Şimdi Ara

Oyuna nasıl ram verebilirim atayabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
8.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar state of decay 3 diye bir oyun var kasma vardı büyük ölçüde azalttım hatta hiç kasma yok diyebiliriz lakin ani fps düşüşleri oluyor. oyunu arkaplanda çalıştırıp ikinci bir oyun açsam bile pc kasmıyor yüksek performans falan da yaptım eğer ram verebilirsem kasma sorunun ciddi derecede çözüleceğini düşünüyorum ama nasıl yapılacağını tam olarak bilmiyorum.
    yardım ederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStalkerKingDoz55 -- 22 Ekim 2017; 18:56:27 >

• Ram vermek diye birşey olmaz ram ihtiyacı varsa oyun bulabildiğini sömürür ram yetersizse sen anakarta ram takarsın. Oyunun ekran kartından veya başka bir nedenden dolayı fps düşürebileceğini değerlendir bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @atorbaci 'nın dediklerine katılıyorum. Dediklerine EK olarak oyunlar ile bilgim yok ama online oynanan birşeyse bağlantı hızıda FPS'yi etkiler siz performans ve görüntüye bakın lakin çözünürlük ayarlarını düşürün daha yüksek performans alın.
  • Ram verme olayı; sadece java tabanlı oyunlarda yapılan, ortam değişkenlerindeki ufak bir ayar ile yazılımsal olarak sağlanabiliyordu. Yani java tabanlı oyunlara sistemdeki bellek miktarının 2 katı kadar bir değer verilerek, java tabanlı oyunun daha yüksek ram kullanması sağlanıyordu. Böylelikle ramin diğer uygulamalardan önce ve ağırlıklı olarak java tabanlı oyunları hedef alması sağlanıyordu. Ancak bu eski bir yöntem ve sadece java tabanlı oyunlarda işe yarıyordu.Şimdiki sistemlerde pek iş göreceğini sanmıyorum ama youtubeta falan eski videoları var, kısa anlatımlar şeklinde ordan bakıp bilgi sahibi olabilirsiniz. Onun dışında bir de görev yöneticisinden ayrıntılar sekmesine gelip, istediğiniz programa sağ tık yapıp öncelik ata diyerek, çıkan menüden az kullanmasını istediğinize düşük, çok kullanmasını istediğinize yüksek, seçeneğini belirleyerek istediğinizi yapma şansınız var.

Ancak!!! Bu tür işlemler sisteminize zarar verebilir. Kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Üstteki bölümü sadece bilgi edinmeniz maksadı ile yazdım. Uygulama konusunda hiçbir şekilde tavsiyem yoktur. Bunu da dipnot olarak belirteyim.

Esas konu ise; arkadaşlarımızında dediği gibi fiziksel olarak ram ihtiyacı varsa, ram kapasitesini yükseltmeniz gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.