Deneme 7 , soru 10 Bu soruda manyetik alan içerisinde hareket eden Z çubuğunun elektrostatik dengede olduğunu (yani yük akışının bittiğini , akım geçmediğini ) bu yüzden de bir manyetik kuvvet etki etmeyeceğini söylüyor hocamız. Ancak bu çubuk kutuplanmayı sonlandırdıysa bile üzerinde hâlâ bir yük var. + kutupta proton - kutupta elektron var. Bu yüzden de hareket ederken yukarı ve aşağı doğru kuvvet etki etmeye devam edecek ancak bileşkeleri 0 olacak. Bu arada elektrostatik dengede olsun olmasın , bileşke 0 olsun olmasın bir yük bir manyetik alanda hareket ediyorsa her halükarda manyetik kuvvet etkisinde kalacak. Çubuğun üzerinde de yükler var olduğu için kuvvet etki etmeye devam eder hız devam ettikçe. Sonuç olarak yanlış olduğunu düşünüyorum , hocaya da attım cevap vereceğini düşünüyorum. Sizin fikirleriniz neler ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1EE13D639 -- 21 Mayıs 2023; 22:21:20 > |
Özcan Aykın AYT Fizik denemesi tartışılması gerektiğini düşündüğüm soru (kitap elinde olanlar)

-
-
soruyu atamıyorum yasaktır falandır filandır belki
-
ben de e yaptım soruyu senin gibi düşünerek hocanın açıklaması da yeterli gelmedi kendi fizikçime soracağım salı günü
-
-
zaten dediğin gibi oluyor yukarı ve asağı etki ediyor yüklere bunlar birbirini dengeliyor yani manyetik kuvvet "etki ediyor" ama net kuvvet 0 oluyor belki bundan dolayı almıyo olabiliriz veyahut tele manyetik kuvvet etki etmiyo içindeki yüklere ediyor diye de almıyo olabiliriz muallakta bi soru
-
Özcan hocam bi soruya telif mi atacak boolum atsana
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bileşke kuvvet 0 ise manyetik kuvvet etki etmiyor diyemezsin , bundan eminim çünkü bir kaç soru çözdüm bununla ilgili.
Tele etki etmiyor parçacıklara etki ediyor deme gibi bir şansın da yok çünkü zaten manyetik kuvvet yüklere etki eder. Yani mesela üzerinden akım geçen bir tele etki eden manyetik kuvvet de akımın tersi yönde ilerleyen elektronlar yüzünden gerçekleşiyor.
havadan inmiyor yani bu kuvvet
-
yani atmasa bile hocaya saygımdan
açıyorum kapağı elektronık ortamda yayımlanamaz yazıyor ayıp olur
-
Açıklama gelince at buraya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aga saygı ne alaka soru tartışıyoruz sanki denemeyi atıyorsun pdf olarak
-
Nasıl etmiyo olmmmm
Elektrostatik denge yazdığı için yük akışı olmayacak çubuk üzerinde. Akım oluşmadığı için kuvvet olusmaz diyo
bu gadar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
hocam baya calısıon galıba gunde kaç saatı goruyon?
-
ne yalan söyleyeyim çok az
Günlük 2 tane ayt fizik denemesi , 2 konu ayt biyoloji konusu çalışma , biraz ayt matematik çözüyorum
bu kadar günlük bir de genel deneme olursa giriyorum baska yaptıgım bır sey yok
biraz ayt matematik biraz da tyt yüklenirsem kalan süreçte iyi gelir diye planlıyorum sınav sonucu onun ıcın de calısıyok
-
zaten bıtmıs konuların deneme yanlıslarından ılereyerek konu tekrarı yapılır ama genel tekrar da yap bazı konular denemede karsına hiç çıkmayabılır bence 20-10k yaparsın
-
hayırlısı diyelim
-
hedef ne kanka
-
şu zamanlarda bir hedefim kalmadı ya sadece sınavdan ne kadar iyi yaparsam yapayım o var kafamda
onun haricinde min 20 k istiyorum , sıralamaya göre de bölümlere bakarım. 20-10 k arası sağlık , 10 - 5 k arası mühendislik gibi bir plan.
Benzer içerikler
- kunduz eğitmen
- raunt cevap anahtarı pdf
- özcan aykın ayt fizik deneme çözüm
- 3d tyt türkçe deneme cevap anahtarı
- 3d tyt biyoloji deneme cevap anahtarı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X