Şimdi Ara

oyun oynarken oyun kendi kendine kapanıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sorunum sadece oyun oynarken oluyor. Daha doğrusu bazı oyunları oynarken. Ekran kartını fazla zorlayan oyunlarda oluyor. Bir uyarı mesajı veriyor bilgisayar . Tamama basınca oyun kapanıyor. Mesela AOE III. Civilization oynarklen mesela öyle birşey gelmedi başıma. Bazen sadece oyun kapanmıyor; bilgisayar resetleniyor da. İşlemcim P 4.3. Ekran kartım G. Force 128. Ekran kartına fan taktım; olamdı. Fan pek iyi değildi aslında ama işe yarar herhalde. Yardım edin lütfen !

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oyun Oynarken Oyun Kendi Kendine Kapanıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Oyun oynarken oyunun bir anda kapanması sinir bozucu bir deneyim olabilir. Bu sorunla karşılaştıysan, bunun nedenlerini ve çözümlerini öğrenerek sorunu giderebilirsin.

Oyun Kendi Kendine Kapanmasının Nedenleri:

• Donanım Sorunları: Bilgisayarın veya oyun konsolunun yetersiz gücü, ısınma sorunları veya arızalı donanımlar oyunun çökmesine neden olabilir.
    • Yazılım Sorunları: Oyunun kendisi, işletim sistemi veya sürücülerdeki hatalar oyunun kapanmasına yol açabilir.
    • Aşırı Bellek Kullanımı: Oyun, bilgisayarının veya konsolunun belleğini aşarsa kapanabilir.
    • Virüsler ve Kötü Amaçlı Yazılımlar: Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar oyun dosyalarına veya sistemine zarar vererek oyunun kapanmasına neden olabilir.
    • Ağ Sorunları: Çok oyunculu oyunlarda ağ bağlantısı sorunları oyunun çökmesine neden olabilir.

• Donanımını Kontrol Et: Bilgisayarının veya konsolunun en son sürücülere sahip olduğundan emin ol. Isınma sorunlarını gidermek için soğutma pedleri veya temizleme kullanmayı dene.
    • Yazılımı Güncelle: Oyununu, işletim sistemini ve sürücülerini en son sürümlerine güncelle.
    • Belleği Boşalt: Oyun oynamadan önce arka planda çalışan gereksiz programları kapat.
    • Virüs Taraması Yap: Bilgisayarını veya konsolunu virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayarak temizle.
    • Ağ Bağlantısını Kontrol Et: Çok oyunculu oyunlarda oyun oynarken internet bağlantının kararlı olduğundan emin ol.

Yukarıdaki çözümleri uyguladıktan sonra oyunun hala kendi kendine kapanıyorsa daha ileri sorun giderme adımları gerekebilir. Oyunun destek forumlarını veya geliştiricilerin resmi web sitelerini ziyaret edebilir veya teknik desteğe başvurabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ekran kartından veya ramden olabilir... oyunda bozuk olabilir
  • remlerinden olabilir sadece oyundamiş kapaniyor?
  • Bana ısınma sorunu gibi geldi.Overclock yapıyorsan iptal et.
  • Evet sadece oyun oynarken oluyor, hatta her oyunu oynarken de olmuyor. Bu arada ben de ısıdan şüphelendiğim için işlemcinin fanını çıkardım; çıkarmaz olaydım. Fanı çıkartırken bozdum. İşlemcinin felaket ısındığını farkettim. Sizce fan yokken işlemcinin bir dakika dolmadan aşırı derecede ısınması normal mi? Kaş yaparken göz çıkarmamışımdır inşallah! Bir de işlemciden olmayayım.
  • babacan sen napmışsın öle
    işlemcinin fanını
    ben senin yerinde olsam pc mi pek fazla açmam çünkü işlemcini yakabilirsin
    sen kaş yaparken göz çıkarmışın
    en kısa zamanda yeni bir fan al
  • işlemciyi yakmamışsındır inşallah sen al kasayı koltuğunun altına gör bi bilgisayarcıya önce bi fan taktır...
    daha sonrada burdan ikinci el bölümünden kendine 100-120dolara 9800pro@xt al ama bu işin sonu yok tabi ramlaride 1gb yapman lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    2 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken PC kapanıyor!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Orjinalden alıntı: evrenozdemir

Evet sadece oyun oynarken oluyor, hatta her oyunu oynarken de olmuyor. Bu arada ben de ısıdan şüphelendiğim için işlemcinin fanını çıkardım; çıkarmaz olaydım. Fanı çıkartırken bozdum. İşlemcinin felaket ısındığını farkettim. Sizce fan yokken işlemcinin bir dakika dolmadan aşırı derecede ısınması normal mi? Kaş yaparken göz çıkarmamışımdır inşallah! Bir de işlemciden olmayayım.
    [/qoyun bozuktur o zaman fanida hemen yaptir bence
  • İşlemciye yeni fan taktım, problemsiz çalışıyor. Benim işlemci anahtarlık oşmaktan yırttı yani!
  • banada eski bilgisaayrımda böyle bir şey oluyordu sorun driverdaydı ben bunu biliyordum Xp ve 98 te bişe olmuyop ne zaman millenium kursam o zaman oluyo anlican driver ile dirctx te sorun oluyodu bende 5500 pro vardı leadtekin sonra ısındığı zamanda ekran kartı oyundan atar ah ben kaç kere save yapmadan oyunları öyle odu reset çekti ben ne yaotım daha iyiy bir kasa ve havalandırma ile bide bunu banada daha çok yazın yapıyordu bu sorunun üztesinden geldim.Sen önce kartın sürücünü güncelleştir sonrada yine dene olmazsa windowsu yeniden kur şöle xp yada 98 sonra yemiz bir directx yükle 9.c bakim olcakmı eğer gene oluyorsa bilki ısınmadandır hadi kolay gelsin
  • ısınma senin sorunun.. genellikle ram yetmezse olur ama seninki belli..

geçmiş olsun...
  • ısınma ve oc durumu gibi geldi banada.
  • sadece oyunda yapıyorsa

quote:

Orjinalden alıntı: dealer82

ekran kartından veya ramden olabilir... oyunda bozuk olabilir

+1

oyunların crack lerinde olabilir ekran kartını 128mb gforce demişsin ne olduğunu solememissin yetersiz olabilir daha basit grafikli bi oyunu oynayarak dene
  • İşlemci bir iki gün problemsiz çalıştı fan taktıktan sonra, sonra kendi kendine kapandı. Bir daha da açılmadı. Benim işlemci rahmetli oldu yani, yazık oldu; dünyanın masrafı şimdi!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.