Şimdi Ara

Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
433
Cevap
267
Favori
84.382
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
402 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gittiğimiz tüm hastaneleri gösteren bir edevlet sgk linki yoktur sanırım

  • outofnick O kullanıcısına yanıt
    İkamet ettiğiniz yerdeki SGK :ye başvuruyorsunuz. O, ilgili SGK bölge müdürlüğüne gönderiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kapisiz

    İkamet ettiğiniz yerdeki SGK :ye başvuruyorsunuz. O, ilgili SGK bölge müdürlüğüne gönderiyor.
    Teşekkürler hocam. Hem ilimdeki ile hem de İzmir ile görüştüm, dediğiniz gibi de olurmuş, direkt posta ile İzmir.e de başvurabilirmisim. Önce hastaneyi arayıp talep ettim, esim tedavi olduğu için onun araması lazim dediler. Kolay olsun diye hastaneyi aratirim eşime ama muhtemelen sonuç çıkmaz. O durumda sonuna kadar giderim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ademerciyes A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, eşinizin edevletinden girip Tüketici Hakem Heyeti başvurusunu yapın. Başvuruyu eşiniz yapmış olsun. Başvuruyu yaparken hastaneden aldığınız ayrıntılı faturayı ve SGK belgesini eklemeyi unutmayın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • outofnick O kullanıcısına yanıt
    Aslında en hızlı yöntem, iadeli taahhütlü olarak hastanenin bağlı bulunduğu SGK müdürlüğüne başvuru evraklarını göndermek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RoIF kullanıcısına yanıt
    Bence de öyle yapın. Ödeme yapma niyetleri olsaydı telefonda size öyle cümle kurmazlardı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 21 aralıkta bir özel hastanede eşim doğum yaptı 6750 tl ödeme yaptık ardından çocuğun ilk 28 günü dolmadan normalde ilk 28 gün yenidoğan olarak kabul edilir ve 28 gün yeni doğandan sağlık hizmet ücreti alınmaz. bizden 2 defa tahlil tetkik ücreti alındı 3 gün arayla tahlil tekiklerde aynı olmasına rağmen önce fazla sonra daha az alındı.Bunun üzerine ben faturalarla sgkya şikayette bulundum şikayete gittiğim esnada buranın vakıf hastanesi olduğunu direk tüketici hakem heyetine gitmem gerektiğini söylediler ben biraz ısrar edince dosyayı açtılar.Hatta dosyayı açan kişi sistemden faturayı kontrol edince en fazla 2000 tl almaları gerektiğini söyledi.Bunun üzerine bana şimdi bir posta geldi.

    Tüketici hakem heyetine gidicem ama ben aşşağıdaki gelen belgedende pek birşey anlamadım sizce bu süreçten sonra ne yapmalıyım

    Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma




  • merhaba arkadaşlar, özel bir hastanede uzun süreli covidden yatarak tedavi olmuştum, covid acil kapsam olmasına rağmen bana bir şekilde imzalarımı alarak büyük bir ödeme aldılar, sgk il müdürlüğü beni haklı buldu sözde hastaneye ceza uyguladı ancak hastane tarafıma ödeme yapmadı, tüketici mahkemesi için arabuluculuk şartını yerine getirmek için arabulucuya da gittim yine ödemediler, güzel bir dava dilekçesiyle tüketici mahkemesine dava açtım sonuç ne olur merak ediyorum, burada genelde hakem heyetinde çözüm bulunmuş ancak benim tutarım 30 binden fazla olduğundan mahkemeye gitmek durumundaydım, thh kararı olan var mıdır, tüketici mahkemesi bu noktada tüketici kanununda olan hangi maddeye hükmedip bu paramı iade ettirecek merak ediyorum bilgisi olan var mı?

  • absfr A kullanıcısına yanıt
    Mahkemeler çoğunlukla SGK kararına bakarak karar veriyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, emsal bir karar var mı bunlara benzer siz de ya da forumda ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Covid ile ilgili emsal karar örneği bende yok ama internet ortamında araştırın bulursunuz belki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bulamadım maalesef baya bir araştırma yaptım ama emsal göremedim :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapisiz kullanıcısına yanıt

    Hocam Merhabalar,

    SGK'dan aldığımız fazla ücret ile ilgili gelen kararı hakem heyetine vereceğiz, elinizde hakem heyeti ile alakalı örnek yazı var mı? iletirseniz çok sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ademerciyes A kullanıcısına yanıt
    Tüketici Hakem Heyetinin standart bir formu var. Siz oraya gidip başvuru yaptığınızda o formu doldurtuyorlar. Bu başvuruyu direkt edevlet'ten de yapabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • merhaba, ilave ücret alınamayacak durumlarda otelcilik ücreti altında ücret ödeyip iade alan ve hakem heyeti sonucu olan var mıdır?

