Şimdi Ara

Oyun PC si İçin Şu Sistem Nasıl Sizce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim küçük bir YouTube oyun kanalım var. 6 aydır buraya içerik üretiyorum. Ancak oyun oynayabilecek kadar güçlü bir bilgisayarım yok. Bu yüzden bir süredir PC toplama niyetim var.

AMD işlemcilerini ve ekran kartlarını bekliyordum. 5000 serisi işlemciler çıkınca ekran kartı harici diğer parçaları toplayayım istedim ve şöyle bir sistem yaptım;

Şimdi burada seçtiğim parçalar için yorumlarınızı rica edeceğim. Aynı zamanda aklıma takılan sorular var şöyle ki;

1) SSD'den iki alternatif ekledim. Arada 400 TL fiyat farkı var sizce hangisini almalıyım?

2) Kasa ile ilgili hiçbir fikrim yok. Bu seçtiğim model iyi midir? Yoksa farklı alternatifler önerir misiniz?

3) Anakartın kendi sitesinde uyumlu modeller arasında, seçtiğim işlemci olan AMD 5600X görünüyor. Ancak ekran kartı kısmında RX 6600ya da RX 6800'ü göremedim. Çıktığı zaman bu iki karttan birisini alacağım. Uyum problemi yaşar mıyım?

4) Listede yok ama bol fan ve sıvı soğutma sistemi almak istiyorum. Çünkü hem video kaydı yapıp, hem Twitch yayını yapıp hem de daha önce çektiğim video renderlarını aynı anda yapma durumum olabilir. Bu yüzden iyi bir soğutma sistemine ihtiyacım olacak. Ne tavsiye edersiniz? Kasa, RAM, ekran kartı, PSU uyumu ve kasanın içine yerleşimi ile ilgili uyumsuzluklar olur mu?

5) Bu iş için beklememi tavsiye eder misiniz? Malum dolar ve euro kuru düşmeye başladı. İki ay daha bekle bu listedeki fiyatlardan daha uyguna aynı sistemi hatta aynı paraya daha iyi performanslı bir sistem toplarsın der misiniz?

6) Sizin marka-model - parça önerilerinizi okumak isterim.

Biliyorum biraz uzunca oldu ama yardımcı olan herkese şimdiden sonsuz teşekkür ederim...

• Selamlar,

Çeşitli forumlardan aldığım öneri ve destekler sonucu iş şuna döndü;

1)Bu sisteme RX 6800 ekran kartı düşünüyorum. Fiyatına göre belki de RX 6700 olabilir tam emin değilim ama RX 6800 e çok sıcağım. Biliyorum henüz kart çıkmadı ama toplayacağım şu sistem için efektif çalışır mı 6000 serisi ekran kartları? Uyumsuz bir parça gözünüze çarpıyor mu?

2) Bu sistem için önereceğiniz sıvı soğutma sistemi marka modeli nedir?

3) Kasa olabildiğince havadar bir kasa seçimi olmasına rağmen ilave fan tavsiye eder misiniz?

Burada olursa eğer yardımlar için teşekkür ederim.

• sistem gayet iyi doların düşmesini bekle derim şuan 8 bence yatırımı oyunlara yap son çıkanlardan olursa kanal abonesi çoğalır özellikle kimsenin alamadığı oyunları yüksek ayarlarda oynamak

soğutucu olarak Corsair Hydro H150i PRO RGB 360mm Sıvı İşlemci Soğutucusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 9 Kasım 2020; 14:33:48 >
  • tundra202006 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam,

Dolar düşse bile satıcılar fiyatları çekerler mi acaba? Bir de dolara da ekonomiye de güvenim sıfır. Bugün 8 yarın sabah 9 olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.