Şimdi Ara

Oyun Yapımcıları Korsanlardan Para İstiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
         Aralarında Atari, Ubisoft, Eidos ve Codemaster gibi isimlerin de yer aldığı bir grup yapımcı firma, yasal yollara başvurmaya gerek kalmadan korsan oyuncuların yaptıkları maskaralıkları kesip, paralarını ödemelerini istiyor. Yani anlaşma gayet açık - ya yapımcıya parasını ver ya da adaletle yüzleş.
     
         Daha önce CD Projekt Red  ( The Witcher serisinin yapımcısı ), yapımlarını korumak adına korsan kullanıcıları bu yolla tehdit etmiş; Koch Media, Prison Break: The Conspiracy isimli oyununu böyle koruma altına almaya çalışmıştı. Adı geçen büyük firmalar uzun süredir tartışılan bir yönteme başvurarak korsanları takip ediyor: sadece IP adreslerini takip ederek. Ancak uygulamadaki bu hata korsanlardan çok dürüst kullanıcıları etkilerken, ne yaptığını bilen korsan oyuncular işin içinden sıyrılmayı başardı. Sonuçta bu olayla hiç bir bağlantısı olmayan insanlar, hak sahibi şirketlerden tarafından gönderilen tehdit mesajlarıyla yüzleşmek zorunda kalmıştı. Sanırız yapımcı / dağıtımcı firmalar çözümü başka yollarda aramalı.
     








  • Prison Break mi ?
    Onu kim indirsin be. Birakin satin almayi indirmeye bile degmeyecek oyun yap sonra da hak talep et. Ya satin alip bin pisman olanlar senden hak talep ettiginde de adamlarin parasini geri iade ediyor musun ? Hayir.
    Etsen hel alan geri iade ederdi kesinlikle/
  • Bu olay tamamen maskaralık. Ucuz yollu firmalar bu tür ucuz yollara baş vurur ancak. Geçenlerde Ubisoft batacak dediğimde bana biri çok karşı çıkmıştı, :) Ubisoft ne kadar ucuz bir firma olduğunu kanıtladı şuanda.Neden mi? Baksanıza adamlar artık parasızlıktan bu tür ucuz yollara başvurmuşlar.
  • Parasızlık mı? Lütfen. Adamlar sadece daha fazla para istiyorlar.
  • korsan indirenlerden oyunun parasını isteyip daha beter antipati yaratacağına, korsanın ayyukta olduğu ülkelerdeki oyunculara bir iyi niyet mesajı gönder ve %50-70 indirim çek. eğer korsan oyunculardan olumlu bir geri bildirim alırsan zaten korsan kazancın büyük bir kısmını amorti etmiş olursun ve korsana en büyük darbeyi vurmuş olursun. beyin işte önce çalışması lazım
  • Siz o oyunlarin fiyatini indirin hatta nasil 60$ 60€ oluyorsa bizde de 60 lira olursa Türkiye de korsan die bisi kalmaz.tabi 60 lira olması bizim lehimize ama en dogru seçim bu ve 10-20 dolar fiyatlarin indirilmesi.


    Dipnot: Acelem var güzel bir yazı yazamadığım için üzgünüm.
  • Demo çıkartın da görelim oyunu iyi mi kötü mü diye. Demo çıkartma zahmetinde bile bulunmayan bu firmaların oyunlarını denemek için korsan oynuyorum. Beğenirsem alıyorum. Böyle yaparak insanları asıl siz korsana yönlendirmiş oluyorsunuz. Oyuna kaç TL bayılacam, sonra oyun kötü çıktığında paramı geri verecekmisiniz? Hayır... O zaman size hayırlı işler.
  • Ülkemizde bir sürü vergi sayesinde oyun alamıyoruz ki!
    Asgari ücret:701 TL
    Orjinal Oyun:100 TL
    Sizce normal bir Türk insanı orjinal oyun alabilir mi?
  • Türkiyeyle ne alakası var üstteki 7 arkadaşta saçmalamış . PC oyunculuunda tüm dünya kopya kullanıyor TR ne alaka şimdi yok asgari ücret demiş biri demiş 60 tl olsun TÜRKİYE İLE ALAKASI YOK 60 EURO SATILAN YER DEDE PC OYUNCULARI KOPYA ALIYOR
  • Bir ürünü yapıp satışa sunuyorsan ilkönce onun güvenliğini yani oyunun korsan haline düşmemesini ve kırılmamasını sağlamak üretici firmaya ait olup satışa o şekilde sunman lazım öteki türlü ücretini ödeyip orjinal oyun alan kullanıcınında güvenliğini üretici firma riske atmış olmaktadır bundan dolayı bir hacker piyasa çıkarılan oyunu 1 gün 1 hafta 1 ay içinde kırabiliyorsa bu ürünün güvenliğini sağlayamadığından dolayı orjinal oyunu alan kullanıcıyıda mağdur bırakmaktadır. Sen önce yaptığın ürünün güvenliğini sağla arka kapını kapamaya bak ondan sonra korsan kullanıcıyla uğraşmazsın. Uçuk fiyatlardan dolayı korsan kullanıcı sayısı bu yüzden artmaktadır.
  • @Paypay88

    Beni ben ilgilendirir el in gavuru beni ilgilendirmez.
  • Oldu olacak idam etsinler !
  • fiyatlar iyi olsunda alalım
  • Bence firmalar aslında isteseler bu korsan durumuyla ilgili tüm yapım şirketleri el ele verip bir çözüm arayışına çoktan girerlerdi. Peki neden girmiyorlar? Çünkü oyunların içinde, hani oyunu açtığınızda gördüğünüz ve oyunların belli yerlerine serpiştirilmiş onlarca reklam var, bu reklamlardan firmalar çok iyi para kazanıyorlar, eğer dünyada her oyun orijinal satılmış olsaydı reklam oranı düşerdi, oyun içindeki reklamları yabana atmayın firmaların en önemli gelir kaynaklarıdır.

    Buradaki davaların da sonuca bağlanamayacağını düşünüyorum, korkutma politikalarının işleyeceğini zannetmem.
  • :) Korsan Oyunlardan Nasıl Bir Ücret Alıcaklar Bilmiyorum Çünkü Korsan İnternettir İnternetten Para Almaları Gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paypay88

    Türkiyeyle ne alakası var üstteki 7 arkadaşta saçmalamış . PC oyunculuunda tüm dünya kopya kullanıyor TR ne alaka şimdi yok asgari ücret demiş biri demiş 60 tl olsun TÜRKİYE İLE ALAKASI YOK 60 EURO SATILAN YER DEDE PC OYUNCULARI KOPYA ALIYOR


    ps3 sahibi arkadaşlarımın hiç birinin orjinal oyun kullandığını görmedim
  • haber farklı ,cevaplar tartışmalar aynı
  • İstemekle almak ya da alabilmek arasında ciddi fark var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle asgari ücretle geçindiğim bir ülkede bide işim yok orjinal oyuna 100 veya 200 L veremem Bende isterim kutulu alıp orjinal oynamayı ama illaki firmalar korsan alıp oynayın diyorlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.