Bildirim
Oyunlarda İşlemci Kullanımı Ne Olmalıdır Dostlar ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
İşlemcinin %100 ile kullanılması genel işlem kapabilitesi bağlamında bir işlemci darboğazı ile karşı karşıya olunduğu anlamına gelmekle birlikte tek bir çekirdeğin %100 ile kullanılması ise tek çekirdek darboğazı olduğu anlamına gelmektedir. %70-80 çok üst düzey olmayan işlemciler için(Ryzen 7 serisi Threadripper serisi, Skylake-X 7820X ve ötesi...)esasen çok ideal bir kullanım oranıdır. Hem işlemciniz yeteri kadar kullanılıyor, yani kaynaklarınızın verimli değerlendirilememesi gibi bir durum söz konusu değil, hem de %100 olup arkada Chrome açsanız dahi FPS kaybına yol açacak bir durumda değilsiniz. -
İşlemci kullanımının ne olduğunu önemli değil, GPU kullanımının %99 olması gerekiyor.
Ben daha güçlü bir ekran kartı ile %99 GPU Çalıştıran Ryzen görmedim verdiği FPS değerlerini düşünürsek neredeyse GTX 1080 darboğaz yapmayan Ryzen işlemci piyasada mevcut değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 29 Mart 2018; 23:50:37 > -
Ben stutter dan r6 ve bf 1 de kafayı yerken intele ne söverdim. Keşke darboğaz olsada stutter yemesek diye cpu kullanımı %100 de sbtse sıkıntı gpy kullanımı %97-99 iyidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyun oynarken %100 olmadıkça sorun yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostlar elimde AMD FX-8300 işlemci ile MSI Gaming R7 370 2GB ekran kartı bulunmakta. İşlemci stok hızında Turbo Boost açık ve en son 3.8 GHz olarak ayarlandı. Yani normal kullanımda 3.3 GHz oyunlarda ve tam yüke girdiğinde 3.8 GHz oluyor. Ekran kartım ise O.C modunda GPU 1050 MHz Memory ise 1425 MHz'de. Bu durumda genel olarak bütün denediğim oyunlarda MSI Afterburner ile OSD testinde işlemci kullanımı %70 - %80 bazende %90 oluyor. Ekran kartı ise ara sıra %70 - %99 kullanılıyor. Benim asıl sorum şu neden böyle oluyor acaba ? Şunu da belirtmek istiyorum daha önce bu sorun yoktu ve oyunlarda ciddi FPS düşüşleri ve takılmalar vardı bende bir umut Bios Reset yaptım ve ondan sonra bu sorun oluştu Bios Reset yapmadan önce işlemci nerdeyse hiç kullanılmıyordu şimdi neden böyle bir durum oluştu ?
@Yunuzeus @Kucukkara2 @Zafer Korkmaz @nightsniffer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-Undertaker -- 30 Mart 2018; 0:59:33 >
-
darboğaz ne bilmez atar durur... intel botu... açıksız intel ürünü yok bu tiki ona rağmen intele tapar... -
quote:
Orijinalden alıntı: imhotep_of_grudge
darboğaz ne bilmez atar durur... intel botu... açıksız intel ürünü yok bu tiki ona rağmen intele tapar...
Açıksız Amerika üretimi bir işlemci mi var? Haberimiz yok.
Sen hükümet olacaksın ve dünyaya satılan bir işlemciye kendi hükümetinin iyiliği ve koz ele geçirmek için böyle bir anlaşma yapmayacaksın anladım peki.
Intel açık varsa aynı açık AMD tarafında mevcut. Adını bilmediğin duymadığın hala gizli açıklar mevcut.
Ama sen anlamazsın çünkü hayatın intel intel abd köpeği demekle geçer ama bilmezsin ki AMD ABD üzerinde kurulduğunu ey.
-
80 de olur 100 de
gpu 99 olsun yeter -
uydur uydur yaz AMD için açık tespit edilmemiş sen uydurup uydurup yazıyorsun... intel hata yapmamış kasıtlı açıklar bırakmış... intele tapınmaktan bunu idrak edemiyorsunuz... hükümetleri ne sanıyorsun resmen tanrı gibi görüyorsun... -
Dostlar konuyu bilgilenmek için açmıştım ama farklı yola doğru sapıyor kalp kırmaya gerek yok lütfen yapmayın Soruma cevap verecek birileri var mı ?
