bir arkadaş bana oyunları windowsun yüklü olduğu sürücüye kurmamın oyunların performansı için daha iyi olacağını söyledi doğru mu bu?bir de benim c sürücüsü 50gb d 250 gb.zaten vista ultimate 20gb fazla yer kaplıyor.c dolmaya başladı.acaba boyutunu arttıramazmıyım yani d den alıp c ye verme gibi
arkadasın agır sallamıs :D hıc bır fark yok
C ye 50gb vista D ye 200 u bırak butun oyunları muzıklerı vb pasa pasa takıl ıste
sana lazım olan bütün dosyaları mp3 lerini cart curt herşeyini D ye kopyala oyunları da oraya kurabilirsin. böylece sistemin çöktügünde dosyalarını kurtarma gibi bi derdin olmaz formatı basar geçersin C ye
quote:
Orjinalden alıntı: veloci_raptor
bir arkadaş bana oyunları windowsun yüklü olduğu sürücüye kurmamın oyunların performansı için daha iyi olacağını söyledi doğru mu bu?
kesinlikle yanlış. arkadaşın resmen fena sallamış. oyunu D'ye kurunca birşey farketmez. için rahat olsun istediğin gibi D'ye yükleyebilirsin.
çok teşşekkürler arkadaşlar aklımdaki soru işareti gitmiş oldu
C ve D sürücüsü tek bir harddisk ise D'ye kurmak daha yavaş çalıştıracaktır oyunu.
Eğer D sürücüsü ayrı bir harddisk ise D sürüsünde daha hızlı çalışma ihtimali yüksektir.
yani hard disk in tek yada çift olmasıyla ilgili bir konu deesek yanlış olmaz
C ve D sürücüsü tek bir harddisk ise D'ye kurmak daha yavaş çalıştıracaktır oyunu.
Eğer D sürücüsü ayrı bir harddisk ise D sürüsünde daha hızlı çalışma ihtimali yüksektir.
Evet doğru ! Eğer D dediğin başka harddiskse yavaşlatmaz.
Ama c ve d aynı harddisk ise D : ye oyun kurmak oyunu yavaşlatır.
Neden dersek : Harddisk içindeki plaka yuvarlak haliyle. C : en içteki bülümdür. Dolayısıyla yazar ve okurken tur daha kısa sürer. D : ise sonuçta hardisk plakasında en sonlardadır. Merkezden uzaklaştıkca tur uzar dolayısıyla performans azalır.
Bilmem anlatabildim mi ??
Kısmen katılıyorum.
Harddisk'e dıştan yazılmaya başlanır. Disk 7200rpm sabit hızla döndüğünü düşünürsek, en dışta okuma yazma yapılırken, okuma yazma kafasının önünden daha çok veri geçer. Bu yüzden diskin dış yüzeyi en hızlı okunan yerdir. Merkeze yakın kısım ise, yavaş okunan, D olarak örnek verdiğimiz, oyunun yavaş çalıştığı alandır.
konu eski fakat, ilk mesajlar ve son mesajlar farklı, net cevap nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: bjkjb
konu eski fakat, ilk mesajlar ve son mesajlar farklı, net cevap nedir?
Hicbir sorun yok iki diske de kurulum yapılır.
sacma bi konu...3-5 saniye icin degmez ssd al o zmn
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme