Şimdi Ara

Oyunlarda çok ani FPS düşüşleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. Bir süredir oyunlarda çok kasma problemi yaşamaya başladım. eskiden çok rahat çalışan laptop şimdi ani fps düşüşlerine başladı. örneğin GTA 5'de 45 fps alırken aniden 5-6 fps'e düşüyor ve 2-3 saniye sonra tekrar 45 fps'e yükseliyor. ama sürekli döngü şeklinde bu. sizce sıkıntı nedir? donanımsal mı yazılımsal mı? veya ekran kartıda mı hdd'de mi bir sıkıntı var acaba?
    laptop: Toshiba L50-C-17K
    i7 5500 u, 930m, 8gb ddr3 1600, toshiba mq01abd100 1tb hdd

Bu da HD Tunes Pro sonucum:

• Sıcaklıkları kontrol ediyor musunuz? Büyük ihtimal termal limite takılıp frekans düşürüyor. Laptop soğutucusu kullanmayı deneyebilirsiniz. MSI Afterburner kurup sıcaklıkları takip ediniz. MSI afterburner kullanımını buradan bakabilirsiniz. MSI afterburner anlatımında 2. ve 4. maddedeki etiketleme ibarelerini "930M" ve "5500U" yapabilirsiniz.

U serisi işlemcisi olan bir laptop kullanıyorsunuz. Bunlar düşük güçte çalışan (bu sayede yüksek pil ömrü sunan) ultrabook dediğimiz mobil cihazlarda kullanılan işlemciler. Oyun için kullanacaksanız i7 xxxxHQ işlemcili laptop bakmalıydınız.

Bu arada harddiskinizde 7 adet bad sektör oluşmuş. Bu rakam 200ü geçerse diski kullanamayabilirsiniz. Takip ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 14 Haziran 2017; 17:37:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

Sıcaklıkları kontrol ediyor musunuz? Büyük ihtimal termal limite takılıp frekans düşürüyor. Laptop soğutucusu kullanmayı deneyebilirsiniz. MSI Afterburner kurup sıcaklıkları takip ediniz. MSI afterburner kullanımını buradan bakabilirsiniz. MSI afterburner anlatımında 2. ve 4. maddedeki etiketleme ibarelerini "930M" ve "5500U" yapabilirsiniz.

U serisi işlemcisi olan bir laptop kullanıyorsunuz. Bunlar düşük güçte çalışan (bu sayede yüksek pil ömrü sunan) ultrabook dediğimiz mobil cihazlarda kullanılan işlemciler. Oyun için kullanacaksanız i7 xxxxHQ işlemcili laptop bakmalıydınız.

Bu arada harddiskinizde 7 adet bad sektör oluşmuş. Bu rakam 200ü geçerse diski kullanamayabilirsiniz. Takip ediniz.

Sıcaklıkları kontrol etmiyorum ama oyun sırasında gitgide ısındığını gözlemliyorum. Evet işlemci konusunda malesef bir hata yaptım. Bad sektör hatasını nasıl düzeltebilirim? HDD'de bir sıkıntı yok mu?

• Bad sektörün maalesef çözümü yok bu şekilde kullanacaksınız. Aslında bozulan 7 sektörün yerine yedek sektörlerden atanmıştır. Şuan için bir sıkıntı yok ama o değeri takip ediniz 200ü geçerse sıkıntı olacaktır.

Orijinalden alıntı: a-f-h

Bad sektörün maalesef çözümü yok bu şekilde kullanacaksınız. Aslında bozulan 7 sektörün yerine yedek sektörlerden atanmıştır. Şuan için bir sıkıntı yok ama o değeri takip ediniz 200ü geçerse sıkıntı olacaktır.

çok sağol dostum. Bu ani fps düşüşünü engelleyemez miyim? HDD testlerde çok yavaş gözüküyor onla bir alakası yok mu? Mesela 6 mb ile 100 mb arasında mekik dokuyor. resimde de mevcut.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.