Şimdi Ara

Oyun Muhabbeti - Türkiye'de Orijinal Oyunlar Üzerine Bir Söyleşi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de orijinal oyun kullanma konusu hakkında Bölüm Sonu Canavarı editörlerinin canlı yayındaki sohbetlerinin tekrarını burada bulabilirsiniz. Bu programda oyun fiyatları, oyun satışları, orijinal oyun kullanma kültürü ve devletin vergi politikasını konuştuk.






  • Türkiyede oyun sektörünü geliştiren iki şey vardır. Birinci Steam , ikincisi torreant siteleridir.Benim ilk orjinal oyunum simcity 3000 idi.2000'li yıllarda steamle tanışmamdan sonra orjinal oyun kültürüm gelişti şuan 1500$'lık oyun var hesabımda bazıları önceden oynayıp sonradan orjinal aldığım mesela gta complete edition gibi, bütün oyunlarını oynadım zamanında geçen sene kış indirimlerinden aldım neden çünkü ben bu adamların bütün oyunlarını oynadım sömürdüm.Gabe abi çok güzel söylemiş ve haklıda hizmet önemli bu gün bir steam bir riot bu yüzden bu kadar ünlü ve para harcanan bir yer.Steam zaten malum resmen oyunculuğun kurallarının yazdı yazıyor.Riot ise lol yaptıklarından itibaren her zaman kullanıcıların geri dönüşlerine önem verdi onların istedikleri gibi hizmet verdi, kazanan oldular.Türkiyede oyun sektörü gelişir gelişir ama dünyayla beraber kötüye gelişeceğini düşünüyorum şuan oyuna para yatıran kitle 80 ortaları ve 90 başları doğan kitle gerçek oyunculuk parasını hak eden tam içerik alan insanalr, yeni gelen nesil ise dlc paketli,free to start (nitendonun başgana selamlar),erken erişim, grafik pohpohlaması oyunlar görüyorlar bunu gören nesil ve gelecek nesili ben kaliteli göremiyorum git gide konuları sığ oyunlar geliyor.Her konsolun nerdeyse neslin sonunda ortası çıkmış 1-2 oyunu en iyi oyun diyerek onu baz alarak eleştiriyorlar ama çıkan oyunlar aslında resmen eksik şeyler, bu gün 30 yaşında çocuğu olan halit abi zamanında ultima onlineda role play kastı ama çocuğuna bu gün oyun ya da konsol almıyor! ya da modern genç ailelerimiz evinde konsol var 1 adet fifa adını hep bildiği gta 4-5, ile yıllarını geçiriyor. Hardcore deniyor hardcore mu kaldı dünyada kim saatlerini günlerini 1 oyunun 1 bölümünü geçmeye harcıyor kendi yoluyla şimdi internetten bakmaya bile gerek yok herşeyi oyun ipuçlarında yazıyo isteyen az uğraşsa oyunları rahatlıkla %100 bitirebilir,çok değiş aç bi ressident evil 3 ver eline controller bak bakalım kaç dk yaşıyacak, kaç ölüşte sıkılıp bırakıcak,aç bu gün twitch herkes oyuncu giriyosun bide adet var ben zevkine, muhabbetine gır gırına oynuyorum diyo ayda bin liradan fazla donation alıyor, dünyada oyunculuk iyi bir yere gitmiyorki türkiyede iyi bir yere gelsin.Şuan oyunlar 10 lirada olsa açıp oynancak halleri yok yanında 170 liralık dlc lazım oynaman için, aç bak diablo 2 1 yıl kimse bıkmadan o oyunu oynadı bölümler bitti her karakter açıldı yetmedi landan oynandı 1 yıl geçti ek paket geldi oyun resmen yep yeni 1 oyun oldu yıllarca landan oynandı, yeni zamanlar cod 4 açın bakın xfiredan falan hala serverları doludur ve bu cod 4 dlc gelmemiştir! Şuan çıkan online oyunlar 5-6 ay dolu,sonra server bulsan öpüp başına koyuyosun kötü örnek evolve iyi örnek titanfall, genelde koca sene adam gibi iş yapılan aaa 1-2 oyun var gerisi birkaç adet indie oyun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holy-Ghost -- 5 Temmuz 2015; 18:06:49 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Eror loading play

