Şimdi Ara

Oyun Oynarken Bilgisayar Donuyor. Sizce Neden Olabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    DH' yi sürekli takip ederek 3 ay önce aşağıdaki sistemi topladım.

E8400 3,0 Intel işlemci
    Gigabyte EP45-UD3R Anakart
    500 GB Seagate Harddisk
    Cooler Master RC 690-460 Watt
    Zotac 9600 GT 1 GB-256 Bit Ekran Kartı / Zotac 512 MB-256 Bit 9600 GT AMP Edition
    Kingston 3 GB DDR2 800 Mhz Ram

Bilgisayar üzerinde 1 GBlık Zotac varken bilgisayar açılışta windows gelmeden donmaya başladı. Bunun üzerine ekran kartını iade edip yerine 512 Zotac 9600 GT AMP edition ekran kartını aldım.
    Bu donanım üzerinde Zotac 512 MB 9600 GT AMP Edition ekran kartıyla Fear 2, Call of Duty 5, Ghost Recon, Legendary, Burnout Paradise oyunlarını oynarken bilgisayar donmaya başladı. Ekranda oyun görüntüsüyle beraber değişik renklerde kareler oluştu. malum reset atarak makineyi yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Bu aralar FIFA 09 da da takılmaya başladı. Bunun sebebi
    kasadaki yetersiz soğutma, RAMler ya da 460 Wattlık PSU olabilir mi ?

Sizlerden aldığım tavsiyeler doğrultusunda ne yapmam gerektiğine karar vereceğim..

Herkese şimdiden teşekkürler..

• Bir Kere Başta Ofside..
    1)) 3 Gb Ram Kombinasyonu Şu anki x58 sistemde Stabil çalışıyor..
    ama ondan önceki platformda ya 2 yada 4 gb kit sorunsuz çalışıyor..(sadece İhtimal)
    2)) Psu 460watt demişsiniz Marka Nedir?
    3)) Ekran Kartının Driverını Tekrar Yüklemeniz Gerekebilir..
    4)) Duruma Göre Bios Update Sorunu Giderebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: By MuRaT

Bir Kere Başta Ofside..
    1)) 3 Gb Ram Kombinasyonu Şu anki x58 sistemde Stabil çalışıyor..
    ama ondan önceki platformda ya 2 yada 4 gb kit sorunsuz çalışıyor..(sadece İhtimal)
    2)) Psu 460watt demişsiniz Marka Nedir?
    3)) Ekran Kartının Driverını Tekrar Yüklemeniz Gerekebilir..
    4)) Duruma Göre Bios Update Sorunu Giderebilir.

1-Dostum 460 Watt Psu Cooler Master RC 690' ın kendi PSU.su.
    2-Ekran Kartının ben son driverını yüklemiştim fakat o zaman bile bilgisayar donmuştu. Fakat bir ayrıntı söyleyim dostum makinada SP3 yüklüydü. Ben format attım ve SP2 32 bit kurdum.
    3-Ram konusunda yükseltmek zorundayım çünkü Photoshop gibi bir Ram canavarı var bilgisayarımda.
    4-Bios Update ile ilgili inan hiç kafam basmaz ama bana link verir şurdan indir dersen elimden geleni yapmaya çalışırım.

İlgin ve alakan için çok teşekkürler. Şimdi ne yapmam gerekir ???

• Ekranda oyun görüntüsüyle beraber değişik renklerde kareler oluştu. demişsin bu ekran kartının ısınmasından olabilir fan ayarlarını yükseltip tekrar dene
  • cooler masterın 460 lıgı yerıne 600 woltunu alsaydın keske benım bıldıgım kadarıyla senın ekran kartını anca 600 luk guc kaynagı olan bı kasa tasıyabılır.yınede yanılıyor olabılırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsnbrntnc

cooler masterın 460 lıgı yerıne 600 woltunu alsaydın keske benım bıldıgım kadarıyla senın ekran kartını anca 600 luk guc kaynagı olan bı kasa tasıyabılır.yınede yanılıyor olabılırım

Evet yanılıyorsun o sisteme gerçek 350W bile sorun çıkarmaz 600W çok gereksiz olur boşuna para
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darbaz34

quote:

Orjinalden alıntı: hsnbrntnc

cooler masterın 460 lıgı yerıne 600 woltunu alsaydın keske benım bıldıgım kadarıyla senın ekran kartını anca 600 luk guc kaynagı olan bı kasa tasıyabılır.yınede yanılıyor olabılırım

Evet yanılıyorsun o sisteme gerçek 350W bile sorun çıkarmaz 600W çok gereksiz olur boşuna para

Dostum fan ayarlarını yükseltme işini nasıl yapacağımı bilmiyorum. Senden cevap gelene kadar nette biraz araştırayım. Çünkü bu konuda hiç bir bilgiye sahip değilim..
    İlgin ve alakan için teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.