Şimdi Ara

Oyunlarda Mavi Ekran hatası !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz yılın mart - nisan aylarında toplamıştım sistemimi ilk gün mavi ekran aldım ve topladığım şirketi arayarak sebebini sordum bios ayarlarından ram ayarını 1066 yapmamı istediler. Yaptım ve hata ortadan kalktı. Bir zaman sonra işlemcinin üzerindeki fan'dan çıkardığı yüksek ses nedeni ile şikayetçi oldum ve "Xigmatek HDT-D1284" işlemci fanı aldım. Artık gürültüde kesildi. Fakat yakın zamanlarda ara ara tekrar almaya başladım mavi ekran hatasını ve biraz araştırma yaptım. Power 450w idi ve yetersiz olduğunu ve hataya bunun sebep olabileceğini düşünerek "High Power HPC750-B12S 80+Bronze 750w" Power'ını aldım. Bir süre hata almadım fakat son zamanlarda yine bu hatayı almaya başladım ve birşey dikkatimi çekti ne zaman oyunda birkaç dakika örneğin 3-5-7 dk geçirsem bu hatayı alıyorum. Sizce buna sebep ne olabilir? Oynadığım oyunlarda öyle çok matah oyunlar değil. Heroes of Newerth, LoL ve Lotr Conquest. Sistemimi şuan ki hali ile aşağıya yazıyorum. Ayrıntılı inceler ve bir bilgi verirseniz çok sevinirim. Ş
    imdiden İlginize Teşekkürederim.

Sistem:

Anakart: ASUS M4A79XTD EVO/USB3

İşlemci: AMD Phenom II Black Edition x6 Processor 3.2 GHz

Ekran Kartı: SAPPHIRE Radeon HD 6850 1GB GDDR5

Ram: HI-LEVEL 4 GB DDR3

Hard Disk: WESTERN DIGITAL WDC-WD10EARS 1 TB

• aldıgın hatayı resımle yada yazarak paylasırsan daha net cevaplar bulursun ustat ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cro@oan

aldıgın hatayı resımle yada yazarak paylasırsan daha net cevaplar bulursun ustat ...
    Tamam görüntüsünü almaya ya da yazmaya çalışacağım ilk fırsatta.

Bu arada ekran kartı driver'ı güncel olup diretx yüklenmiştir. Ayrıca yakın zamanda formatlanmıştır. (2-3 gün) Bu soruna çözüm olabileceği düşünülerek atılmıştır format fakat netice aynıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WizarDMasteR

Tamam görüntüsünü almaya ya da yazmaya çalışacağım ilk fırsatta.

Bu arada ekran kartı driver'ı güncel olup diretx yüklenmiştir. Ayrıca yakın zamanda formatlanmıştır. (2-3 gün) Bu soruna çözüm olabileceği düşünülerek atılmıştır format fakat netice aynıdır.

Alıntıları Göster
    Ekran görüntüsünü yakalayamıyorum, çok kısa süre (yaklaşık 2-3 sn) durup kendini resetliyor, fakat birkaç şey denedim örneğin uzun süre kapalı kaldı bilgisayar açtım ve windows başlatılıyor ekranında takıldı, bazen sitelerde ya da windows'ta iken önce görüntü takılıyor sonra mavi ekran geliyor çok kısa süre durup kendini resetliyor.. İnşallah görüntüyü yakalarımda paylaşırım ama sizdende birkaç tahmin istiyorum nerelerden kaynaklanabileceği hakkında... Teşekkürler

• quote:

Ekran görüntüsünü yakalayamıyorum, çok kısa süre (yaklaşık 2-3 sn) durup kendini resetliyor, fakat birkaç şey denedim örneğin uzun süre kapalı kaldı bilgisayar açtım ve windows başlatılıyor ekranında takıldı, bazen sitelerde ya da windows'ta iken önce görüntü takılıyor sonra mavi ekran geliyor çok kısa süre durup kendini resetliyor.. İnşallah görüntüyü yakalarımda paylaşırım ama sizdende birkaç tahmin istiyorum nerelerden kaynaklanabileceği hakkında... Teşekkürler