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk oyunum shadowrun'dı ağlattın
  • Bu nedir arkadaş yayınlarda kısa pantolon bermudo giymek hiç bir erkeğe yakışıyormu.Program yapıyorsunuz biraz özen gösterin biraz daha profesyonel olun lütfen...kimse kusura bakmasın amacım kalb kırmak değil...
  • 2000 TL PC toplayıpda korsan oynayanlar var diyorsunuz fakat o adam nasıl aldı o PC'yi orasını düşünmüyorsunuz ?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Dediklerinizin çoğuna katılıyorum. Türkiye'de orijinal oyun alma algısı değişmesi lazım. Şunları da eklemek isterim. Pc'de oyunları öyle ya da böyle ucuza temin edebiliyorsun ama konsol tarafında özellikle kutulu almayı seven biri olarak fiyatlar şaka gibi oluyor. İkinci el yine ucuz ama katkı olsun diye sıfırını almak istiyor insan. Bu sefer mağazalara bakıyorsun malum firma 6 yıl önce çıkmış olan konsol oyunu hala 60 TL'den satıyor. Bunlar ile ilgili bir şeylerin yapılması gerek ama o günleri biz görür müyüz bilmem.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Türkiye'deki durumu az çok ifade eden bir yayın olmuş.Emeğinize sağlık,umarım bu sektörde iyi gelişmeler olurda bizde türkiye olarak bu durumu aşabiliriz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Bu nedir arkadaş yayınlarda kısa pantolon bermudo giymek hiç bir erkeğe yakışıyormu.Program yapıyorsunuz biraz özen gösterin biraz daha profesyonel olun lütfen...kimse kusura bakmasın amacım kalb kırmak değil...


    Hangi marka kravat takılsın rengi ne olsun?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Steam'den önce orijinal oyun almak benim için nadir bir olaydı steam le tanışınca gerçekten oyunların ardı arkası kesilmedi insan bir dönem gerçekten parasız kalınca korsana sarılıyor ne yazıkki

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Türkiye deki oyun piyasası biraz ilginç, örneğin bundan yaklaşık 2 ay önce fifa 15 playstore dan 150 liraya yakın bir ücrete aldım. Dün dikkatimi çekti o zamanlar g2a den yada kinguin den haberim yoktu. Aynı oyun şuan g2a de 15 dollar yani yaklaşık 40 lira ediyor. Bu çok dramatik bir fark. Tamam bende farkındayım g2a yada kinguin gibi sitelerden alınan cd keylerin türk piyasasına bir katkısı yok ama sen bir oyunu 150-200 liraya satıyorsan ve başka bir yerde aynı ürün 40-60 liraysa niye onu alıyorsun deme hakkına sahip değilsin. Büyük ihtimalle starwars battlefront u da oradan alıcam fiyatı yaklaşık 120 lira ediyor.(hatta yakın bir zamanda 100 lira seviyesine falan gerilerse hemen alırım)

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • İlk orjinalle tanışma muhabbetleri güzeldi ama sonradan kötü yönde gereksiz abarttınız.

    Kendiniz dediniz mağazadan biz bile kutulu oyun almıyoruz diye. Zaten kimsenin kullanmadığı bir platform az satmış çok satmış niye bu kadar takıyorsunuz ki?
    Steam'in(malum firmalar hariç) TL fiyatları gayet makul. Rusya kadar olmasını ben de isterim ancak oyunculuk anlamında Türkiye ile bir tutmak yanlış olur. Gökhan zamanla TL fiyatları aşağı inecektir dedi, aslında zaten iniyor. Şöyle ki; paramız değer kaybediyor ancak Steam fiyatları sabit kaldığı için dolar bazında daha az para ödemiş oluyoruz.
    Özellikle oyunların dijital sattığı bir devirde ve ülkede kutulu oyun satışlarına bakmak saçmalık.

