Şimdi Ara

Özel Arenalar ve İzleyici Modu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyelim ki bir sPvP guildisiniz ve dostunuz olan başka bir guild ile, stratejilerinizi geliştirmek için savaş yapmak istiyorsunuz. Ya da arkadaşlarınızdan birini PvP yaparken izleyip ne yaptığını görmek ve skill’lerini nasıl kullandığını görmek istiyorsunuz. Belki de hot-join bir maçta rakip tarafından epey bir ezildiniz ve onların nasıl oynadıklarını, hangi skill’leri kullandıklarını görmek istiyorsunuz. Yahut da guildinizdeki oyuncularınızı bire bir duello atabilecekleri bir ortama atıp, diğer guild üyeleriyle birlikte onları izlemek istiyorsunuz. Ya da tek istediğiniz şey arkadaşlarınızla birlikte, diğer oyuncular tarafından rahatsız edilmeden bir yer istiyorsunuz.

Bunu söylemekten mutluluk duyuyorum ki, 30 Nisan’dan itibaren Guild Wars 2’de de bunları yapabileceksiniz.

Bu ay live server’larımızda test edilmek üzere beta aşamasında olan iki özelliği kullanımınıza sunuyoruz. Bu özellikleri açıklamaya yardımcı olmak ve bunlardan ne bekleyebileceğinizi anlatmak adına bu sistemi programlayan iki kişiyle birlikte buradayım; Steve Bikun ve Evan Lesh.

Özel Arenalar

Selam gençler, ben Steve Bikun ve ANet’te sunucu programcısıyım.

Özel Arenalar konusunda çok heyecanlıyız, çünkü bu özellik oyuncunun eline çok fazla bir güç veriyor. Özel Arenalar ile oyun oynayabileceğiniz kendi özel mekanınızı oluşturabilecek, arkadaşlarınızla özel turnuvalar organize edebilecek ve diğer takımlarla scrimmage atabileceksiniz.

Yalnız bu özellik henüz beta aşamasında olduğundan, katılımcı sayısını şimdilik sınırlıyoruz. Kuzey Amerika ve Avrupa’da QP sıralamasında yer alan ilk 50 oyuncuya özel bir arena veriyoruz. Bunun yanı sıra medyadan bazı diğer sitelere de özel arena kit’leri vereceğiz.

Beta süreci bitip özel arenaları tamamen sunduğumuzda bütün oyuncular gem store’dan özel arena kit’leri satın alabilecekler. Buna ilaveten özel arena token’leri elde edebilecek ve bu sayede kendi özel arenanızın kiralama süresini uzatabileceksiniz. Aynı şekilde bu işlemi başka birinin özel arenasına gidip o kişinin kira süresini uzatabilirsiniz.

Beta test aşamasındayken oyuncuların geri bildirimlerine özellikle dikkat edeceğiz. Şu an için özel arenalarda şu özellikleri ayarlama şansına sahipsiniz:

Özel Arena Seçenekleri
    Özel Arena’nın Adı
    Şifre
    Günlük Mesaj
    Takımların Kaç Kişiden Oluşacağı
    Puan Limiti
    Zaman Limiti
    Tekrar Doğma Süresi
    Tekrar Doğma Biçimi (takım halinde veya bireysel olarak)
    Minimum Oyuncu Sayısı
    Rezerve Edilmiş Yer Sayısı
    İzleyici Var/Yok
    “Hazır” Tuşu
    Otomatik Dengeleme
    Eşya Kilitlemesi
    Skill Kilitlemesi
    Stat Olmaması
    Harita Seçimi
    Üye Oyuncular
    Üye Guild’ler
    Yasaklı Oyuncular

Oyuncuların özel arenalar ile neler yapacaklarını görmek için sabırsızlanıyorum. Diğer oyuncuların izleyebildiği teke tek duellolar düzenlemekten tutun da oyuncular tarafından organize edilen turnuvalara kadar her şey bence çok iyi olacak.

İzleyici Modu

Selam, ben Evan Lesh, Anet’te çalışan oynanabilirlik programcılarından biriyim.

