Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, arızalanan monitörümün onarım maaliyeti neredeyse kendi fiyatıyla eşit olduğundan dolayı yeni monitör alma yolu kesinleşti benim için. Artık daha ciddi bir şekilde araştırmaya başladım.

    Evden çalıştığım için monitör başında uzun saatler geçiriyorum ve oyunlar ise en büyük hobim. Yani ne sadece oyun için alacağım, ne de sadece çalışmak için.

    Şu üç monitör arasında kaldım:

    SAMSUNG 23.6" S24D590P

    ASUS 23" VX239H

    VIEWSONIC 23" VX2363Smhl-W

    İnternette üçüyle de ilgili çok farklı yorumlar var. ViewSonic, özellikleri fiyatıyla birleştiğinde diğer ikisinin önüne geçiyor. Monitörün kendi yazılımı içinde gelen OC ile tepkime hızının 2 ms'ye düşürülebilmesi, renk derinliğinin 8 bit olması, panelinin son model AH-IPS olması gibi özellikleri gerçekten çok cezbedici. Yalnız marka konusunda hafif takıntılı olduğumdan ve renginden dolayı içime sinmiyor bir türlü. Bilgisayarla ilgisi olsun olmasın hemen her şeyin siyah ve benzeri renklerde olduğu bir masaya bu monitörü koyarsam, affedersiniz at kulağına kelebek gibi duracağından korkuyorum. :) Ayrıca karanlıkta film izlerken veya oyun oynarken o beyaz kısımlar az da olsa belli oluyor mu merak ediyorum açıkçası. Malum, koyu bir monitörde karanlıktayken sadece ekranı görürsünüz. Bu konuda tecrübesi olanlar varsa ve benimle paylaşırsa çok minnettar olurum.

    Asus'a markasından ve tasarımından dolayı bir sempatim var. Ama bazıları da Asus'un monitörlerinin o kadar iyi olmadığını söylemiş. Ayrıca her tarafı ipincecikken alt tarafının kalın olması biraz itici geliyor bana.

    Samsung ise tasarım anlamında açık ara en çok beğenimi kazanan monitör. Çerçevesinin dört tarafının da eşit ve çok ince olması çok hoşuma gitti gerçekten. Ayrıca Samsung'un yıllardan beri gelen ekran konusundaki tecrübeleri de biraz sıcak bakmama sebep oluyor.

    Artık ne yapacağıma karar vermem gerekiyor. Bir an önce monitör almam gerekli. Bir kaç kişinin daha yorumunu alıp kafamdaki soru işaretlerini olabildiğince azaltmak istiyorum.

    Yorum yazıp yardımcı olmaya çalışacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.




  • CrAstrum kullanıcısına yanıt
    Edindiğin bilgilerin bir kısmı yanlış. Viewsonic 6bit, 500tl ye 8bit monitör olmaz. Yazılımla da olsa 2ms olurmu emin değilim ama panel hepsinde 5ms dir. Senin gibi bende aynı ikilemdeydim ve tercihimi Samsung dan yana kullandım çokta memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Technopat incelemesinde ve forumda bazı arkadaşlardan öyle duymuştum ve ben de senin gibi inanamamıştım. Hatta çoğu yerde bit değeri yazmıyor ve nereden elde ettiler bu bilgiyi onu merak ediyordum. Tekrar bir arama yaptım ve sonunda buldum. Panel dediğin gibi 6-bit + FRC imiş. Samsung da aynı renk derinliğini sunuyor. Technopat'ın bu konuda bir düzeltme yapması gerekiyor. Benim gibi yanılan bir çok insan olmuştur ve olacaktır da.

    İşte panelin 6-bit + FRC olduğunu kanıtlayan, ViewSonic'in kendi sitesinden bir link:

    http://ap.viewsonic.com/my/products/lcd/VX2363Smhl-W.php#pSpecs

    Sadece burada bulabildim. Başında ap. yazmayan hiçbir sitesinde ve kullanım kılavuzunda bitle ilgili bir bilgi yazmıyor. Eğer bu fiyata 8 bit renk derinliğini sunabilselerdi her yerde gözümüze sokarlardı sanırım.

    Samsung'da karar kıldım sayılır. Teşekkürler yorumun için.




