Şimdi Ara

ÖZEL DERS VERME REHBERİ ( Ray Allen 20 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
10
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce bir konu açılmış oraya yazdım uzun şekilde diğer görmeyen kişiler de faydalansın. Dereceniz iyiyse hazırlıkta ya da 1.sınıfta falan yoğunluk çok olmadığı için bu işi yapabilirsiniz güzel bir ek gelir oluyor ben sadece burs ve özel dersle geçimimi sağlıyorum. Ekstra sorusu olan yazsın cevaplamaya çalışırım müsait oldukça.

Öğrenci profili zaten genelde biraz daha temel düzey ya da temel-orta civarı oluyor çünkü üst düzey birisi zaten öğrenciden almaz.

Kendim daha önce sınavlardan önce arkadaşlarıma anlatım yapardım, soru çözerdim ve rehberlik konusunda da iyiyimdir kendi senemde kendimi ciddi excel tablolarıyla ölçer takip ederdim.

Genelde öğrenciyle seçtiğim kaynak üzerinden ilerlerim ve soru çözmeden önce o sorunun konusunu anlatırım konu-soru karışık ilerlerim direk hurra bütün konuyu anlatıp soruya geçmem çünkü öğrenci unutuyor. Önce o sorunun spesifik konusunu anlatıp sonra soruyla pekiştirmek daha iyi. Ders sonunda da o ilerlediğimiz sayfalarda boş kalan soruları ona ödev bırakıyorum ve ekstra konuyu pekiştirmek için videolar atabiliyorum çünkü haftada 2 saat ile hızlı bir ilerleme olmuyor. ( bir öğrencimle haftada 2+2 saat de yapıyoruz şu an tatil dönemim olduğu için )

Eğer konu biraz zorsa ve hafif unutmuşsam önden bir tarayıp gidiyorum hem çalışacağımız kaynaktaki sorulara internetten bi göz gezdiriyorum hem de konuya bu şekilde karizma çizme olayı engelleniyor başıma sadece 2-3 kere geldi onlarda da doğal olarak fotoğrafını çekip evde bakayım şu an aklıma gelmedi dedim sorun olmuyor.

Ortaokul vermenizi tavsiye ederim hem konuları anlatmak çözmek daha keyifli hem de ön hazırlık süreniz neredeyse 0’a iniyor.

Sahibinden'e verdiğim ilanda Boğaziçiliden Özel Ders yazdığım için zaten direkt olarak güven kazanabiliyorum okulumuzun markası sağ olsun :) Açıklama kısmında da derecemi ve kendimi iyi aktaran orta uzunlukta bir yazı yazmıştım ve boğaziçinden kendi resmimi koymuştum. ( Bazı ilanların açıklaması 2-3 kelime oluyor ilgileniyorsanız arayınız gibi ve fotoğraf olmuyor bu ilanları kimse ciddiye almaz. )

Derslerimi 120 Dakika yani 2 saat molasız şekilde işlemeye çalışıyorum. Fiyatları çok da düşük tutmayın ki bir kaliteniz olduğu belli olsun hem de müşteri portföyünüz daha elit olabilir. Semte ve ders verdiğiniz çocuğun kaçıncı sınıf olduğuna göre fiyatlandırma da yapabilirsiniz tabii ki. ( İstanbul için konuşacak olursam eğer dereceniz-okulunuz-bölümünüz iyiyse saatlik 150-200 den aşağı vermeyin. Semte göre daha yüksek ücret de alabilirsiniz. Dolayısıyla 2 saat için 300-400lük bir kazanç oluşturabilirsiniz en az. Düşük ücrete hem yorucu olur hem de yol falan yorulduğunuza değmez. )

Şu ana kadar tecrübelerim 1 5. Sınıf, 1 6. Sınıf, 2 de lise son. ( Sadece Matematik veriyorum. ) ( Daha sosyokültürel seviyesi yüksek semtlerde yaşı küçük öğrencilere ödev konusunda yardımcı olup ödev abisi ders abisi şeklinde de özel ders yapılabiliyor)

Derse gittiğim yerlerde bazen yemek söyleniyor ve ders esnasında da kahve kek kurabiye vs vs. ikram oluyor bu da işimizin güzel bir + sı.

• up

• up CENG okuyanlar için faydalı

• Up, para kazanmak istiyoruz dediniz anlattık ilgi yok :/

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Millet tok herhalde hocam ya da yemek/çay molası vs veriliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hocam iyide öğrenci nasıl bulucam o sıkıntı 2-3 tane bulsam sadece cep harçlığım çıkar yine

• Sahibindene ilan yoluyla buldum hocam ben. Bir de bulduktan sonra zaten memnun kalınırsa o seni arkadaşın akrabasına vs. tavsiye ediyor halka halka büyüyor olay. Bir süre sonra seçen taraf sen oluyorsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ders Veren Bir Film Arıyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ücret ne kadar yapıyorsunuz?

• Ben istesem baya öğrenci toplarım. Peder öğretmen olunca çevre acayip geniş ama hoşuma gitmiyor bilmiyorum öyle olunca. İnternetten 1 kişi bulsam kafii

• schmeiblak S kullanıcısına yanıt

İstanbul için konuşacak olursam eğer dereceniz-okulunuz-bölümünüz iyiyse saatlik 150-200 den aşağı vermeyin. Semte göre daha yüksek ücret de alabilirsiniz. Dolayısıyla 2 saat için 300-400lük bir kazanç oluşturabilirsiniz en az. Düşük ücrete hem yorucu olur hem de yol falan yorulduğunuza değmez.

• Hocam online talep olmuyor mu, sadece uzaktan vermeye karar verdim ama müşteri bulmada sorun olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl merak ettiğim kısım nasıl anlattığınız. Yani sonuçta deneyimli bir öğretmenle belki de ilk defa ders anlatacak öğrencinin arasında epey bir fark olacaktır. Öğrenciyi konu kısmında nasıl tatmin ediyorsunuz yani?

• upupupup

• On hazirlik iyi yapilirsa ve iyi bir kpmu anlatimli kaynak secilirse sorun olmaz bence

• Eşit ağırlıkçidan özel ders alacağına git Gökhan Özkars dinle daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ray Allen 20

İstanbul için konuşacak olursam eğer dereceniz-okulunuz-bölümünüz iyiyse saatlik 150-200 den aşağı vermeyin. Semte göre daha yüksek ücret de alabilirsiniz. Dolayısıyla 2 saat için 300-400lük bir kazanç oluşturabilirsiniz en az. Düşük ücrete hem yorucu olur hem de yol falan yorulduğunuza değmez.

Anladım hocam ,teşekkür ederim bilgilendirme için

Work and travel için 100.000 tlcik biriktirmem lazım

• Ön hazırlık ve doğru kaynak seçimi.

Bir de belli bir süre sonra zaten işi kavrıyorsun akıcılık kazanıyorsun. Dediğim gibi benim anlatımım iletişimim rehberliğim de iyidir en azından iş anlamında o yüzden sıkıntı yaşamadım o konuda. Bir de dediğim gibi hedef kitle zaten daha çok ortaokul eğer liseyse de temel ve orta seviye kişiler. Fen liseli çocuğa ders anlatmadığım için tatmin sıkıntısı olmuyor beklentinin fazlasını karşılayabiliyorum.

• schmeiblak S kullanıcısına yanıt

Hedefimiz aynı :)

Herkesin amaç aynı  

Hocam bu superprof gibi uygulamalardan bulunur mu duydunuz mu hiç

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.