-
-
%100'e kadar bir şey olmaz ama "%100 olursa ne olur" sorusunun yanıtını en iyi anlayabileceğin örnek şöyle; OCCT:Linpack testini çalıştır ve bu esnada internet tarayıcını veya herhangi bir uygulamayı kullanmayı dene. Yanıtı oracıkta kendi kendine öğreneceksin
@tayfun_3438
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 30 Mart 2018; 22:27:33 > -
Boş ver hocam bunları,intele olan nefretlerinden(intel bunlara ne yaptıysa artık ) amdnin kapitalist bir firma olduğunu ve intel ile aynı mok olduğunu farketmiyorlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ßekir
%100'e kadar bir şey olmaz ama "%100 olursa ne olur" sorusunun yanıtını en iyi anlayabileceğin örnek şöyle; OCCT:Linpack testini çalıştır ve bu esnada internet tarayıcını veya herhangi bir uygulamayı kullanmayı dene. Yanıtı oracıkta kendi kendine öğreneceksin
@tayfun_3438
Teşekkürler cevaplar için. Daha önce böyle sorun yoktu bios sıfırladıktan sonra oldu özellikle simulasyon oyunlarında çok oluyor şimdi birde bu oyunlarda fps yüksek bile olsa kasma takılma yapıyor neden kaynaklanıyor sizce ? Atıyorum oyun 50-55-60 arası FPS veriyor ama oyun takılarak ilerliyor.
Edit
Dün böyle bir O.C yaptım olmuşmu sizce ? Az biraz performans arttı gibi. O.C yapmadan önce Boost vs ayarlar aktifti ve saçma bir sorun vardı boşta iken tam hızda çalışıyor işlemci render yada oyunlarda ise işlemci hızı düşük hızlarda çalışıyordu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-Undertaker -- 30 Mart 2018; 23:21:0 >
-
Takılmaların yanıtı oldukça basit; sistemin stabil değil.
Başlıca sebebi OC stabilitesinin sağlanmaması olabilir, bunun yanında sürücü kaynaklı problemler de olabilir.
OC, Cool'n quite, boost vs ne varsa kapat ve öyle dene; takılmalar sonlanırsa parametreleri birer birer değiştirerek denemeler yap -
quote:
Takılmaların yanıtı oldukça basit; sistemin stabil değil.
Başlıca sebebi OC stabilitesinin sağlanmaması olabilir, bunun yanında sürücü kaynaklı problemler de olabilir.
OC, Cool'n quite, boost vs ne varsa kapat ve öyle dene; takılmalar sonlanırsa parametreleri birer birer değiştirerek denemeler yap
Stabil değil derken böyle sistemi kötülemediniz demi hocam ?Gönül ister Ryzen toplayalım ama cebimizde 20 TL bile zor oluyor çoğu zaman. Hocam her coltaj verdiğimde her frekansı yükselttiğim de işlemciyi teste sokuyorum en az 10 dakika hiçbir şekilde mavi ekran almadım sistem donup kalmadı mesela deneme yaparken voltajı az verdiğim için oyun oynarken birden donup kaldı dırttttt diye voltaj verince o sorun çözüldü. Isınma yok şuan. Bu dediğiniz bütün ayarlar kapalı konumda. Core C6 State açık sadece bu ayar nedir ? Voltaj değerleri SS'de var yeterli sanırım birde siz yorumlayın. Sürücüler güncel ekran kartı sürücüsü Optional yani Beta olan kurulu buda yapar mı sizce ?
Edit : Parametleri değiştir demişsiniz o ne demek ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-Undertaker -- 30 Mart 2018; 23:40:20 >
-
En az 10DK OCCT: Linpack testi yap, eğer sorunsuz geçerse testi o zaman işlemin stabil olduğundan bahsedilebilir
Oyun oynarken donup kalması donanımsal bir problem yosa OC stabilitesi sağlayamaman kaynaklıdır.
Bu serinin üzerinden çok zaman geçti, voltaj değerleri hiç aklımda değil şuan
Sen bi dediklerimi yap önce, sonrasında problemlerin çözülecektir -
Öyle deme hocam 1070'e dahi darboğaz yaptırıyor (!) -
quote:
En az 10DK OCCT: Linpack testi yap, eğer sorunsuz geçerse testi o zaman işlemin stabil olduğundan bahsedilebilir
Oyun oynarken donup kalması donanımsal bir problem yosa OC stabilitesi sağlayamaman kaynaklıdır.
Bu serinin üzerinden çok zaman geçti, voltaj değerleri hiç aklımda değil şuan
Sen bi dediklerimi yap önce, sonrasında problemlerin çözülecektir
Hocam dediğin program zaten bende kuruluydu dediğin Linpack testini açtım 3.24'ncü dakikasında bilgisayar donup kaldı ne yapmam gerekir ?
Benzer içerikler
- tray işlemci nedir
- ryzen 5 5500 vs 5600
- vt-d nedir
- i5 mi i7 mi
- fan kontrol programı
- kirin 9010
- türkiye çip üretimi
- apu sistem
- snapdragon 8 gen 2
- termal macun önerisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X