İzleyici modu ile amaçladığımız şey oyunu oynamaktan ziyade arenada o an mücadele eden oyunculardan bir şeyler öğrenmenizi sağlamak. İzleyici modu PvP’ye yeni olan oyuncuların daha tecrübeli oyunculardan bir şeyler öğrenmek için mükemmel bir yol, ve bu aynı zamanda da üst seviye oyuncular için birbirlerini izleyip yeteneklerini onlara göre sınamalarını sağlayacakları güzel bir yöntem. Ayrıca bu özellik üst seviye takımların maçlarını insanlara anlatmak için de inanılmaz bir vasıta.

Özel arenaları beta olarak sunmaya başlar başlamaz izleyici modunu kullanılabilir kılacağız. Bir hot-join veya özel arena oyununda olan herkes (tabi arena’nın ayarlarında izleyici modu etkinse) izleyici modunu kullanabilecek.

Leaderboard’ları etkileyen oyunlar için izleyici modunu oyuncuların doğrudan kullanmasına izin vermeyeceğiz, bunun da bazı sebepleri var. Birincisi hile yapılmasını engellemek; oyunun o an savaşan oyuncular için adil olduğundan emin olmak istiyoruz. Bir diğeri de PvP maç anlatımı yapan komünitenin gelişmesine yardımcı olmak. Sonradan sonraya, seçilecek bazı anlatıcılar üst seviye oyunlara geçip o maçları izleyebilecekler, bu da onların leaderboard’ların tepesindeki tüm aksiyonu doğrudan aktarmalarını sağlayacak. Böylece oyuncu topluluğu da yüksek seviye oyuncuların yanı sıra anlatıcılardan da bir şeyler öğrenmelerini sağlayacak, nitekim bu anlatıcılar skill’leri ve sPvP’deki üst seviye taktikleri açıklayacaklar.

İzleyici Modu Nasıl Çalışıyor?

İzleyici modu etkin olan bir oyuna başladığınızda hangi takıma katılmak istediğinizi seçebileceksiniz. Bu takımlar; Kırmızı, Mavi, İzleyici

Bir maçı izlemeye karar verdiğinizde, oyun esnasında bir oyuncunun ismine tıklayarak o oyuncuyu takip etmeye başlayabilir veya harita üzerindeki kamera ikonlarına tıklayarak o bölgeyi görüntüleyebilirsiniz.

Bir oyuncuyu takip ederken isminin yan tarafındaki işarete tıklayarak o oyuncunun amuletini, trait’lerini skill’lerini ve silahlarını görüntüleyen bir şablona ulaşabileceksiniz.

İzleyici modunun hem oyuncu topluluğu, hem de stream yapanlar adına getireceklerini görmek için sabırsızlanıyorum. Oyuncular tarafından organize edilen turnuvaları tüm dünyaya aktarılırken izleyebilecek olmak beni çok heyecanlandırıyor. Bu ayrıca yeni oyuncuların bir hot-join veya özel arena oyununda kenarda oturup diğer oyuncuların nasıl oynadıklarını izledikten sonra kendilerini hazır hissettiklerinde aksiyona atılabilecekleri anlamına da geliyor.

Kapanış

Ve nihayet, bu özellikler için ne kadar heyecanlı olduğumuzu söylememize gerek bile yok. Oyuncuların geri bildirimlerini ve tepkilerini izliyor olacağız, bu yüzden ne düşündüğünüzü bize bildirmekten çekinmeyin. Her zaman olduğu gibi PvP alanına daha fazla özellik eklemeye devam edeceğiz, bu yüzden aklınıza gelen fikirlerden bizi mahrum bırakmayın.

Oyunda görüşürüz..

Alıntıdır

• Yazık gerçekte çok yazık, duel server kiralamak nedir ya? Nasıl bir mantalitedir bu? Tamam Anet satışların berbat gidiyorda parayı böyle mi kazanacağını sanıyosun?
    Nerede ranking sistemi nerede 2v2 arenalar? nerede matchmaking sistemi?

Nedir bu rezillik ya? Gelde silme oyunu...