Alıntıları Göster
    biosu sıfırlamayı denedinmi hiç overclock yapıyorsanda xp kullanma windows 7 kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: Killforyou_gfb

biosu sıfırlamayı denedinmi hiç overclock yapıyorsanda xp kullanma windows 7 kullan

Alıntıları Göster
    Merhaba, öncelikle ilginize teşekkürederim. Overclock hiç yapmadım, yapmıyorum. Windows xp'yi ise aldığımdan beri hiç kurmadım. Windows 7 64bit yüklü hep. Bios'ta "load default" seçeneğini yapıp, ram'i yine önerdikleri gibi 1066 yapıp kaydedip çıkmıştım. Ama bir faydası olmadı.. Çok can sıkıcı bir durum, ne yapacağımı bilemiyorum.. Mavi Ekran'da beliren kodların saklandığı bir yer var mı? O hata raporuna bakabileceğim.. Böyle mavi ekran gelip çok kısa sürede restart atıyor kendine ve kodu doğru dürüst okuma zamanım olmuyor...

• quote:

Merhaba, öncelikle ilginize teşekkürederim. Overclock hiç yapmadım, yapmıyorum. Windows xp'yi ise aldığımdan beri hiç kurmadım. Windows 7 64bit yüklü hep. Bios'ta "load default" seçeneğini yapıp, ram'i yine önerdikleri gibi 1066 yapıp kaydedip çıkmıştım. Ama bir faydası olmadı.. Çok can sıkıcı bir durum, ne yapacağımı bilemiyorum.. Mavi Ekran'da beliren kodların saklandığı bir yer var mı? O hata raporuna bakabileceğim.. Böyle mavi ekran gelip çok kısa sürede restart atıyor kendine ve kodu doğru dürüst okuma zamanım olmuyor...

ram ayarıyla oynamanız overclock ayarlarına girer buda ramınızda hata olmuş olabilir nedene 1066 ya getiriyorsun normal de kaç mhz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Crysis 3 Kırmızı Ekran Hatası
    12 yıl önce açıldı
    mavi ekran hatası
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

ram ayarıyla oynamanız overclock ayarlarına girer buda ramınızda hata olmuş olabilir nedene 1066 ya getiriyorsun normal de kaç mhz

Alıntıları Göster
    Öncelikle özür diliyorum o halde, ram ayarlarının overclock'a girdiğinden pek bilgim yoktu. Ram'im HI-LEVEL 4GB DDR3 1600 MHz fakat sizden ricam olacak pek bilgim olmadığı için eğer mümkünse ram'im anakartım tarafından destekleniyor mu ve eğer destekleniyorsa kaç MHz'e kadar destekliyor bir bilgi verir misiniz?

Ayrıca şunu da ekleyeyim herhangi bir etkisi olurmu pek bilmiyorum ama Ram'im 1 adet yani 2GBx2 değil. 1 adet 4 gb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WizarDMasteR -- 25 Şubat 2012; 16:21:24 >

• takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AngaWen

takip.
    anakartlan ram destekli ama raminiz garantiliyse değiştirin
  • quote:

anakartlan ram destekli ama raminiz garantiliyse değiştirin

Alıntıları Göster
    Bu akşam itibariyle ram değiştirilmiştir. Bu sefer 2GB + 2GB = 4 GB olmak üzere 2 ayrı ram takıldı. Takılan yeni ramler aynı marka aynı modeldir. Fakat daha önceki marka ile aynı değildir. (Kingston Hyper-X 2GB DDR3 1600 MHz)x2
  • quote:

Bu akşam itibariyle ram değiştirilmiştir. Bu sefer 2GB + 2GB = 4 GB olmak üzere 2 ayrı ram takıldı. Takılan yeni ramler aynı marka aynı modeldir. Fakat daha önceki marka ile aynı değildir. (Kingston Hyper-X 2GB DDR3 1600 MHz)x2