  • CrAstrum kullanıcısına yanıt
    Bocekgrafik arkadaşımız bu hafta içerisinde sizlere pek yardımcı olamıyacak ama ben onun yerine bir kaç şey karalıyayım...

    Eğer oyun için istiyorsanız kesinlikle BENQ'lere bakın, (sıfır isterseniz) BENQ 24" VW2424H, BenQ XL2410T, BenQ XL2411T, Dell U2311H veya Dell U2312HM

    ama ikinci el alabileceğim diyorsanız. XL2420Z, T veya Asus VG248QE, ASUS VG278HE gibi monitörler ilginizi çekebilir.
  • Samsung S27D590P olan arkadaşlar, hangi ayarları kullanıyorsunuz?

    Benim şöyle:
    Samsung Magic Bright Standard
    Brightness 40
    Contrast 75
    Sharpness 60
    Game Mode Off
    Upscale Off
    Image Size Wide
    HDMI Black Level Low
    Response Time Fastest

    Color Red/Green/Blue 50/50/50
    Color Tone Normal
    Gamma Mode1

    Aslında bu ayarlarla güzel görünüyor ama belki de daha iyisi vardır.
  • CrAstrum kullanıcısına yanıt
    Rica ederim dostum. Ayrıca yazılımla2ms yapıyoruz deselerde tüm yabancı satış, inceleme ve kendi sitesinde 5ms yazıyor. Ama türkiye de ki satış sitelerinde ve kendi sitesinde 2ms diye sunuluyor. Bu yazılımla dediği olay her monitörde response time diye geçer zaten. Normal, hizli, en hızlı vs.
    Önceden yazdığım gibi bende bayağı araştırdım markadan ziyade Ah-ips vs Pls diye araştırma yapmak lazım. Oyun, film ve renk sunumunda Pls nin daha iyi olduğuna karar kılmıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır diye söylediğiniz monitörlerin hiçbirini Türkiye'deki sitelerde bulamadım.

    Samsung S24D590PL ile ilgili biraz araştırma yaptım internette ve PLS panelinden kaynaklanan glowing, backlight bleeding (aynı şeyler mi farklı şeyler mi tam anlayamadım) gibi problemlerden bahsedilmiş. Özellikle oyunlardaki veya filmlerdeki karanlık sahnelerde ve karanlık bir odada çok belli oluyormuş.

    Of çok zor teknolojik alet alırkenki karar aşaması. Fiyat çok çok yukarılara çıkmadığı sürece mutlaka hepsinin bir kusuru oluyor sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrAstrum -- 26 Şubat 2015; 21:56:59 >
  • CrAstrum kullanıcısına yanıt
    DH de satanlar var hocam dediğim monitörleri haberiniz olsun, ayrica benim benq konumda link verdiler türkiye de satilan yerleri.
  • İkinci eli kesinlikle düşünmüyorum. Sizin konunuzu ise bulamadım.

    İnternetten bir çok inceleme ve kullanıcı yorumlarını okudum (yabancı kaynaklar dahil). Uzun bir süre araştırıp da monitör alan bir arkadaşın da yorumunu aldım ve VX239H'de karar kıldım. Müsait olduğum an almaya gideceğim.

    O kadar sordum size ama yine kendi bildiğimi okudum. :) Yine de çok teşekkürler değerli yorumlarınız için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrAstrum

    İkinci eli kesinlikle düşünmüyorum. Sizin konunuzu ise bulamadım.

    İnternetten bir çok inceleme ve kullanıcı yorumlarını okudum (yabancı kaynaklar dahil). Uzun bir süre araştırıp da monitör alan bir arkadaşın da yorumunu aldım ve VX239H'de karar kıldım. Müsait olduğum an almaya gideceğim.

    O kadar sordum size ama yine kendi bildiğimi okudum. :) Yine de çok teşekkürler değerli yorumlarınız için.

    http://forum.donanimhaber.com/m_89420673/mpage_8/f_//tm.htm#103171814




  • http://www.hepsiburada.com/m/benq-rl2455hm-24-1ms-analog-dvi-2xhdmi-hoparlor-full-hd-led-gaming-monitor-p-BD801342

    Bu model nasıl sizce? VX239H fiyatına yakın olarak bir tek bunu bulabildim BenQ'nun oyun monitörlerinde. XL serisinin en ucuzu 1050 TL civarından başlıyor.