Gece gece nasıl sinire kestim arkadaş... Hayır anlamıyorum ya, gerçekten anlamıyorum. Tek istediğimiz tek beklediğimiz doğru düzgün pvp getirmeniz şu oyuna. 2v2, 3v3 arenalar ve matchmaking ile ladder sistemi bekliyoruz adamlar bize özel duel server kiralayacakmış. Ya bu kadar mı aç gözlülük olur? bu kadar mı para hırsı olur? yazıklar olsun, yazıklar olsun.

WoW'un gözünü seveyim, her ne kadar berbat tarafları olsada pvp sistemini hiç bi oyunda bulamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackdagger -- 25 Nisan 2013; 3:24:00 >
  • Ulan o kadar sinirim bozuldu ki anlatmam. Bu kadar güzel grafiklere bu kadar güzel gameplay'e sahip bir oyunun bu denli berbat oyun modlarıyla oyuncuları sıkıntıdan gebertiyor olması ne üzücü.

Ya adamların yenilik diye tanıttığı haber yaptığı şeylere bak, yenilik namına hiçbirşey yok. Spvp'de normalde girebileceğimiz numaralı serverları parayla özel hale getirip kiralıyorlar oyunculara. Nasıl bir mal zihniyettir bu ya.

Sonrada yeni birşeyler yaptık yenilik getirdik oyuna diyorlar, ne yeniliği ya, aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp koyun önümüze.

Ben bu oyunun geleceğine dair umutluydum, zamana ihtiyacı var, pişmesi lazım diyordum şu anda WoW'da yaptığım pvpleri mumla arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackdagger

Yazık gerçekte çok yazık, duel server kiralamak nedir ya? Nasıl bir mantalitedir bu? Tamam Anet satışların berbat gidiyorda parayı böyle mi kazanacağını sanıyosun?
    Nerede ranking sistemi nerede 2v2 arenalar? nerede matchmaking sistemi?

Nedir bu rezillik ya? Gelde silme oyunu...

Gece gece nasıl sinire kestim arkadaş... Hayır anlamıyorum ya, gerçekten anlamıyorum. Tek istediğimiz tek beklediğimiz doğru düzgün pvp getirmeniz şu oyuna. 2v2, 3v3 arenalar ve matchmaking ile ladder sistemi bekliyoruz adamlar bize özel duel server kiralayacakmış. Ya bu kadar mı aç gözlülük olur? bu kadar mı para hırsı olur? yazıklar olsun, yazıklar olsun.

WoW'un gözünü seveyim, her ne kadar berbat tarafları olsada pvp sistemini hiç bi oyunda bulamazsın.

Bu yazdıklarını sinirine veriyorum , çünkü başka bir şey olamaz .fazla dolmuşsun sen galiba , çünkü gözünün önündeki şeyleri göremiyorsun , oyunu takip etmeden bol keseden sallamayın. Ranking ve matchmaking yokmuş , yok artık diyorum , gözünüzün önündeki şeyleri göremiyorsanız yapabileceğim bir şey yok İlk önce oyun her ay ne getiriyor onu takip edin , ondan sonra gelip buraya yakının , daha ne diyeyim. Vilk denen zat tan hiç farkınız yok maalesef , yazık . Bilmeden konuşmak kötü bir şey kötü.Ha bu mesajımada direkt atlamayın , önce geçen aylarda oyun ne getirmiş bakın , sonra cevap verin , link de verirdim ama araştırmak iyidir.Özel arenalar konusunda ise içerik olarak daha bir şey bilmiyoruz.

• Seninle bir daha muhattap olmak istemiyordum ama dayanamadım malesef. Okuduğunu anlayamama gibi bir sorunun var sanırım.

Spvp olduğu gibi duruyor. Paralı hale filan getirilmiyor. Özel arenalar bundan ayrı bir sistem. İsteyen kişi kendisine arena kiralayıp bu arenalarda istediği kişilerle pvpsini yapıp duel , 2vs2 , 3vs3 vs yapabilecek. Bunun haricinde guild savaşlarınıda kolaylaştıran ve gvgye ortam harzırlayan bir sistem.