  • absfr A kullanıcısına yanıt
    Babam gazi. 1 haftalık faturayı refekatçi ücreti adı altında 3500 lira gösterdiler. Dilekçe ile iade aldım ama gazilikten dolayı mı bilmiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhabalar


    geçtiğimiz hafta cuma günü annemi özel bir hastanede fıtık ameliyatı yaptırdık burda ödediğimiz tutarın fazla olduğunuz düşünüyorum bununla ilgili bir şey yapılabilir mi bilgisi olan yazarsa sevinirim ?

  • Arkadaşlar merhaba covid ücret iadesiyle ilgili geçen aylarda aşağıdaki gibi bir yazı yazmıştım tüketici mahkemesi ilk dava da SGK raporunu umursamadı tekrar yeni bilirkişi atadı o bilirkişi de zamanında özel hastanelerle ilgili bir vakıfta yöneticiymiş yani umudum çok kırıldı acaba aşağıdaki konuyla ilgili emsal kararı olan var mıdır internette aradım taradım yok, illa covid değil, acil bir hastalıkta otelcilik hizmeti altında alınan ücret iadesiyle ilgili emsal olsa yeter alacağım 30 bin TL avukata gitsem uzman avukat bulamıyorum bulsam yarısını o alacak bu konuya bir el atsak desteklerinizi rica ederim.

    -------



    merhaba arkadaşlar, özel bir hastanede uzun süreli covidden yatarak tedavi olmuştum, covid acil kapsam olmasına rağmen bana bir şekilde imzalarımı alarak büyük bir ödeme aldılar, sgk il müdürlüğü beni haklı buldu sözde hastaneye ceza uyguladı ancak hastane tarafıma ödeme yapmadı, tüketici mahkemesi için arabuluculuk şartını yerine getirmek için arabulucuya da gittim yine ödemediler, güzel bir dava dilekçesiyle tüketici mahkemesine dava açtım sonuç ne olur merak ediyorum, burada genelde hakem heyetinde çözüm bulunmuş ancak benim tutarım 30 binden fazla olduğundan mahkemeye gitmek durumundaydım, thh kararı olan var mıdır, tüketici mahkemesi bu noktada tüketici kanununda olan hangi maddeye hükmedip bu paramı iade ettirecek merak ediyorum bilgisi olan var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hiç Çekinmeden hastane ismi yazıyorum
    İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi
    Defalarca sormamıza rağmen her defasında 5000 TL doğum ücreti dediler, elimize kağıt tutuşturdular. Orada da 5000 yazıyordu
    Doğuma 1 hafta kala gittim yine aynı sözler, yine bir kağıt,

    Doğum sonrası 8000 TL istediler, neymiş doçent farkıymış. Bana söylemedini diyorum, söylemişizdir ödeyeceksiniz diyorlar

    Hasta haklarında bir bayan var ismi lazım değil kendisi ile nir türlü görüşemedik, başkasını yönlendirdi, o da yapacak bir şey yok dedi.

    Bakanlığa başvurdum, il SGK’ya başvurun dediler. SGK’ya faturalar ve belgelerle başvurdum, bizim ücret alıp size verme hizmetimiz yok deyip kapattılar,

    İlçe THH’ye gittim, haklı olabilirsiniz ama bizlik bir durum yok, SGK’ya gidin dediler.

    Benim 1.5 yıl önce verdiğim mücadele 6-7 ay sonunda olumsuz sonuçlandı.

    Bu hastanenin en büyük özelliği de buymuş, kaşeli, imzalı tarihli yetkili isim-soyisim yazılı belge alın mutlaka, belki sizin için iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mrb iyi forumlar. Eşim 3 ay önce sezaryen doğum yaptı. Özel hastane 7 bin lira aldı. E devlete baktığımızda bin lira aldığını göstermiş özel hastane. Bu konuda doğum ücretinin bir kısmını alabilir miyim? Olumlu dönüş alan oldu mu bu konuda. Teşekkür ederim ilginize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.