    Nereden nereye geldik. :) IPS panel istiyordum ama şimdi de TN panellere bakıyorum. Cidden çok zor karar vermek.

    Edit: bocekgrafik arkadaşımızın mail adresini veya Facebook profilini bilen var mı acaba? Varsa PM'den atabilir mi? Öyle ters bir zamanda ceza yemiş ki anlatamam. Şu anda çok ihtiyacım var onun tavsiyelerine. Acilen bir monitör almam lazım. Koca kasa yatıyor öyle 1 haftadır. İşlerimi ufacık laptoptan halletmeye çalışıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrAstrum -- 27 Şubat 2015; 15:06:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CrAstrum kullanıcısına yanıt
    Benim bir şey alırkenki mantığım şu; En iyisini alayım ki, en kötüsünü aldığımda üzerine tekrar para harcamıyayım, ama insanlar ucuzunu alır sonra pahalısını sanırlar ki iyi bir şey yaptık, zaman ne kadar geçerse geçsin 500 veya 1000 zarara girerler.
  • En kötüsünü alacak kadar cahil olmadığımı zaten belli ettiğimi düşünüyorum sorduğum modellerle. Hani 300 TL'ye sadece VGA girişli 19" 1650 x 1050 çözünürlüğünde bir monitör söylemedim ki. Sunduğum modeller hep Full HD, giriş-çıkışları bol ya AH-IPS ya da AD-PLS oldular.

    Yani şu kurduğunuz cümlenin bir kaç gündür geçen muhabbet ile hiçbir ilgisi yok. Ben sadece 600-700 TL arasında alabileceğim en iyi modeli almak için danışıyorum insanlara burada ama insanlar çıkıp da bana 1000 TL ve üzeri modeller söylüyorlar. O kadar verebilecek imkânım olsa zaten direkt olarak o fiyattan girerdim işin içine değil mi? 700'ü veren 1000'i de verir diye düşünen varsa, hiç konuşmasın daha iyi. 300 TL, 700 TL'nin 40%'ı falan yapıyor. 1000 TL verebilecek olsam 1400'lüğü de alabileceğim anlamına mı gelecekti bu yani?

    Herkesin düşüncesine saygı duyarım ama 24" bir monitöre 1000 TL ve üzerinde bir para vermek istemiyorum ben. Üzerine biraz daha koyulup çok daha kaliteli görüntü alınabilecek bir LED TV bile alınabilir. Sadece yer sıkıntım olduğundan dolayı monitör tercih etmek zorundayım.

    "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim." görüşünü ben de desteklerim her zaman ama bunu işin gerçekten de ucuzuna kaçıp ciddi manada kalitesiz ürünlere yönelenler için kullanılması gerektiğini düşünüyorum.




  • CrAstrum kullanıcısına yanıt
    Anlatmak istediğim nokta, kötü alacağına iyi almaya çalış. seçtiğin modeller iyi hocam.
  • Anladım hocam.

    Konuyu tekrar güncel tutmak istiyorum. Yarın bir engel olmazsa alacağım inşallah ama hâlâ tam emin değilim.

    Gözümü karartıp sınırı 1000 TL'ye çıkarttım eğer bu paraya gerçekten değecek bir monitör varsa. En fazla 1000 TL'ye kadar oyun ve ofis programları kullanımı için önereceğiniz VX239H'den daha iyi IPS bir model var mı arkadaşlar? 1-2 ms falan umurumda değil, 5 ms de işimi görür. O yüzden lütfen sırf hız için TN panelleri önermeyin.

    Bu konuda bir arkadaş VX239H'yi input lag testine sokmuş ve neredeyse CRT performansı almıştı. Bu yüzden bayağı yakınım bu modele. Ama son kez tavsiyeleri duymak isterim.

    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimseden cevap gelmeyince S24D590P ve VX239H arasında bir seçim yapmak için Vatan Bilgisayar'a gittim ama S24D590P'yi bulamayınca VX239H'yi aldım sonunda. Zahmet verdiğim arkadaşlara tekrar teşekkürler. :)
  • CrAstrum kullanıcısına yanıt
    monitörünüz h.olsun izlenimlerinizi paylaşabilir misiniz?
  • CrAstrum kullanıcısına yanıt
    Monitör hakkındaki izlenimlerini bekleriz.
  • Teşekkürler.