Bunun haricinde gelmedi gelmedi dediğin şeyler geçen ay geldi zaten. Şuan oyunda ladderda var machmakingde var ranking sistemide var.

Arenanet kadar özel arena kiralama gibi bir sistem getirmeye hakkı olan başka bir şirket yok. WoW WoW dediğin oyun gibi her ay paramı bayılıyorsunda oyuna bunu haksız bulabiliyorsun. Ki yine gemle kiralanacak özel arenalar. Buda demek oluyorki çok rahat gold ile guildler kendi özel arenalarını kiralayabilecekler real para yatırmadan...

Önce biraz araştırın ne geliyor , nasıl birşey olacak sonra gelip rage yapın şurda. Şu patch duyurulduğundan beri onlarca mmorpg sitesi gezdim ve hepsindede herkez övgüyle bahsediyor ve gelsin diye sabırsızlanıyor. Ben bile oyunu tekrar yükledim ve bu patchi bekliyorum. O kadar Türk , yabancı site gezdim. Bu patch konusunda rage yapıp beğenmeyen gördüğmü tek insansın sanırım...

Neyse hani blokluydum ben filan deme kaldırmadım merak etme blokunu. Arkadaş mesajını alıntı yapınca gördüm sadece o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nepheth -- 25 Nisan 2013; 15:44:26 >

• @Yazuach, @janjanahmet

Ben zaten spvp'yi paralı hale getiriyorlar eyvah! gibi birşey yazmadım, sende yazılanları istediğin gibi anlamak üzerine kurulu bir mekanizma var, ne yazılırsa nasıl anlamak istiyorsna öyle anlıyorsun.

Ben tekrar iddia ediyorum hiç bir değişiklik yapmadılar, hiç bir yenilik getirmediler oyuna. Tek yaptıkları daha önce hali hazırda olan bir sistemin belli bir bölümünü özelleştirmek. Yani diyelimki siz bir telekom şirketisiniz ve internet depratmanınızı özelleştiriyorsunuz.
    Hiç bir yenilik, hiç bir heyecan yok yani.

Spvp denilen şey hayatımda gördüğüm en sıkıcı oyun modlarından biri, haritalarda o capture pointten o capture pointe koşmayı pvp sanıyorsanız çokk yanılıyorsunuz. Sürekli taşa tuttuğunuz wow'un bg'leri çok çok daha kaliteli ve oynanabilirlik açısından üstündü.

Benim asıl derdim spvp denilen illet ile, ben diyorum ki Anet bu sıkıcı pvp modundan başka modlar sunmalı oyunculara, siz diyorsunuzki daha ne istiyosun herşey var. Bunu diyebilmek için atgözlükleriyle oyun oynamak gerekli, herhalde deriden yapılmış at gözlüğünü her guild wars 2'ye login olduğugunda itinayla bağlıyorsun gözüne.
    PvP modu olarak gelen hiçbir şey yok, o özel kiralanacak serverlarda yapabileceğinizi zaten boş game serverlara girerek yapabiliyordunuz. Herkes nasıl duel atıyordu sanıyosunuz? Boş bir server numarası veriyordu arkadaşına birlikte giriyolardı, ee şimdi ne değişti o boş server özelleştirildi, şifre konulabilir hale geldi, eee ne değişmiş? HİÇ BİR ŞEY. Kocaman bir hiç bir şey.

Çok güzel göz boyuyorlar ve sizde saf oyuncular olduğunuz için bunları çok güzel yiyor ve birşeyler geldi sanıyorsunuz ya ben buna gülüyorum en çok.
    Oyundaki ladder sistemi sadece top 50 için var şu an, matchmaking ise gelmedi hala üzerinde çalışılıyor, bunları açıkladılar. Kaldı ki bırakın üstünde çalışmayı hali hazırda bu matchmaking sistemi gelse ne olacak? spvp'de matchmaking sistemi ha olmuş ha olmamış zerre kadar umrumda değil, sizin anlamakta zorlandığınız konu benim YENİ PVP MODLARI istiyor oluşum.

