Şimdi Ara

Özel Hukuk Yazacaklar Dikkat ETSİN !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz ki 2019 itibariyle Hukuk Fakültelerine girecek öğrenciler 5 yıl sonra Avukatlık-Hakimlik-Savılık-Noterlik sınavlarına girecek. Tercih yapmadan Yök Atlastan Adli yargı sınav sonuçlarına bakarak (okulların puan ort) tercih yapsın.

Özel hukuklarda (Bilkent, TOBB, KOÇ, Yeditepe hariç) Eğitim kalitesi ve Öğrenci profili daha düşüktür Devlete göre. Adl yargı puan ortalamalarına baksınlar anlarlar zaten

Aman dikkat 1-2bin tl burs yicez diye ileride sizden daha kötü okullar bir bir önünüze geçmesin meslek hayatında

• 4 yazıyor kilavuzda hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anliyorumm A kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ramazan ayında Adalet bakanı okulumuza (Ankara Hukuk) iftara geldi. Dedi ki : Sınav gelirse 2019 yılı itibari ile girecekleri kapsayacak ama 5yıla çıkarsa sizi de kapsar.

Tercihleri dikkatli yapmak lazım hocam
  • Kuvayi hukuk K kullanıcısına yanıt
    Anladım çünkü şu an tüm hocalar 4 yil diyor da ben 5 yil oluşu sonrakileri kapsıyor diye biliyordum kazanılmış hak falan mevzusu ama sınav kesinlikle olmalı ztn

• Anliyorumm A kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkcası pek kazanılmış hak dinliceklerini sanmıyorum :D Çünkü geçen sene 1. dönemin yarısında üniversite sınavı sistei 2 kere değişmişti
  • avukatlık sınavını geçemeyenler tam olarak hangi rütbede emniyete girecekler?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masturchiknaste

avukatlık sınavını geçemeyenler tam olarak hangi rütbede emniyete girecekler?
    2 yillik adalet okuyanla ayni pozisyonda gorev alabileceksin mesela katip olarak işe başlayabilirsinÇogu hukuk fakultesini bence boş okuyor yarisi ne yazik ki avukat bile olamayacak

• Bilgim yok hocam ama sanırım komser yardımcısı statüsünde falandır
  • Mezun olabilmek için önce staj olacak. Staj yapabilmek için de bir sınava girilecek. Öyle her isteyen staj yapamayacak. Sonrakileri saymıyorum bile. Büro açarsan sinek avlarsın, bir avukatlık bürosunda çalışırsan asgari ücret alırsın, devlet kadrolarına atanmak için birikmiş binlerce mezunun önüne geçeceksin. Geçemezsen seneye, öbür sene tekrar sınava gireceksin. Hukuk mezunu olanların genel yorumları bunlar. ülkede 140 000 avukat var.
    Akıl karı mı, değil gibi. Maalesef ülkenin değişen şartlarında ihtiyaç/fazlalık olan meslekleri göz önünde bulundurmak ve gerekirse hayalleri değiştirmek gerekiyor.
  • Biri kesin bir şey bilmiyor mu hukuk kaç yıl yani???

• Kuvayi hukuk K kullanıcısına yanıt
    3.sınıfın ağır olduğu deniyor 5 yıl olursa heralde oradan ve 4 den azaltirlar

• S...S S kullanıcısına yanıt
    Kılavuza göre 4 ama 2 3 ay sonra tüm hukuk okuyanlar 5 yıl okıyacak diyebilirlermis

• deliemre34 kullanıcısına yanıt
    Özel hukuk fakültelerine izin veren kişilerde hata

• yargı reform paketi daha meclisten geçmedi yani hukuk fakülteleri bu sene başlayacaklar için kesin 4 yıl ama bu sene girip 4 sene sonra mezun olanlar da çok büyük ihtimalle sınava girecek.
  • bu avukatlık sınavına girmeden yani avukatlık stajı yapmadan hakim savcılık sınavlık sınavlarına girebiliyor muyuz?
  • the answer aı kullanıcısına yanıt
    evet
  • kardeşim 5 yıl olsa açıklarlar önce

tercihten sonra açıklanır mı kafan basıyor mu buna
  • Çok iyi olmuş.
  • ea_guru kullanıcısına yanıt
    Emin misin hocam vakıf yazabilirim hazırlık sınıfı da var bir şoka uğramıyayım 6 sene falan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.