Şimdi Ara

oyunlarda komple pc donmasıyla supply arasındaki bağlantı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce leadtek 9600gt ekran kartı aldım ve sistemimde fsp 300 watt supply mevcut. yalnız ekran kartının kutusunda 400 watt ve üstü ile kulanın yazıyor:D bende fsp ye güvenip bişi olmıcanı düşündüm çünkü kuzenime hd3850 almıştık ve 300watt aopen supply de sorunsuz çalıştı. bildiğiniz üzere hd3850 ve 9600gt nerdeyse aynı kartlar. durumu kısaca özetledikten sonra soruna gelmek istiyorum. bu ekran kartını aldıktan sonra bazen oyunlarda yani oyunun çok kasan bölümlerinde, pc komple donmaya başladı ve reset atmak zorunda kalıyorum. ayrıca reset attıktan sonra bazen görüntü gelmiyor ve bi fan coşuyo ama hangisi bilmiyorum sonra tekrar reset atıyorum ve düzeliyor. güç hesaplama sitelerinden birinde yaptığım hesaba görede 318 watt güç gerekmekteymiş sistemime. sanırım sorun büyük ihtimalle supply ama genede sizede bi fikir danışmak istedim. çünkü boşuna supply alıp gene aynı sorunu yaşamak istemiyorum:D







  • bence yeni bir psu almanda fayda var çünkü ekran kartı istedği gücü alamazsa pc kalıcı hasarlar veya resetmeler meydana gelir bunların olmaması içinde hemde pc deki diğer parçaların güvende olması için yeni bir psu alman gerekir .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kronin

    arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce leadtek 9600gt ekran kartı aldım ve sistemimde fsp 300 watt supply mevcut. yalnız ekran kartının kutusunda 400 watt ve üstü ile kulanın yazıyor:D bende fsp ye güvenip bişi olmıcanı düşündüm çünkü kuzenime hd3850 almıştık ve 300watt aopen supply de sorunsuz çalıştı. bildiğiniz üzere hd3850 ve 9600gt nerdeyse aynı kartlar. durumu kısaca özetledikten sonra soruna gelmek istiyorum. bu ekran kartını aldıktan sonra bazen oyunlarda yani oyunun çok kasan bölümlerinde, pc komple donmaya başladı ve reset atmak zorunda kalıyorum. ayrıca reset attıktan sonra bazen görüntü gelmiyor ve bi fan coşuyo ama hangisi bilmiyorum sonra tekrar reset atıyorum ve düzeliyor. güç hesaplama sitelerinden birinde yaptığım hesaba görede 318 watt güç gerekmekteymiş sistemime. sanırım sorun büyük ihtimalle supply ama genede sizede bi fikir danışmak istedim. çünkü boşuna supply alıp gene aynı sorunu yaşamak istemiyorum:D


    Dostum eğer yeni PSU alırsan ve sorun düzelirse burdan bi zahmet yazıver.




  • kendi supplymi satabilirsem bide ayın başında harçlığımı kaptımmı alacam bi supplyde bakalım inş alırım:D o zaman sonucu yazıcam.
  • sanırım problem çözüldü. en azından yaptığım denemeler onu gösteriyor. problem hem supply hemde driver dan kaynaklanıyormuş. yani çifte sorunla karşı karşıyaymışım:D onunda üstünden geldik alaha şükür.
  • İlginize teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın.
  • kötü haber problem çözülmedi yarın vatana gidiyorum kartı garantiye vericem.
  • yeni ekran kartların çoğu 400-450W gerçek güç istiyor. 300W yetersiz kalıodur çok büyük ihtimalle. Basit anlatıcam Kart grafik işliyeceği sırada istediği gücü alamazsa tabiki kilitleme oluşur ve kalıcı hasar görebilir. En kısa sürede yeni bir psu almanı tavsiye eder ve alana kadarda grafiği yüksek oyun oynamamanı tavsiye ederim kartın hasar görme ihtimali yüksek çünkü.
  • 450 watt asus var şu an ve düzelmedi sorun driver güncellemeleride mevcut. sanırım kartta ya sorun var yada oluştu garantiye gidince anlıcazda inş çok bekletmezler direk sorun belirlenir yeni kart verirler
  • Gerçi benim sorun biraz daha karışık ama benzer yanları var. Benimde kart yeni (Gigabyte GTS250 1gb)

    Ben onboard ve eski ATI x1800 ekran kartımda da bu sorunu yaşıyordum.

    +Yeni ekran kartımda ısınma da yok üstelik (oyundayken)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_OriON -- 10 Ekim 2009; 4:19:53 >
  • ben on board kulanıyodum ve böle bi sorun yoktu ekran kartını aldıktan sonra bu sorun başgösterdi. o yüzden ekran kartı haricinde yapılabilcek herşeyi yaptım bir tek ekran kartı kaldı garantiye yollıcam sorun varsa üstüne para koyup ati 4730 alcam . acaip soğudum nvidiadan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.