Tekrar yazayım ki kafanıza biraz kazınsın zor oluyor laf anlatmak zira, spvp'nin sıkıcı modları dışında birşeyler gelsin, örnek: 2v2 ve 3v3 arenalar ve BUNA BAĞLI LADDER VE MATCHMAKING sistemi, Capture the flag oyunları.

Evet Yazuach WoW gibi her ay para bayılmıyorum ama zaten Guild Wars 2 oyunu yapımcıları WoW gibi her ay para talep etselerdi bu oyunu kimse oynamazdı, bunu adları gibi bildikleri için ve böyle birşeye cesaret etmeye asla maçaları sıkmadığı için aylık ücret diye birşey yok. Kaç yıllık paralı WoW oyununun hala gw2den fazla oyuncusu var. WoW benim için kötü bir oyundur bunu söylemem gerek ama WoW'un TEK İYİ TARAFI harika pvp sistemleri ve modlarıdır. Onun dışında atın çöpe. Zaten Guild Wars 2'nin gerek grafikeri gerek oynanış biçimi ve tarzıyla ne kadar güzel bir oyun olduğunu ve bukadar güzel bir oyuna yazık ettiklerini yazmıştım yazımda daha önce.

Bu arada bırak beni blokladığını hatırlamayı, senin kim olduğunu bile hatırlamadım ne tartıştıysak ne kavgası yaptıysak çoktan hafızam gereksiz görüp silmiş bile, ama sen unutamamışsın bu hoşuma gitti...
    Bu arada ahmet bana viik gibisin demeye hakkın yok çünkü o trolle en çok ben kavga ettim bu konularda en çok ben kapıştım, ben GW 2'yi sevmiyor değilim seviyor ve üzülüyorum böyle bir oyunu harcadıkları için. GW 2 forumlarına girip baksanız milletin nasıl isyan ettiğini görürsünüz o kadar çok benim gibi farklı pvp modları bekleyenler var ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackdagger -- 25 Nisan 2013; 16:58:41 >

• Şimdi laf kalabalığına gerek yok arkadaş , sen ranking ve matcmaking yok dedin , bizde cevap verdik , 2 sininde olduğunu , ha bu arada ranking de 1000 kişi sıralanıyor, neyse bunu da öğrenmiş oldun.Neyse bu son cevabım , çok yazana ne madalya takıyorlar ne haklı çıkıyor tartışmalarda , iyi oyunlar sana sevdiğin oyun(larda).Ha şunu da yazayım da oynamadığım hiç bir oyuna kötü laf etmem , eleştirmem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okumadın bile attığım mesajı di mi? Gerçekten böyle size laf anlatmak için aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak gerekiyo yoksa olmuyo algı sınırınıza takılıyor. Ben spvp matchmaking değil farklı pvp modlarının matchmaking ve ranking sistemi olmasını istediğimi beşinci kez yazıyorum şu anda.
    Laf kalabalığı diyor adam okumamış bile yazılanları, of ne desem boş size ya.
  • Oyunda hiç bir değişiklik yok, en ufak bir farklılık bile yok. Sadece oyuncuların açtığı 2v2, 3v3 yada 1v1 duel serverları iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda ve yığılma oluyor, sürekli full serverlar.
    Bu serverlarda oynayabilmek için map değişir değişmez ilk siz tıklamanız gerekiyor Join Random'a yani kim hızlı basarsa oyuna giriyor giremeyen izleyici modunda kalıyor, ee tabi hızlı bilgisayarı olanlar hep birbirleriyle oynuyorlar, yavaş bilgisayar sahipleride saatlerce izliyor.

Hiç bir düzenleme yok, hiç bir ilerleme yok, insanların tek yaptıkları birbirleriyle pratik yapmak o da bilgisayarları hızlıysa..

Şu oyuna o kadar yazık ediyorlarki, ben Anetin bu kadar güzel oyun yapıp bu kadar aptalca boş bırakıp saçmalayacağını hiç düşünemezdim.

sPvP'nin kendisi dünyanın en sıkıcı pvp modu, WvWvW desen büyük bir hayal kırıklığı, ee yeni private arenelarıda yukarıda anlattım.

