Selamun aleyküm arkadaşlar bilgisayarımı yeni topladım oyun oynarken kendi kendine reset atıyor yeniden başlatıyor işlemciye ısındığı için kule tipi fan aldım kasa hava cıkısında sıcaklık oluyor ama fazla bı ısınma yok yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler. Sistem Özellikleri; msi rx 6500 xt 2 mech ryzen 5 5600 corsair rgb 8x2 3200 mhz ram B550 AORUS ELİTE V2 ANAKART RAMPAGE KULE TİPİ SOĞUTUCU GF SERİES GF600 80 PLUS BRONZ PSU |
Oyun oynarken bilgisayar reset atıyor Acill Yardım!

-
-
Bütün oyunlarda mı durum böyle yoksa sadece bir oyunda mı? Oynadığınız oyun orijinal mi? Oyun oynarken sıcaklık değerlerini bir kontrol edin. Msi after burner ile değerleri çekip buraya bir yükleyin. Eğer tek veya 1-2 oyunda durum böyle diğer oyunlarda sorun yoksa optimasyonu kötü olduğu için sizde böyle bir soruna neden oluyor olabilir. Ama aynı oyunda diğerinin bilgisayarında sıkıntısız çalışıyor diyebilirsiniz. Lakin dediğim gibi her oyun her bilgisayarda düzgün çalışacak diye bir şey yok. PC'ye çıkan oyunların en büyük problemi aşırı çeşitli donanıma göre oyunu optime edebilmek.
Velhasıl sıcaklık değerlerine bakıp resimlerini çekip buraya atın bi. Sıcaklık dışında işlemcinin çekirdeklerinin frekansların kullanım yüzdesi vs... ekran kartı içinde sıcaklık, frekans ve kullanım yüzdelerini de açın iyice bakmış oluruz. Ama tabi öncesinde sadece tek bir oyunda ise sıkıntı aynı oyunda bu sorununu yaşayan başka kişiler var mı onu da kontrol edin.
Kolay gelsin.
-
-
Sıcaklıklar normal gibi. Öyle dert edecek derecelerde değiller. Psu kaynaklı olabilir senin durumun. Bu gibi durumlarda tek tek deneyip sorunun kaynağını bulmak en iyisi ama ev imkanlarıyla olacak gibi değil. O yüzden baktırabileceğin bir teknik servise götür bilgisayarı durumunu detaylıca anlatıp psu'dan yada şundan bundan şüpheleniyorum diye ekle.
Bilgisayarcıya götürmeden Msi Kumbostor ile ekran kartına strest testi yapabilir sonuca bakabilirsin. Hard disk sentinel ile disklerinin durumuna bakıp bozuk sektörler var mı diye kontrol edebilirsin. Aida64 ile de işlemcine testler yapabilirsin.
Ekran kartı ve işlemci testlerinde güc maksimuma çıkacağı için ikisinde de hata verirse psu'dan yeterli gücü alamadığı için psu'nun sorunlu olduğunu düşünebiliriz.
Velhasıl testleri yapıp sonuçlarını ve disk durumlarını gösteren sağlık ve performans sayfalarının görüntülerini çekip buraya atarsan durum değerlendirmesi yapabiliriz.
Kolay gelsin.
-
Buna benzer bir problem yaşıyordum, oyunlarda durup duruken ısınma problemi yokken reset atıyordu. PSU değiştirdiğim de düzelmişti.
-
Benzer içerikler
- gigaset telsiz telefon son arayan numarayı görme
- klasör veya dosya başka bir programda açık olduğundan bu eylem gerçekleştirilemiyor
- casper nirvana nb 15.6 driver
- sembollerle kalp yapma
- kullandığınız ağın, tarayıcının veya cihazın ayarları başka biri (ör. ebeveyn ya da yönetici) tarafından kontrol edildiğinden şu anda güvenli arama ayarınızı değiştiremezsiniz
- iso dosyası nedir
- telefon wifiye bağlanmıyor
- uygulama düzgün olarak başlatılamadı 0xc00007b
- silinen dosyaları geri getirme
- bilgisayardan ses gelmiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X