    Monitörü cumartesi akşamı aldım. Yaklaşık 1.5 gündür kullanıyorum yani. Eski 21.5" monitörümden sonra gözüme bayağı büyük geldi. 1.5"in bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim.

    Öncelikle malzeme kalitesini çok beğendim. Asus kalitesini konuşturmuş diğer ürünlerinde de olduğu gibi. Monitör kapalıyken hiç çerçevesi yokmuş gibi dümdüz duruyor ekran. Görenler şaşırıyor. Görüntü kalitesi TN panelden sonra bayağı güzel geldi gözüme tabii ki. Özellikle biraz aşağıdan bakınca bile renkleri çamur gibi olan TN'den sonra IPS ekran ilaç gibi geldi. Yalnız çoğu IPS ve PLS ekranda olduğu gibi sol alt köşeden doğru bir ışık sızması (backlight bleeding) mevcut. Normalde belli olmazken karanlık sahnelerde ben buradayım diyor maalesef. Monitörün siyah performansından pek memnun kalmadım eski monitörüme kıyasla. Özellikle bu ışık sızmaları ve IPS parlamaları (IPS glowing) siyah renkleri öldürüyor resmen.

    Bir oyun açıp Oyun Modunu (Game Mode) devreye soktum ve biraz oynadım. 2 ms tepkime süresine sahip TN bir panelden 5 ms'lik IPS bir panele geçtikten sonra birazcık ghosting efekti gözüme çarpmadı değil açıkçası. Ama artık alıştım ve göremiyorum pek ghosting falan. Counter-Strike: Global Offensive oyununu denedim ve sonuç mükemmeldi. Hiçbir şekilde rahatsız edici bir şeyle karşılaşmadım. Monitörün oyun modunun ayarları gayet güzel.

    Daha sonra diğer modları denemeye başladım. İşe Sinema Modu (Theatre Mode) ile başladım. Arkadaşlar, bu panel üreticileriyle benim sinema izleme zevkim hiç uyuşmuyor sanırım. Sinema modu o kadar berbat ki anlatamam. Salondaki 40"lik Sony TV'nin de Theatre Modu berbat. Sinema modunda görüntü karanlıklaşıyor, renk tonu soğuk (cool), ten rengi de kırmızı moduna geliyor. Bu modda film izleyeceğime oyun modunda veya standart modda izlerim daha iyi. Bu panele hakaret gibi olmuş bu mod. Resmen görüntü kalitesini düşürüyor. En azından ben böyle yorumluyorum bu modu. Beğenenler vardır belki de.

    Monitörün bir çok modu var ama en çok işe yarayanlardan bahsetmek istiyorum. Bu yüzden film ve oyun modundan sonra sıra Okuma (Readind Mode) ve Karanlık Oda (Darkroom Mode) modlarına geldi. Bunlardan en çok okuma modunu kullanıyorum. Hatta oyun ve film izleme dışında monitör hep okuma modunda. Çünkü işlerimi evde bilgisayar başında hallediyorum ve gözümün yorulmaması için gayet uygun ayarlara sahip okuma modu. Ayrıca karanlık bir odada bilgisayar kullanıyorken de gözlerinizin rahatsız olmaması için Darkroom modunu kullanabilirsiniz.

    Monitörün alt sağında ve solunda 2 tane 1 W gücünde stereo hoparlörler var (gerçi bunlara hoparlör demek diğerlerine saygısızlık oluyor ama). Ses kalitesi vasatın da çok altında. Hani koymuş olmak için koyulmuş gibi. Son seste bile oldukça az ve kalitesiz. Ucuz bir laptop hoparlörlerinden hallice anlayacağınız. İncelemelerde de bu şekilde okumuştum zaten. Bende Creative 2.1 ses sistemi olduğu için önemsemedim. Eğer monitörden ciddi bir şekilde ses almak istiyorsanız VX değil de MX serisine göz atın derim. Onda 3W gücünde çok daha kuvvetli hoparlörler var çünkü. VX serisinin hoparlörlerinden bir şey beklemeyin sakın.

