Şimdi Ara

Özel Ders Almaya Gerek Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba programlama öğrenmek için özel ders almaya gerek var mı son 2 gündür internet üzerinden hoca arıyorumda öğrenmek istediğim dil java veya c++ şu ana kadar bu 2 dil hakkında onlarca kitap alıp okuyup öğrenmeye çalıştım ama nafile bir yerden sonra tıkanıyorum ve kendi kendime öğrenemiyorum herkes nasıl kendi kendine öğreniyor bunun formülü nedir? Ayrıca youtube üzerinden video izleyerek öğrenmeyide denedim ama olmuyor anlayamıyorum bir türlü sizce bu dilleri öğrenmek için özel ders almama gerek var mı yoksa kendi kendime öğrenmeye mi kasayım? sanki boşa kürek çekiyomuşum gibi hissediyorum yalnızken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kingelton -- 30 Mayıs 2014; 21:06:06 >

• Ben kendim öğrendim daha doğrusu öğrenmeye çalıştım halada çalışıyorum çünkü öğrendim diye kesin kimse konuşamaz çok derin birşey.

Herneyse ben eğitim setlerini izleyerek pek anlayamıyorum o nedenle kitaplara başvuruyorum. Çok zorda kalırsam eğitim setlerinden bakarak anlamaya çalıştım. Genel olarak öğrendiğimi farzediyorum(Java SE).

Kimi eğitim setlerinden anlar kimi kitaplardan kimi üniversitesini bitirir anlamaz bu birazda sana bağlı birşey açıkçası kitaptan eğitim setinden anlamıyorsan ve illa öğrenmem gerekli diyorsan hoca bulman yada kurslarına katılman gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayGold -- 30 Mayıs 2014; 21:35:08 >
  • Öncelikle Java ekosistemi dediğimiz bir olgu var.Java sadece dilden ibaret değil kimi diller gibi.Java SE ile yapabilecekleriniz tabiki var ama Java Ekosistemi bunların çok ötesinde :).Öğrenme olgusu değişken bir kavram ama temel yapılar bireyin çabasıyla daha iyi oluşuyor genelde.Yani bir kurs sonuçu elde ettiğiniz başarıyla tecrübelerinizle oluşan yazılım başarısı karşılaştırılmaz.Yazılım camiasının sıklıkla kullandığı tabilerlerden biri "alaylı yazılımcı" kalıbıdır.Bu terim kişinin bireysel çabalarıyla(internet,biraz ingilizce) oluşur.Bol tecrübe içerir.Neyse bu konu uzar gider.İlk programlama dilini öğreniyorsan bu bır yıl bile alabilir.Her öğrendiğinde kafanda dahada şekillenir.Özel ders alman bu zamanı azaltabilir.Ama bunun bir kurs ortamında olması(10-20 kişiyle) hiçte başarıya götürmez.Pm attım merak ettiklerini pmden sorabilirsin.

Bu işin püf noktaları;
    +Sabır
    +Bol pratik yapmak(Kimileri tersten başlar.)
    +Matrixe girmek için sarf etmek :)
    vs.

• Bende zamanında aynı yöntemleri kullanmış ve aynı sıkıntıları çekmiştim (hala çekiyorum). Tek başına zor oluyor tabi normaldir. Anlamadığın yeri sor, tıkanıklığı aştığın zaman su gibi aktığını göreceksin.

Ha bu arada özel ders riskli iş. Kitap yazarların bile %80 i işinin ehli değilken ona nasıl güveneceksin. Muhtemelen sendeki kitaplar da çöptür. Kaan Aslan da bir c++ kitabı yazmadı ki alıp okuyalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala ders çalışan var mı ya ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.