Şimdi Ara

Oyun ve ofis işlemleri için PC önerisi (Max. 7500)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Donanımda istediğim bazı özelliklerin bunu belirleyebileceğini düşünüyorum. Öncelikle bu bilgisayarı hem ofis programlarını (Max. Photoshop) hem de oyunları akıcı oynamasını istiyorum. AMD Ryzen işlemcilerin bu konuda tercih edilebileceğini daha önceleri bir yerlerde okumuştum. Bununla birlikte en az 16 GB RAM (32'de olabilir), M.2 SSD ve en az 6 GB hafızalı ekran kartı olmasında fayda var. Ayrıca yeni bir de monitör en az 21" olmak koşuluyla tercihlerim arasındadır. Kasa olarak Bu dekorasyonuma uygun görünüyor ama fiyatı eşdeğerinde başka öneriler varsa dikkate alırım. Bunun yanında işlemci soğutması için hava veya su soğutmalarından hangisi daha sessiz çalışıyorsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Son olarak oyuncu koltuğu değil normal ofis koltuğu değil hem dekoratif hem de işlevsel bir koltuk önerisi varsa değerlendireceğim.

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Buradan çıkan rakamın durumuna göre özellikler aşağıya veya yukarıya doğru çekilebilir.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi must82 -- 27 Haziran 2020; 2:23:27 >







  • +up
  • Bütçeyi biraz aştım ama düşürmek isterseniz eğer;

    Oyun ve ofis işlemleri için PC önerisi (Max. 7500)

    - Ekran kartını GTX1660 Super yapabilirsiniz, aradaki fiyat farkına da;

    -- Depolama diski eklenebilir.
    -- İşlemciyi yükseltebilirsiniz.
    -- İşlemci için kule türü soğutucu eklenebilir.

    Oyun ve ofis işlemleri için PC önerisi (Max. 7500)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 28 Haziran 2020; 14:52:46 >




  • Teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    Bütçeyi biraz aştım ama düşürmek isterseniz eğer;



    - Ekran kartını GTX1660 Super yapabilirsiniz, aradaki fiyat farkına da;

    -- Depolama diski eklenebilir.
    -- İşlemciyi yükseltebilirsiniz.
    -- İşlemci için kule türü soğutucu eklenebilir.

    Kasa olarak bunu düşünüyorum. Sizce nasıl? Bir de kasa alırken nelere dikkat edeceğiz.




  • Öncelikle sık değiştirilmeyen parçaların başında; kasa ve psu gelir hatta yerine göre işlemci ve anakartta olabilir, bu yüzden kasa ve psu kaliteli olmalı, hava akımı (mesh yapılı) düzgün, kablo yönetimi desteği güzel (çoğu kasada bu özellik mevcut) modeller seçilmelidir, tabi biraz da burada kişisel zevk ve odasına göre dekoruna uyması açısından da farklı türde ve renkte seçimler de yapılabiliyor, bu yüzden de çok karışılması da iyi değil bana göre, bütçeye göre optimum parçaları şahsen önermeye çalışıyorum ve tercih tamamen öneri isteyen kişiler kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    Öncelikle sık değiştirilmeyen parçaların başında; kasa ve psu gelir hatta yerine göre işlemci ve anakartta olabilir, bu yüzden kasa ve psu kaliteli olmalı, hava akımı (mesh yapılı) düzgün, kablo yönetimi desteği güzel (çoğu kasada bu özellik mevcut) modeller seçilmelidir, tabi biraz da burada kişisel zevk ve odasına göre dekoruna uyması açısından da farklı türde ve renkte seçimler de yapılabiliyor, bu yüzden de çok karışılması da iyi değil bana göre, bütçeye göre optimum parçaları şahsen önermeye çalışıyorum ve tercih tamamen öneri isteyen kişiler kalıyor.
    Teşekkür ederim hocam. Bu kasanın tarzı hoşuma gitti özellikle beyaz-mor ve sade olması. RGB delisi biri değilim. Ancak kasanın önünde 2x 140/2x120mm şeklinde fan desteği var. Bu durum beni çok etkiler mi 2x 140 lık fan alsak. işlemciye de su veya kaliteli bir hava soğutma alsak (Ryzen düşünüyorum 7 olursa daha iyi olur, bütçeyi ayarlarım ona göre) uzun ömürlü ve stabil olmaz mı? Pc toplama işinden baya uzak kaldığım için sorularım garip gelebilir ama yardımların için minnettar olacağım.

