Şimdi Ara

Oyunlarda Asırı Hızlanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • su anda prince persia t2t Oynuyorum(oynayamıyorum gıcık oldum) oyunlar hızlanıyor yani knight online da yaprakların düstüğü ilk giriş sayfasında yapraklarda cok hızlanıyor..Format atmadan önce prens persia t2t sorunsuz calısıyordu format attım driverlerimi yükledim(normalden farklı bir sey yapmadım) sonra t2t kurdum adamın sacları kafasına göre hareket edyor ve adam normalden hızlı hareket ediyor..! :S

amd x2 3800+ 2000 GHZ
    2x1 Gb RAM twinmos.
    MSI k9N ultra-2n anakart
    sata II 250 HDD
    Ati Radeon X1900GT

(ekran kartı son driveri yüklü bios ve anakart driverleri son sürüm ve hepsi yüklü)

Kafayı yiycem yardımlarınızı bekliyorum..

• Senin makina canavar gibi olduğundan olabilir
    Herkes yavaş diye şikayet eder hayret doğrusu
    Soruna gelince oyunun çözünürlüğünü arttır bakalım ne olacak.Kolay gelsin
  • halllettim hocam burdakileri tam yapmadım. microsoftun sayfasındaki gibi yaptım 7 maddedekinden sornakini yapmadım ek olarak da 7 de ki değeri 0 yaptım.. performans sorunuom yok dusuktür belki ama benim için son Derece Yeterli.. Ama oyunlardaki su dengesiz hareketler gitti ya Allah (c.c.) razı olsun cok canımı sıkıyordu! neyse başlık cift cekirdeklerde performans düşüklüğünü gidermek için.! Ama ekran kartı sorunu olanlara da tam cözüm oluyor!
    -Alıntı-

"Windows XP Service Pack 2 çalıştıran ve işlemci güç yönetimi özelliklerini destekleyen birden fazla işlemci bulunan bilgisayarlar düşük performansta çalışabilir"
    support.microsoft.com/kb/896256/tr

hotfix i yuklemek ve etkinlestirmek:
    1. once amd sitesinden amd x2 processor driverini indirin ve kurun.
    (32 bit Windows XP and Windows Server 2003 Version :
    www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/amdcpu.exe )

2.WindowsXP-KB896256-v3-x86-ENU hotfixini kurun. (edit:bu hotfix ingilizce xp icindir.)
    (hotfix: rapidshare.de/files/8244709/WindowsXP-KB896256-v3-x86-ENU.exe.html )

3. simdi bu kurmus oldugumuz hotfixi etkinlestirecegiz.
    1. Başlat'ı tıklatın, Çalıştır'ı tıklatın, regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.
    2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager'ı sağ tıklatın, Yeni'nin üzerine gelinve Anahtar'ı tıklatın.
    3. Yeni anahtar adı için Throttle yazın.
    4. Throttle'ı sağ tıklatın, Yeni'nin üzerine gelin ve DWORD Değeri'ni tıklatın.
    5. Değer adı için PerfEnablePackageIdle yazın.
    6. PerfEnablePackageIdle öğesini sağ tıklatın ve sonra Değiştir'i tıklatın.
    7. Değer verisi kutusunda 1 yazın. DWORD Değerini Düzenle iletişim kutusunda Onaltılık seçeneğinin belirlenmiş olduğundan emin olun ve Tamam'ı tıklatın
    (Onemli Not: yukaridaki islemler iletinin basinda verilmis olan microsoft destek sayfasindan alinmistir. fakat son 7. maddede dword degerini hotfix in etkin olmasi icin 1 olarak girilmesi gerekiyor. microsoft sayfasinda bu degeri 0 yapin demis sonra hotfix in etkinlestirilmesi icin 1 olmasi gerektigini not dusmustur. bir yazim hatasi yoktur. hotfixin etklin olmasi icin deger 1(enable) olmalidir)

4.son olarak boot.ini nin son satirinda " /usepmtimer " olduguna emin olun.bunu kontrol etmek icin computers>properties>advanced>startup and recovery>edit
    ornek olarak:

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer

hoftixi kaldirmak icin ekle kaldirda windows guncellemeleri gosteri secip yuklemis oldugumuz hotfixi kaldirip registry kaydini eski haline getirmek yeterli olacaktir

-Alıntı-

kaynak:http://www.thgtr.com/topluluk/index.php?topic=2186.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 28 Haziran 2007; 0:43:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.