Şimdi Ara

Oyunlarda klavye geç tepki veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
12.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyunu açıyorum,oyunda tek kasma yok,yavaş yavaş tepkiler geç gelmeye başlıyor,ve sonra çoğalıyor.Kablosuz filan de değil,bildiğin laptopun klavyesi.Ve bu her oyunda oluyor.Sizce sorunum nedendir?Acayip sinir oldum çözemedim bu olayı

• ya benimki de kablosuz 2 tuşa basınca bir garip oluyor. Mesela arabaya "up" tuşu ile gaz verirken birden yer değiştirip "W" tuşuna basıp gaz veriyim diyorum. Araba duruyor elimi W'den çekip bir daha basıyorum anca gaz geliyor arabaya. Yani tuş hemen birden basınca işlemiyor. "W" ve "up" tuşlarını aynı şeye ayarladım. (gaz) UP tuşuna basılı tutarken birden W tuşuna basılı tutmaya başlıyorum o anda araba yavaşlıyor gaz gitmiyor yani tuş işlemiyor elimi çekip bi daha basınca canlanıyor. Bu mesela bir örnekti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kamikaze57

ya benimki de kablosuz 2 tuşa basınca bir garip oluyor. Mesela arabaya "up" tuşu ile gaz verirken birden yer değiştirip "W" tuşuna basıp gaz veriyim diyorum. Araba duruyor elimi W'den çekip bir daha basıyorum anca gaz geliyor arabaya. Yani tuş hemen birden basınca işlemiyor. "W" ve "up" tuşlarını aynı şeye ayarladım. (gaz) UP tuşuna basılı tutarken birden W tuşuna basılı tutmaya başlıyorum o anda araba yavaşlıyor gaz gitmiyor yani tuş işlemiyor elimi çekip bi daha basınca canlanıyor. Bu mesela bir örnekti.

Seninki klavyeyi bağlarken USB Kullanmandan kaynaklanıyorNormal girişi kullan,Sorunun düzelecektir

• Bu dediğin yazı yazarkende geçerlimi ? Eğer öyleyse 25 lira ver git microsoft klavye al kafan rahat olsun. Laptop klavyesi hasastır. Fazla abanma.
  • Psikolojik mi bilmem ama normal, hızlı, turbo olarak ayarı var A4 Tech klavyenin G800 modeli, çok güzel bir şey.. Aynı şekilde mouse da güzel..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FB®h Pozitif

quote:

ya benimki de kablosuz 2 tuşa basınca bir garip oluyor. Mesela arabaya "up" tuşu ile gaz verirken birden yer değiştirip "W" tuşuna basıp gaz veriyim diyorum. Araba duruyor elimi W'den çekip bir daha basıyorum anca gaz geliyor arabaya. Yani tuş hemen birden basınca işlemiyor. "W" ve "up" tuşlarını aynı şeye ayarladım. (gaz) UP tuşuna basılı tutarken birden W tuşuna basılı tutmaya başlıyorum o anda araba yavaşlıyor gaz gitmiyor yani tuş işlemiyor elimi çekip bi daha basınca canlanıyor. Bu mesela bir örnekti.

Seninki klavyeyi bağlarken USB Kullanmandan kaynaklanıyorNormal girişi kullan,Sorunun düzelecektir

normal giriş derken ? kablolu klavye mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC donuyor tepki vermiyor
    10 ay önce açıldı
    Laptop tepki vermiyor.
    8 yıl önce açıldı
    Fifa 15 Tepki Vermiyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergo93

Bu dediğin yazı yazarkende geçerlimi ? Eğer öyleyse 25 lira ver git microsoft klavye al kafan rahat olsun. Laptop klavyesi hasastır. Fazla abanma.

Hayır yazı yazarken değil.Sadece Oyun oynarken.Başka her yerde her şey normal.

@Kamikaze57
    Normal giriş derken bu yuvarlak giriş var ya yeşil renkli adı aklıma gelmedi şimdi öyle girişli klavyelerden al sorunun düzelir
  • hocam o dediğin klavyeden var ama o kablolu klavye ??? Ben kablosuzdan bahsediyorum. Kablolu var zaten napıyım onu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FB®h Pozitif

quote:

Orijinalden alıntı: ergo93

Bu dediğin yazı yazarkende geçerlimi ? Eğer öyleyse 25 lira ver git microsoft klavye al kafan rahat olsun. Laptop klavyesi hasastır. Fazla abanma.