    Ayrıca hem kendimden, hem çevremden, hem de istatistiklerden açıkça görülüyor ki Battlefield'ın yeni oyunu çıkmış, Bloodborn diye bir oyun varmış... ülkemizdeki ortalama oyuncunun umrunda değil. 60$'lık AAA konsol oyunu 10 yıl öncesinin bedava oyundan daha fazla eğlendirmelidir diye de bir kural yok. Bırak adam löl'de skin açmak istiyorsa açsın. Batman'e para vermiyorsa belki de oyun gerçekten hak etmiyordur? Gabe "korsan yoktur, kötü hizmet vardır" diyerek nokta atışı yapmış.




  • alkanın morali bozuk

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Gökhan abi muhabbete az dahil ol Allahını seversen :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Bu nedir arkadaş yayınlarda kısa pantolon bermudo giymek hiç bir erkeğe yakışıyormu.Program yapıyorsunuz biraz özen gösterin biraz daha profesyonel olun lütfen...kimse kusura bakmasın amacım kalb kırmak değil...


    talha reis çıplak çıksa gözlerimi kapar yine de dinlerim profesyonelliğe ne gerek var burada biz bizeyiz.Haber sunucuları kravat takıyor da ne oluyor haberlerin içi boş.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • bende PS VITA var oyunlar çok pahalı. Yani vicdanı olan ülkemize göre bir fiyat ayarı çekmeli. ama pek çoğu umursamıyor bile sanırım.

    PS nin 1. veya 2. versiyonu vardı bizde. CD ile çalışan. ona oyunlar alırdık. ama onlarda korsandı. tabi o zamanlar korsan falan bilmiyorduk.

    ilk aldığım oyun windows phone için assasian creed oyunuydu. 2 tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 6 Temmuz 2015; 3:07:13 >
  • Sevgili bsc editörleri sizden bir ricam var.. FinansBank'ın yeni bir hizmeti var enpara.com diye ve steam ve diğer platformlardaki oyun alımlarda 50 liralık bir oyunu aldığınız zaman diğer ayın 5-6 gibi 25 tl hesabınıza geri iade ediliyor bunu biraz araştırırsanız ve foruma anlatırsanız sevinirim, saygılar.
  • Ersin abi frikik vercen dikkat et :)

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ağzınıza sağlık çok güzel bir program olmuş.

    Bende bir orjinal oyun bağımlısı olarak şunları demek istiyorum , emin olun Türkiye de orjinal oyuncu ciddi anlamda çok fazla ancak Türkiye deki oyuncularda saf değil örnek vermek gerekirse daha dün bu ay ne satın alsam diye düşündüm spintires karar verdim baktım steam de 49 TL g2a ya baktım 8 dolar g2a shield ile 10 dolar 30 TL satın aldım, yani demek istediğim benim aldığım bu yapım Türkiye hanesine mi yazıldı hayır ama bizde sık eleyip nokta atışı yapan çok oyuncu var, örnek 2 The witcher 3 60 tl dnr dan aldım steam kod çıkmadı keyi yurtdışın da sattım steam den satın aldım neden kutulu olduğu için ama oyun steam de olsun .... Pek çok örnek verebilirim ucuz olunca bizde alırız sıkıntı olmuyor örnek dark souls 2 72 TL aral fiyatı aral dan aldım .... Demek istediğim oyuncular saf değil zaten bizim hayatımız net + oyunlar hangi oyun nerede uygun ise oradan alırız, önümüzde ne var star wars battlefront nereden almayı düşünüyorum mexico origin :) Yani ....

    27 yaşındayım oyun delisiyim ... steam,origin,uplay toplamı 240 yakın orjinal oyunum var ve emin olun bizim sayımız az değil ama bu 240 oyunun %80 yurt dışından alınma ne den mi fiyat yüzünden herkese iyi forumlar.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.