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun inşallah sorun yaşamazsınız
  • quote:

Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş Sistem Ayarları > Başlangıç ve kurtarma ayarları > Otomatik olarak yeniden başlat'ın tikini kaldırın. Mavi ekran sürekli kalıcı olur resmi alabilirsin böylelikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: LitePower

quote:

Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş Sistem Ayarları > Başlangıç ve kurtarma ayarları > Otomatik olarak yeniden başlat'ın tikini kaldırın. Mavi ekran sürekli kalıcı olur resmi alabilirsin böylelikle.

Alıntıları Göster
    Ayrıca Anakartın özelliklerinde 16 gb a kadar ram desteklediğini ve 1800mhz e kadar desteklediğini söylüyor. 1600 Yanında (OC) yazmıyor ama eğer taktığında 1333 olarak fln görürse biosdan 1600 ü seçersen voltage değerini ayarlayip 1600 olarak çalıştırmaya başlar aynı markanın üst versiyon anakartını kullanıyorum bende öyleydi hocam.
    Senin Anakartın Özelliği:
    4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 1800(O.C.)/1600/1333/1066 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory

• quote:

Ayrıca Anakartın özelliklerinde 16 gb a kadar ram desteklediğini ve 1800mhz e kadar desteklediğini söylüyor. 1600 Yanında (OC) yazmıyor ama eğer taktığında 1333 olarak fln görürse biosdan 1600 ü seçersen voltage değerini ayarlayip 1600 olarak çalıştırmaya başlar aynı markanın üst versiyon anakartını kullanıyorum bende öyleydi hocam.
    Senin Anakartın Özelliği:
    4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 1800(O.C.)/1600/1333/1066 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory

Alıntıları Göster
    Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Şuan düzeldi sanırım çok şükür henüz bir sorun yaşamadım, umarım yaşamamda.. Yazdıklarınızı dikkate alıyor ve aklımın bir köşesine not ediyorum. Tekrar çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar & eğlenceler =)

• quote:

Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Şuan düzeldi sanırım çok şükür henüz bir sorun yaşamadım, umarım yaşamamda.. Yazdıklarınızı dikkate alıyor ve aklımın bir köşesine not ediyorum. Tekrar çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar & eğlenceler =)

Alıntıları Göster
    Hemen güncel bir hatayı vermek istiyorum. Dediğiniz gibi hata kodunu alabilmek için yeniden başlat olayını kapamıştım. Tekrar aldım mavi ekran hatasını ve kodunuda nihayet alabildim.

STOP: 0X0000001E (0XFFFFFFFFC0000005, 0XFFFFF80002CF917F, 0X0000000000000000, 0X00000000000000A8) KOD AYNEN BUDUR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WizarDMasteR -- 28 Şubat 2012; 14:36:58 >

• İşletim sistemini değiştirmeyi dene ve sıcaklığı kontrol et. Bu iki şeyden mavi ekran veriyor genelde.. Windows 7 kullanıyordum durduk yere mavi ekran geliyordu. Çok ısındığında işletim sistemi mavi ekran veriyormuş. Halbuki laptopu o sıcaklıklarda kullanıyordum. Daha sonra başka bir sürümünü yükledim ve sorun çözülmüştü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F5 -- 28 Şubat 2012; 16:02:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F5

İşletim sistemini değiştirmeyi dene ve sıcaklığı kontrol et. Bu iki şeyden mavi ekran veriyor genelde.. Windows 7 kullanıyordum durduk yere mavi ekran geliyordu. Çok ısındığında işletim sistemi mavi ekran veriyormuş. Halbuki laptopu o sıcaklıklarda kullanıyordum. Daha sonra başka bir sürümünü yükledim ve sorun çözülmüştü..
    Hocam Xp mi kullanıyordun win 7 kurup denedin mi? Bios update yaparmısın. Bide biraz arastırdım aşşağıdaki sayfaları inceleyebilirsen çözüm bulabilirsin. Şimdiden kolay gelsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_38706586/tm.htm
    http://www.sevenforums.com/crashes-debugging/199786-random-bsods-error-code-0x0000001e.html
    http://www.pcmmc.com/error-code-0x0000001e.php
    http://www.youtube.com/watch?v=FlWju0KSWE4

