KASA bölümüne de benzer konu açmıştım ancak, sorunun PSU'dan kaynaklanmadığını düşünmeye başlayınca buraya da açmak ihtiyacı hissettim. Yöneticiler isterse konuları birleştirip, birbirine bağlayabilirler.
Arkadaşlar 2ay önce CM-534 aldım ve çok memnun kaldım.(390W coolermaster PSU) Biraz daha kasıp 690 alabilirdim ama parayı ayarlamam gerekti ve zaten bu kasa da bana yeterli. Lakin:
Düne kadar sistemim : AMD X2 3200+ ; 2GB KINGSTON ; 7900GS idi.
Sonra : AMD X2 6000+ ; aynı ; HD4850
Noldu peki....:
COD5 full ayarlarda(AA 8X ; AF 16X ; 1280x1024 ; tüm detay extra)(FPS: ~60) 30-40dk oynadıktan sonra bilgisayar kapanıyor(reset değil! Bir daha açılmamak üzere elektrik kesilmiş gibi kapanıyor.) Ve Power düğmesine bastığımda açılmıyor. 30sn bekledikten sonra açabiliyorum. Ve ekran kartı soğutucusu felaket ısınmış oluyor....(HW monitor ile kapanmadan önce son gördüğüm değer 72 idi.Ben baktıktan 10dk sonra kapandı)
MSI anakartım ile önceki işlemcimle bir problem yaşadım. Yine kapanma sorunları yaşıyordum X2 3200 ile. Hatta öyle böyle değil. Kapanır kapanmaz, bios'tan baktığımda işlemci sıcaklığını 125derece gördüm. EVET !125! Sonra kasamı değiştirdim daha iyi soğutma için. Sıcaklık 70 geçmez oldu.Kapanma sorunu da ortadan kalktı.
Sonrasında da sistemi değiştirdim malum. Kapanma sorunu yeniden başladı. Anakart sıcaklık sensöründe bir problem var gibime geliyor. Açılır açılmaz şu anda BIOS'ta işlemci 55, kasa 30 derece. Oda 25falandır tahminim.
Bilgisayar kapandığında hemen el ile soğutucuları kontrol ettim....:
EKRAN KARTI ÇOK SICAK. El ile zor değiyorum.
İŞLEMCİ Ilık. ANCAK; Elimi soğutucuyu belki tam oturtamamışımdır düşüncesiyle, aşağı doğru kaydırdım. İşlemciye yakın bulunan katı kapasitörler felaket derecede sıcak. Hatta anakarttaki birçok entegre sıcak.
GÜNEY KÖPRÜSÜ Ekran kartından da sıcak. Üzerine su atsan buharlaşır. O derece sıcak
PSU Ilık-Sıcak. Fanın üflediği hava oldukça makul seviyede.
Birkaç araştırmadan sonra PSU şüphem zayıfladı. O PSU'nun yeterli olduğu kanaatindeyim galiba.
RİCAM Sistemi tüm bileşenleri yükte test edip anında verileri kontrol edebileceğim yazılım var mı. Yani bilgisayar açık işlemci,ram,ekran kartına yükleniyorsunuz ve sıcaklık voltaj verilerini takip ediyorsunuz... Varsa test etmem harika olur.
Ayrıca 4850 kullananlar da işlemci+PSU değerlerini yazarlarsa bir referans oluşturmuş oluruz...