir

artık pkk yı güçlendirip mehmetçik üzerine salan ergenekoncu komutanlar olmayacak

emirlere uyan pkkyı doğrudan hedef alan tamamen hükümetin kontrolünde bir polis olacak

film gibi izlemiyorum takip ediyorum

yarın öbürgün bende askere gidecem çünkü

Bence sen askerlıgı yapma.Neyin kafasını yaşıyosun anlamadım ama binlerce dolarlık bombalar atılıyor 200 e yakın yer bombalanıyor ve bos yerlere bomba atılıyor öyle mi ?
  • quote:

Şov yapıyorlar kandil'e varınca inlerine çekilirler.Herşeye rağmen sırf oradalar diye bombardımana ara verilmez.Bu arada kandil iran'a daha yakın ama iran'lılarda icraat sıfır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comm -- 21 Ağustos 2011; 20:50:31 >
  • o kadar yakalasınlar sonra sanki imha ediyorlar geri dönüp duruyo
  • quote:

quote:

Şov yapıyorlar kandil'e varınca inlerine çekilirler.Herşeye rağmen sırf oradalar diye bombardımana ara verilmez.Bu arada kandil iran'a daha yakın ama iran'lılarda icraat sıfır

İran geçenlerde Kandil Dağı'na operasyon yaptı. PKK'lı basın da bunu "Federal Kürdistan Bölgesi'ni işgal operasyonu" olarak tanımladı tabii. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: poppet_

yalandır hepsi

maalesef tsk boş dağları bombalayıp duruyor

hükümette bunu bildiği için önemli donanımlarla birlikte oradaki yetkiyi polise kaydırıyor

bu çok doğru bir hamledir

artık pkk yı güçlendirip mehmetçik üzerine salan ergenekoncu komutanlar olmayacak

emirlere uyan pkkyı doğrudan hedef alan tamamen hükümetin kontrolünde bir polis olacak

film gibi izlemiyorum takip ediyorum

yarın öbürgün bende askere gidecem çünkü

sen askere gitme dağa çık bu akılla bu ülkeye daha faydalı olursun askerde ergenekoncu diye bizim askerlerimizi vurur la bu.

• quote:

quote:

Temmuzdan beri kara harekatı yapıyor iran en son 50 tane teröristi öldürmüşlerdi en son sayısını bilmiyorum. Son günlerde nette'de türk ve iran ordusunun birlikte kara harekatları yapacağı soyleniyor ama pek inandırıcı gelmiyor. Kara harekatı yapacaklarsada hemen yapmamaları lazım zaman geçsin ansızın girsinler. Arşivlere baktım mesela güneş harekatı 2 aylık bir bombardıman sonucu yapılmış. 2 gündür tsk resmi olarak bir açıklama yapmıyor ama haber kanalları uçakların kalkış yaptığını soylemekte. Birde şöyle bir soru yoneteyim.

2008 de yapılan kara harekatının ismi dağlıcada şehit olan onbaşı'nın kızının adı konulmuştu. Size olası bir kara harekatında isim olarak ne kullanılır ? Bence medya hava harekatı için yavuz harekatı demişti kara harekatıda bu isimle yapılır diye düşünüyorum.

• Selamlar arkadaşlar...Konuyu takip ediyorum uzun süredir,ne yazsam silip konuyu kapatıyorum.Çünkü hoş olmayan şeyler içeriyor konuya yorum yazan bazı ufak kardeşlerim için.Nihayetinde sakin bir ruh halini yakalayıp yazmaya başladım.Konuda bir daha mesaj atmayacağım,isteyen dikkate alır isteyen almaz.

Şimdi bırak askerliği hayatında Doğu-Güneydoğu bölgelerine gitmemiş,gitmeyi bırak fotoğraflarda dahi görmemiş bazı kardeşlerimiz aklına geleni beyin süzgeçlerinden süzmeden yazmışlar.Ne olacak,laf...Birşey başardıklarını,ayaptıkalrını marifet sanıyorlar.Onlar için bir alıntı prim demek.Duygusal tatminlerini o şekilde sağlıyorlar.Benim tavsiyem ise bu konuda fazla ileri-geri konumamaları.Çünkü gerçekten üç beş sene sonra kendi yazdıklarına kendileri gülecekler.Biliyorum bu yazıyı da anlamayacaktır o kardeşlerim ama en azından kafalarında yer etsin diye yazıyorum.

Yazdığımın dayanağı açısından nereleri basit ve mantıksız bulduğumu açıklayayım.Birkaç ana noktaya değinip fazla uzatmayacağım.Mesela it soylarının hala ne kadar zayiat verdiğini bilemiyoruz diye ötüyorlar.Sanıyorlar ki o kadar yer bombalandı;hala leşe dönüşen yok,dağ,taş bombalandı...Açıklayayım biraz kafanız durulsun,bombalanan yerlerin coğrafi yapısı sarp kayalıkalrdan,vadilerden oluşmakta.Bu kayalıklarda sayısız mağara var sığınılınabilinecek.Büyük ve makul olanlarını sığınak olarak seçiyorlar.Buralar bilinen,tespit edilen yerler.Siz sanıyorsunuz ki heronlar görüyor teröristleri bizimkiler de bombalıyor..Yok işte o iş öyle değil,bu it sürüleri zaten o bölgelerde aktif sürekli.Heronlar tespit ediyor ama bahsettiğim coğrafi koşullardan dolayı oralara operasyon düzenlenemiyor.Ancak şu an yaptığımız gibi hava saldırısı düzenleyebiliyoruz şartlar elverdikçe.Bu hava saldırıları da öyle basit bir iş değil elbet,ciddi bütçeler ayrılıyor.Üzerine düşünülüyor...Burada yazan yorumlara baksan sanki adamlar iki dakikada operasyon planlayıp bomba sallıyorlar sanarsın.Empire Total War zannediyorlar bu işleri.Sonra niye it öldürülmüyor,niye ölen yok diye yaygara yapanlar var.E be kardeşim adam uçaktan atlayıp leş mi sayacak.Yerle bir olmuş mağarayı açıp içinde kaç tane it kalmış onu mu sayacak.Oralara ne helikopter iner ne de kolay kolay ulaşabilirsin...Daha yazacak çok şey var da,deyip deymeyeceği konusunda şüphe ettiğimden fazla yazmıyorum.

Sizin kafanız rahat olsun,herşey mükemmel yapılmıyor kabul ediyorum ama eşşeğin şeyine suyu kaçırırcasına da saçma şeyler yazmayın.Yok o haber uçuruyormuş da,bilmemne yapıyormuş da..Bırakın bu işleri...

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.