• quote:

Hocam Xp mi kullanıyordun win 7 kurup denedin mi? Bios update yaparmısın. Bide biraz arastırdım aşşağıdaki sayfaları inceleyebilirsen çözüm bulabilirsin. Şimdiden kolay gelsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_38706586/tm.htm
    http://www.sevenforums.com/crashes-debugging/199786-random-bsods-error-code-0x0000001e.html
    http://www.pcmmc.com/error-code-0x0000001e.php
    http://www.youtube.com/watch?v=FlWju0KSWE4

Alıntıları Göster
    Tekrar göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ediyor, sorunun çeşitli hallerde devam ettiğini söylemek istiyorum. Windows 7 (64-bit) kullanıyorum. Isınma ile ilgili olacağını pek sanmıyorum çünkü bazen bilgisayarı açtığımda windows başlatılıyor ekranına gelemeden bilgisayar siyah ekranda bekliyor ve öyle kalıyor. Hatta bazen bir-iki kez reset atmak zorunda kalıyorum. Bazen ram sayma sesini duymuyorum, bilgisayar açılırken çıkardığı o tek bir dıt sesi vardır o gelmediğinde siyah ekranda bekliyor. Ram'leri de yeni değiştirdim ama anlamış değilim. Ayrıca aldığım ram'in voltaj ayarlarına baktım 1600 MHz'de çalışma voltajı 1,65v yazıyor. Fakat Bios'ta 1,65v ayarı maalesef olmuyor, yani seçeneklerde 1,60 _ 1,62 _ 1,64 _ 1,66 _ 1,68 gibi 2li sistem olarak düşüyor ve yükseliyor ve kendi elimle 1,65 yazdığımda onu otomatik olarak 1,66'ya tamamlıyor sebep bu olabilir mi? Ya da sorun nedir? Çözümü ne olabilir?

• quote:

Tekrar göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ediyor, sorunun çeşitli hallerde devam ettiğini söylemek istiyorum. Windows 7 (64-bit) kullanıyorum. Isınma ile ilgili olacağını pek sanmıyorum çünkü bazen bilgisayarı açtığımda windows başlatılıyor ekranına gelemeden bilgisayar siyah ekranda bekliyor ve öyle kalıyor. Hatta bazen bir-iki kez reset atmak zorunda kalıyorum. Bazen ram sayma sesini duymuyorum, bilgisayar açılırken çıkardığı o tek bir dıt sesi vardır o gelmediğinde siyah ekranda bekliyor. Ram'leri de yeni değiştirdim ama anlamış değilim. Ayrıca aldığım ram'in voltaj ayarlarına baktım 1600 MHz'de çalışma voltajı 1,65v yazıyor. Fakat Bios'ta 1,65v ayarı maalesef olmuyor, yani seçeneklerde 1,60 _ 1,62 _ 1,64 _ 1,66 _ 1,68 gibi 2li sistem olarak düşüyor ve yükseliyor ve kendi elimle 1,65 yazdığımda onu otomatik olarak 1,66'ya tamamlıyor sebep bu olabilir mi? Ya da sorun nedir? Çözümü ne olabilir?

Hocam voltage ile neden oynadınki? 1600mhz olarak görmüyormu? ilk önce bios sıfırla hocam. Bios update yap nasıl yapılcağını bilmiyorsan onunla ilgili de yardımcı olurum ez flash2 var zaten anakartında onunla kolay güncellersin sitesinden güncel bios u indirip. bios güncelledikten sonra. Ram lerin kaç mhz göstercek ve sorun ortadan kalkcakmı bi bak bakalım sonucu yazarsan devam edelim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.