Şimdi Ara

Oyun Oyanaken Siyah Ekran Gelip Kalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3-5 gündür PC'de oyun oynarken pc siyah ekrana düşüyor. Sebebi hangi donnaım olabilir?

1) Gpu 2 aylık yeni. İlk aklıma gpu geldi oyun esnasında olduğu için. Buna aynı markanın üst modelinin biosun atmıştım. Bir sorun yoktu. kart GTX 1660. Şuan eski biosa döndüm. İlginçki OCCT Gpu testi, furmark ,Firestrike gibi testlerde sorun yok. Maks 40 dk bekledim testlerde. Gpuda bir arıza olsa Windowsdan düşmem diye düşünüyorum.

2)Cpu , yakında bios güncellmesi yaptım 3-5 gündür havalar sıcak CPU eski nazaran daha çabuk ısnmkata, cpu OCCTiAida64 testlerinde 82 derecelere kadar çıkyorum bir çok kez test yaptım 1 kere rest attı. sıcaklıktan dolayı attı herhangi mbir arzıdan mı bilmiyorum.

3)Anakart iel ilgili bir sorun hakkında daha önce bir sorun yaşmadığım için anakart arızasını nasıl tespit edeiblirim bilmiyorum.ryzen5 1600 ü 1.23 taban voltaj 3.9 Ghz oalrak extreme llc ayarı 1 yıldır kullanıyorum

4)PSU da aklıma geliyor, Sadece cpu yada gpu testlerinde sorun olmayışı, sadece oyunda oluşu şüphelendirmiyor değil. Sıkıntı psu dan olduğunu nasıl tespit edeiblir servise yolayabilirm?

Aslınd ayakın zamanda anakart bios güncelmmesi yaotı. Eski sürüme dönemiyorum. eski sürümleri kabul etmiyor. Winflash windows üzeri dosdan denedim yükleem tamamlanmaıs başarılı olmasıan rağmen bios kaldı. Ramlerde bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Arızalı parçayı nasıl bulcağımı şaşırdım.

• dikkat edersen bütün parçalarına yakın zamanda bir şeyler yapmışsın.

anakart ve ekran kartından bu sorun olabilir ama işlemci ve psu'dan ramden olmaz.bence arkadaşlarından başka bir ekran kartı bul dene.bu olay başıma geldi benim sıfır kartla.
  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    Ekran kartına konduramıyorum,pc komple çöküyor. ekran kartı devre dışı kalır bişey olur. Windowsda kalırım gibi. Tüm parçları aynı anda garantiye yollayacağım. Ben en çok anakart ve psudan şüpheleniyorum.
  • Power kaç watt? Marka?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    SEASONİC S12-II 620W
  • Power iyi ısıdan dolayı güc kesiliyor olabilir..

• forvet09 kullanıcısına yanıt
    biosu default getiridm sadece ramleri hızaşırttım Bir kere oyunda attı , o oyun kaynaklı olabilir. OCCT yarım saat psu tesit yaptım işlemci 75-78 dercelrde fan uğul sistemde tık yok. Oyunda olması ilginçti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Wattman uğramıştır.

• Ekran kartı ısınma yok sıkıntı olsa oyun donar en fazla windowsa dönerim. En son psu ve ankartta bişey var yada bios etkiledi.
  • Biosun karta bir zararı olmuş olabilir 1660ti biosumuydu bu biosdayken sıcaklıkları takip ettinizmi bellek olsun vrm olsun psu yu test etmek zor hem işlemci hem ekran kartını strese sokup hwinfo ile 12v değerini takip edebilirsiniz nekadar düşüyor sizin psu da çift 12v hattına sahipmiş windows 10 hızlı başlat özelliğinide kapatın.

• Ekran kartı biosu 1660 biosu powerlimiti iraz daha fazla diye yüklemiştim. ekran kartında sıkıntı yok. Anakart yüklediğim yeni bios sistemi dengesizleştirdi. Bir daha yükledim birz saat hzında ödün verdim. Öyle bir bioski eski biosa döndürmüyor. Winflash dosdan dednedim mbios çakılı kaldı. Şimdilik fena değil. Yeni bir biosu bekleyicceğiz. Bu arada psu tek rail. Bu psunun eski modelleri çift rail miş. OCCT cpu ve gpu bileşik stres testinde sıkıntı yok. İşlemci yada ankartı diodları,mofsetleri fln zayıfladı yada bios dengesizleştridi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.