Kısacası epic fail.. ama bunun tek suçlusu oyuna çeşitli modlar ve oynanabilirlik kazandırmayan Anettir. Yoksa oyun bir çok açıdan gayet güzel.

• @Blackdagger

İyi güldüm yine gece gece ha

Tamam bişeyler yazmaya çalışıyorsun vs. iyi hoş yapıyorsunda az araştır , bilgin olsun öyle yaz ya. Özel arenalar şuan beta aşamasında. Madem bu kadar emin konuşmuşsun hiç denedin mi kendin açmayı? Açamazsın. Şuan sadece oyundaki belli çok iyi pvp oyuncularına bu hak tanındı ve deneme aşamasında sürüyor. O yüzden bu kadar az arena var. Oyuna tam olarak eklenmesi ve herkezin istediği gibi kullanabileceği duruma gelmesi 28indeki patchde olacak ki buda 7 gün sonra. Korkma öyle boş boş beklemeyeceksin ilerde. Şöyle en ufak şeyde atıp tutmadan önce az araştırın ya. Hadi burada bilgi bulabilmen mümkün değil. Yahu git Guild Wars 2 Tr'nin sitesine bak bi ne oluyor, ne bitiyor, ne gelmiş bu patchle, nasıl olacak vs...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazuach

@Blackdagger

İyi güldüm yine gece gece ha

Tamam bişeyler yazmaya çalışıyorsun vs. iyi hoş yapıyorsunda az araştır , bilgin olsun öyle yaz ya. Özel arenalar şuan beta aşamasında. Madem bu kadar emin konuşmuşsun hiç denedin mi kendin açmayı? Açamazsın. Şuan sadece oyundaki belli çok iyi pvp oyuncularına bu hak tanındı ve deneme aşamasında sürüyor. O yüzden bu kadar az arena var. Oyuna tam olarak eklenmesi ve herkezin istediği gibi kullanabileceği duruma gelmesi 28indeki patchde olacak ki buda 7 gün sonra. Korkma öyle boş boş beklemeyeceksin ilerde. Şöyle en ufak şeyde atıp tutmadan önce az araştırın ya. Hadi burada bilgi bulabilmen mümkün değil. Yahu git Guild Wars 2 Tr'nin sitesine bak bi ne oluyor, ne bitiyor, ne gelmiş bu patchle, nasıl olacak vs...

E iyi hadi bu betası olsun, şu anda yaptıklarımız vs. E tamam betadan sonra patchle herkese hak tanınacak olsun. Ne değişecek sana soruyorum? Benim anlatmaya çalıştığım noktayı yakalayamayıp detaylarda kaybolmaktan başka birşey yapmıyorsun.
    Anlatılmak istenen ana düşüncenin ne olduğunu ilkokulda öğretmediler heralde sana.

Diyelimki senin dediği gibi patchle tanınacak hak herkese, hepimiz server açabileceğiz...

ee şu andakiyle değişen ne olacak??

HİÇBİRŞEY, gene millet amaçsız, sebepsiz sonuçsuz birbiriyle duello yapacak hiç bir amacı olmayan sadece pratik yapmaya yarayan serverların sayısı artacak, değişen tek şey bu olacak.

Oyunda değişen hiçbirşey yok, Bu tamamen A-net'in suçudur, ben oyunun ne kadar güzel oynanışa sahip bir oyun olduğunu her yazımda dile getiriyorum ama A-net o kadar kalas şekilde yönetiyor ve planlama yapıyor ki oyun hakkında daha kötüsü olamaz.

Oraya 2v2 ranking sistemi, 1v1 ranking sistemi, puanlar sonucu alınabilen yeni rewardlar yeni titlelar yeni şeyler katmak çok zor sanırım.

Yazuach sen beni blocklamamışmıydın hayırdır bilæ canın sıkıldı açtın heralde? Şu GW 2'ye login olurken at gözlüklerini çıkarıp monitörün yanına koy bidahakine.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.