    Bunlar dışında görüntü kalitesi AH-IPS bir panelden beklenildiği gibi gayet güzel. Tabii bunları bir uzman gözüyle değil de daha çok sıradan bir kullanıcı gözüyle yazıyorum.

    Monitörü Vatan Bilgisayar'dan aldım. Ellerinde sadece bir tane kapalı kutu kalmıştı ve onu da ben aldım. Orada kontrol ettirdim ölü pikseller veya başka bir problem varsa değişim veya iade yapabilmek için. Kontrol ederken ekranın sol tarafında siyah bir nokta gördüm ve ölü piksel olduğunu anladım. Tabii insanın morali bozuluyor biraz 600-700 TL verdiği bir şeyin çok az da olsa kusurlu olmasını bilmesi. Hiç umudum olmamasına rağmen yine de şansımı deneyip sordum iade veya değişim oluyor mu diye ama yok dediler. Parlak ölü piksellerden 3 ve üzeri, bendeki gibi siyahlardan ise 6 ve üzeri adet olması gerekiyormuş iade veya değişim için. Eve gelip kullanmaya başladıkça anladım ki o ölü pikseli hiç fark edemiyorum. Ancak dikkatle bakarsam görüyorum. O kadar ufak ki. Sadece renkli arka planda görülebiliyor dikkatlice bakıldığında. Yani umursamayıp monitörün keyfini çıkarmaya başladım ben de. 2 milyon küsür pikselden biri de ölü olsun ne olacak?

    Bu arada bir ara monitörü 70-72 hz gibi hızlara OC etmeye çalışacağım ama AMD ekran kartı kullandığım için henüz nasıl yapacağımı bulamadım. Yardımcı olabilecek olan varsa memnun olurum.

    Ölü pikseli merak edenler için fotoğrafını çektim. Linki aşağıda. Büyük hali için üzerine tıklayabilirsiniz.



    Başka aklınıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz arkadaşlar. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

    Not: Ölü piksel veya ışık sızdırma gibi problemler Asus veya bu modele özgü şeyler değiller. Hemen her markanın her modelinde karşılaşılabilecek şeylerdir. Monitöre karşı yanlış bir önyargı oluşmasına sebep olmak istemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrAstrum -- 2 Mart 2015; 5:27:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrAstrum

    Teşekkürler.

    Monitörü cumartesi akşamı aldım. Yaklaşık 1.5 gündür kullanıyorum yani. Eski 21.5" monitörümden sonra gözüme bayağı büyük geldi. 1.5"in bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim.

    Öncelikle malzeme kalitesini çok beğendim. Asus kalitesini konuşturmuş diğer ürünlerinde de olduğu gibi. Monitör kapalıyken hiç çerçevesi yokmuş gibi dümdüz duruyor ekran. Görenler şaşırıyor. Görüntü kalitesi TN panelden sonra bayağı güzel geldi gözüme tabii ki. Özellikle biraz aşağıdan bakınca bile renkleri çamur gibi olan TN'den sonra IPS ekran ilaç gibi geldi. Yalnız çoğu IPS ve PLS ekranda olduğu gibi sol alt köşeden doğru bir ışık sızması (backlight bleeding) mevcut. Normalde belli olmazken karanlık sahnelerde ben buradayım diyor maalesef. Monitörün siyah performansından pek memnun kalmadım eski monitörüme kıyasla. Özellikle bu ışık sızmaları ve IPS parlamaları (IPS glowing) siyah renkleri öldürüyor resmen.

    Bir oyun açıp Oyun Modunu (Game Mode) devreye soktum ve biraz oynadım. 2 ms tepkime süresine sahip TN bir panelden 5 ms'lik IPS bir panele geçtikten sonra birazcık ghosting efekti gözüme çarpmadı değil açıkçası. Ama artık alıştım ve göremiyorum pek ghosting falan. Counter-Strike: Global Offensive oyununu denedim ve sonuç mükemmeldi. Hiçbir şekilde rahatsız edici bir şeyle karşılaşmadım. Monitörün oyun modunun ayarları gayet güzel.