    Karıştırıken ŞUNA denkgeldim, diğerini çok beğenmeme rağen daha iyi oalcaksa bunu tercih edebilirim. ŞUNA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi must82 -- 28 Haziran 2020; 14:43:9 >




  • Önerdiğim iki sistemde de kasalar da mevcut fanları var, ek fana gerek yok şuan için, üst kısıma belki 12/14cm desteğine göre bir tane cpu bölgesinin oraya egsoz fan eklenebilir, yine önerdiğim işlemci soğutucusu yeterli gelecektir ve 6 çekirdekli işlemciyi de uzun süre kullanırsın, 8 çekirdekli şuan ki işlemciler yerine yeni gelecek olan mimarilere geçiş yapmak çok daha iyi olur, R5 3600 ile oyunda oynarsın diğer işlerini de rahat yaparsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 28 Haziran 2020; 14:53:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    Önerdiğim iki sistemde de kasalar da mevcut fanları var, ek fana gerek yok şuan için, üst kısıma belki 12/14cm desteğine göre bir tane cpu bölgesinin oraya egsoz fan eklenebilir, yine önerdiğim işlemci soğutucusu yeterli gelecektir ve 6 çekirdekli işlemciyi de uzun süre kullanırsın, 8 çekirdekli şuan ki işlemciler yerine yeni gelecek olan mimarilere geçiş yapmak çok daha iyi olur, R5 3600 ile oyunda oynarsın diğer işlerini de rahat yaparsın.
    O zaman hocam ilk önce işlemciyi belirlemek lazım. R5 3600 e karar kıldım (fikir değiştirmemek üzere net). ayrıca toshiba x300 4 tb hdd alacağım. M.2 olarak samsungdan yanayım ama 500 gb lık f/p ürünü bir marka olursa onu da düşünebilirim. ram konusuna gelince ya 16 gb 3600mhz ya da 32 gb 3000 mhz gibi bir tercihim olacak (ama bu kısımda tavsiyelere göre hareket edeceğim). MSİ B450 gaming pro carbon Ac (wi-fi olması tercihim, illa bbu kart olacak diye bir ısrarım yok) bunları belirledikten sonra ekran kartının işlemciyle darboğaz yaşamayacağı bir model belirlemek lazım bu konuda da tavsiyeleriniz önemli. monitör olarak 75 mhz lik bir monitör yetecek diyorsanız ( cs:go, Pubg gibi oyunları ağıtlıklı olarak oynuyorum) o da kabulümdür. kasaya en son karar verecek gibi duruyoruz :)




  • işlemci r5 3600 daha mantıklı. kasanın üst kapağına 2 adet 12 veya 14 cm fan muhakkak alırsan kasanın doğru hava akışını sağlamış olursun. corsair mp510 kullanıyorum tavsiye ederim.
    https://www.n11.com/urun/corsair-cssd-f480gbmp510b-mp510-480gb-nvme-m2-ssd-1386886?magaza=dmaxteknoloji&cid=700102&utm_source=aff_go&utm_medium=cpc&utm_term=21
  • Rez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dataş

    işlemci r5 3600 daha mantıklı. kasanın üst kapağına 2 adet 12 veya 14 cm fan muhakkak alırsan kasanın doğru hava akışını sağlamış olursun. corsair mp510 kullanıyorum tavsiye ederim.
    https://www.n11.com/urun/corsair-cssd-f480gbmp510b-mp510-480gb-nvme-m2-ssd-1386886?magaza=dmaxteknoloji&cid=700102&utm_source=aff_go&utm_medium=cpc&utm_term=21
    Evet işlemciyi artık belirledim. R5 3600 olacak. Bunun içinde gelen soğutucusunun yeterli olduğunu söylüyorlar ama ayrıyetten bir daha soğutucu almaya gerek var mı bilmiyorum. Kullanmaya başlayınca deneyip göreceğim. Bununla birlikte üstte bahsettiğim kısımlarda ramlerin mhz leri ve kapasiteleri ile ekran kartını belirlemek istiyorum. Belki daha önce bu sisteme benzer sistemler toplayan arkaddaşların geri dönüşleriyle bir şeyler şekillendirebiliriz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.