Hayır yazı yazarken değil.Sadece Oyun oynarken.Başka her yerde her şey normal.

@Kamikaze57
    Normal giriş derken bu yuvarlak giriş var ya yeşil renkli adı aklıma gelmedi şimdi öyle girişli klavyelerden al sorunun düzelir

PS/2 girişi mi

• klavyen bozulmuş.
  • hp probook 4515s te sadece pes10 da 1-2 sn geç tepki veriyordu çok gıcık bi durumdu nette aradım öyle olanlar varmış aynı setup başka lap-top yüklediğimde sorun yoktu
  • Yazmayı unutmuşum hatta klavyede tuşu basmayı bırakınca tuş basmaya devam ediyordu,Mesela bir oyunda arabayı sağa doğru döndürürsünüz ya,2 sn sonra algılamaya başlıyor,ben tuşa 3 sn basıyorum,tuşu bırakınca araba hala sağa doğru dönüyor.
  • arkadaşlar aynı sorun bendede var ve sistem gereksinimleriyle alakalı birşey değil.bende 1 gb kingston ram 1.8 anthlon işlemci ve 256 mb paylaşımlı ekran kartım var ve bu sistemle düşük ayarlarla hiç kasmadan pes10 carbon battlefield serisi vb oyunları rahatlıkla oynayablıyodum.ama blgısayara format attkdan snra bu olay başıma geldi.bu çözmenin bi yolunu buldum ama ozamanda yeterli fps yi alamıyosun.ekran kartın nvidia ise 3d ayarlarından quality e getir bi sorun kalmıcagından eminim.ati.ysede control panelden özellikleri aç ve performansdan kıs.böyle düzeliyo ama sorunun neyde oldugunu blmıyorum ben performansa getirince klavyede 2-3 saniyelik geçikme ve klavye ile mauseyi aynı anda kullanınca takılmalar oluyo ama ekran özelliklerini yükseltince fps akışkanlık düşsede sorun düzeliyo..
  • Off ya sorun hala devam ediyor tuş bir nevi geç basıyor atıyorum mesela saat 17.05 in 30. saniyesinde 5 saniye boyunca bastım ama bunu bilgisayar 3 saniye sonra algılıyor yani 33.saniyede basmışım gibi algılıyor ve 38.saniyede bitiyor.Sinir oldum üstte arkadaşın dediği olayı da yaptım ama olmadı.Ekran kartım Ati Radeon 3650 işlemcim,Amd Turion X2 ultra 64 2,3 GHz,4 GB 667lik ramler var, daha ne istiyo bu alet ya,Laptopta oynuyorum bu arada.Acer 6530G

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FB®h Pozitif -- 13 Ekim 2010; 17:08:31 >
  • quote:

Eğer dönerken falan, yani hem gaz için W hem de dönmek için atıyorum A tuşuna basarken sorun yoksa oyundan kaynaklanır o. 2 tarafta da aynı tuşlar (WASD ve ok tuşları) aynı şeylere etki ettiği için diğerinin etki etmesi için 2 kere basman ya da diğerini bırakıp basman gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

quote:

Eğer dönerken falan, yani hem gaz için W hem de dönmek için atıyorum A tuşuna basarken sorun yoksa oyundan kaynaklanır o. 2 tarafta da aynı tuşlar (WASD ve ok tuşları) aynı şeylere etki ettiği için diğerinin etki etmesi için 2 kere basman ya da diğerini bırakıp basman gerek.

Hayır,Dediğiniz olayı biliyorum.Tuş bildiğin geç tepki veriyor.Tuşa basıyorum,2 saniye sonra algılıyor,atıyorum,5 saniye boyunca tuşa bastım,tuşu bıraktığımda tuş basılı kalmaya devam ediyor,Yani olay 5 saniyede biteceğine tam 9 saniyede bitiyor.2 saniye geç tepki+5 saniye tuşa basma+tuşu bırakınca 2 saniye devam etmesi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.