    Daha sonra diğer modları denemeye başladım. İşe Sinema Modu (Theatre Mode) ile başladım. Arkadaşlar, bu panel üreticileriyle benim sinema izleme zevkim hiç uyuşmuyor sanırım. Sinema modu o kadar berbat ki anlatamam. Salondaki 40"lik Sony TV'nin de Theatre Modu berbat. Sinema modunda görüntü karanlıklaşıyor, renk tonu soğuk (cool), ten rengi de kırmızı moduna geliyor. Bu modda film izleyeceğime oyun modunda veya standart modda izlerim daha iyi. Bu panele hakaret gibi olmuş bu mod. Resmen görüntü kalitesini düşürüyor. En azından ben böyle yorumluyorum bu modu. Beğenenler vardır belki de.

    Monitörün bir çok modu var ama en çok işe yarayanlardan bahsetmek istiyorum. Bu yüzden film ve oyun modundan sonra sıra Okuma (Readind Mode) ve Karanlık Oda (Darkroom Mode) modlarına geldi. Bunlardan en çok okuma modunu kullanıyorum. Hatta oyun ve film izleme dışında monitör hep okuma modunda. Çünkü işlerimi evde bilgisayar başında hallediyorum ve gözümün yorulmaması için gayet uygun ayarlara sahip okuma modu. Ayrıca karanlık bir odada bilgisayar kullanıyorken de gözlerinizin rahatsız olmaması için Darkroom modunu kullanabilirsiniz.

    Monitörün alt sağında ve solunda 2 tane 1 W gücünde stereo hoparlörler var (gerçi bunlara hoparlör demek diğerlerine saygısızlık oluyor ama). Ses kalitesi vasatın da çok altında. Hani koymuş olmak için koyulmuş gibi. Son seste bile oldukça az ve kalitesiz. Ucuz bir laptop hoparlörlerinden hallice anlayacağınız. İncelemelerde de bu şekilde okumuştum zaten. Bende Creative 2.1 ses sistemi olduğu için önemsemedim. Eğer monitörden ciddi bir şekilde ses almak istiyorsanız VX değil de MX serisine göz atın derim. Onda 3W gücünde çok daha kuvvetli hoparlörler var çünkü. VX serisinin hoparlörlerinden bir şey beklemeyin sakın.

    Bunlar dışında görüntü kalitesi AH-IPS bir panelden beklenildiği gibi gayet güzel. Tabii bunları bir uzman gözüyle değil de daha çok sıradan bir kullanıcı gözüyle yazıyorum.

    Monitörü Vatan Bilgisayar'dan aldım. Ellerinde sadece bir tane kapalı kutu kalmıştı ve onu da ben aldım. Orada kontrol ettirdim ölü pikseller veya başka bir problem varsa değişim veya iade yapabilmek için. Kontrol ederken ekranın sol tarafında siyah bir nokta gördüm ve ölü piksel olduğunu anladım. Tabii insanın morali bozuluyor biraz 600-700 TL verdiği bir şeyin çok az da olsa kusurlu olmasını bilmesi. Hiç umudum olmamasına rağmen yine de şansımı deneyip sordum iade veya değişim oluyor mu diye ama yok dediler. Parlak ölü piksellerden 3 ve üzeri, bendeki gibi siyahlardan ise 6 ve üzeri adet olması gerekiyormuş iade veya değişim için. Eve gelip kullanmaya başladıkça anladım ki o ölü pikseli hiç fark edemiyorum. Ancak dikkatle bakarsam görüyorum. O kadar ufak ki. Sadece renkli arka planda görülebiliyor dikkatlice bakıldığında. Yani umursamayıp monitörün keyfini çıkarmaya başladım ben de. 2 milyon küsür pikselden biri de ölü olsun ne olacak?

    Bu arada bir ara monitörü 70-72 hz gibi hızlara OC etmeye çalışacağım ama AMD ekran kartı kullandığım için henüz nasıl yapacağımı bulamadım. Yardımcı olabilecek olan varsa memnun olurum.

    Ölü pikseli merak edenler için fotoğrafını çektim. Linki aşağıda. Büyük hali için üzerine tıklayabilirsiniz.



    Başka aklınıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz arkadaşlar. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

    Not: Ölü piksel veya ışık sızdırma gibi problemler Asus veya bu modele özgü şeyler değiller. Hemen her markanın her modelinde karşılaşılabilecek şeylerdir. Monitöre karşı yanlış bir önyargı oluşmasına sebep olmak istemem.

    Viewsonic vx2363 u arastirdinizmi asusu almadan once?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.