Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Şimdi ben 23 inc monitör almaya karar verdim 27 inç oyun için büyük olucağını okudum yorumlarda bencede öyle tabi yakından görmekte gerek ama 23 ideal bence.

    Ben 27" kullanıyorum. Yakın mesafeden sorun olur ama 50-100 cm mesafesinden sorun olmaz.



    quote:

    23 inclik bana en iyi 3d özelliği olmayan monitörün hangisi olduğunu söylermisiniz

    En iyi konusu görecelidir. Ben bu konuyu FPS oyunları için açtım. Bu doğrultuda en iyileri toplamaya çalıştım.



    quote:

    ne olur ne olmaz 3d olmayanada göz atmak istiyorum en iyisi olsun istiyorum

    Kardeş ben X teknoloji mağazasındaki kasiyer elemanı değilim ki sürekli olarak "elimizde şu ürün var abi, ya da bu da var" falan dememi mi bekliyorsun. Anlamadım, açıkçası. Konunun adı üzerinde sadece öneri. Yani ben öneride bulunurum. Sen bana uyarsın ya da uymazsın, kafana yatar ya da yatmaz, dediğimi alırsın veya almazsın; o senin bileceğin iş. Lâkin çok şükür bugüne kadar önerdiğin monitörlerden alıpta memnuniyetsizlik yaşayan olmadı.

    3D özelliği olmayan en (bence) iyi 23" monitör Samsung S23B550V.



    quote:

    3d alırsamda şu 2 sinden hangisini önerirsiniz nedeninide belirtin lütfen içimde soru işaretleri bitmesi adına

    SAMSUNG 23" S23A750D 3D GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 965 TL
    ASUS 23" VG236H 3D LCD MONİTÖR 965 TL

    bana samsung daha sıcak geldi tasarımıda bir harika + led yazıyor asus lcd sizin öneriniz 2 arasında?

    Bence ikisi de birbirinden iyi. Testlerde Asus'un renklerinin daha iyi olduğu anlaşılıyor. Ancak nihâî kararını verebilmek için mümkünse ve bulabilirsen mağazadaki teşhir ürünlerinden incele. Ondan sonra da içine sineni al. Ancak Samsung'a olan sempatinden dolayı onu alabilirsin. Asus'u alsan, ileride "Acaba Samsung'u mu alsaydım?" diye düşünürsün gibime geliyor çünkü.



    quote:

    çoğunlukla 2d olarak kullanıcam için 2d kullansam bile 120 hz yi alıcakmıyım?

    Evet.



    quote:

    2d olarak şuan piyasadaki en iyi model bu 2 si diyebilirmiyiz

    2D olarak (bence) en iyi olanı yukarıda yazdım.



    quote:

    23 inç 3d olarak beni tatmin edermi 27 kullanmadığım için farkı bilemiycem ama bu boyutta tatmin edermi?

    Tatmin konusu görecelidir; kişiye göre değişir.
    17 ile 23" arasında bile 15 cm'lik bir fark olduğunu gözönünde bulunduracak olursan, 23"lik monitörün sana yeteceğini düşünüyorum.

    ÖNEMLİ:
    3D özelliği olmayan monitörlerin 120 hz özellikleri de yok malesef. Neden bu iki özelliği bir arada sunduklarını sorma, çünkü ben de bilmiyorum ama vâkıa bu.



    quote:

    bunlara cevap verin inanın günlerdir düşünmekten yoruldum yatakta bile düşünüyorum nasıl birşeyse artık uykularım kaçıyor
    lütfen üşenmeden cevap verin beni bir kardeşiniz gibi görün yardım alabilicek yerim yok sadece sizler varsınız forumdan başka kimsem yok bu konuda yardım edicek

    Vallahi biz de cevap yazmaktan yorulduk. Kimseyle bu kadar detaylı ve uzun yazışmadım vallahi bu konuda. Kısa cevap verdiğim arkadaşlar da alınacak ve "Ona o kadar yazıp-uğraştı ama bizi 1 cümleyle geçiştirdi" diye düşünmelerinden korkuyorum artık vallahi. Tabi bir cümleyle de, bir sayfayla da cevap verilse, önemli olan yazının niteliğidir. Kimi zaman bir cümle, çok sayfalar yazıyı ihtiva ederken, kimi zaman bir sayfa yazı, o bir cümlenin anlattığını anlatamaz.

    Uyukunu kaçıracak bişey yok. Eğer bize güveniyorsan ki yazdıklarından öyle anlıyorum; o zaman bize itimat etmelisin. Etmiyorsan, zaten yazışmanın bir anlamı kalmıyor.
    Kardeşim olarak görmesem, emin ol ki bu kadar yazmazdım. Ama sen de bizi anla lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 15 Ekim 2012; 9:07:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cöldeki kutup ayısı

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Monitörlerden bazılarının inceleme linkleri ilk sayfada var. Bunlardan bazıları 23, bazıları ise 24". Ama performans olarak hepsi de yüksek performanslı.

    1- AOC D2357PH: Bunun 3B özelliği de var.
    2- BenQ RL2450H
    3- Dell S2330MX
    4- Samsung S23A700D: 3B ve 120 hz.
    5- Samsung S24B350H
    6- Samsung S23B550V

    son 2 samsung arasında bariz bi fark var mı?

    İlki 24, ikincisi 23". Performans olarak denk sayılırlar. 23"lik modelde iki HDMI portu var sanırım.
  • @bocekgrafik gunaydin yazdiklariniz icin cok tesekkur ederim.kendimi suclu hissediyorum cok soru sordum diye kafamdakiler sekillendi

    3d almazsam S23B550V alirim fiyatida uygunmus.

    3d alirsam ya asusun ayda samsungun o iki modelinden birini alicam artik raflarda varsa ikisi yanyana artik orda gozumle gorup ikisinden birini alirim

    sadece 1 sey kafama takildi.

    ÖNEMLİ: 3D özelliği olmayan monitörlerin 120 hz özellikleri de yok malesef. Neden bu iki özelliği bir arada sunduklarını sorma, çünkü ben de bilmiyorum ama vâkıa bu.


    Ben S23A750D 3D veya asusun 23 inc lik 3 d sini alirsam 2d olarak kullansamda bu gecerli olucakmi uste gecerli degil demissiniz yanliz sonradan ayzdigini bu yazi kafami karistirdi emin olmak icin sormak istedim baskada sorum yok hocam eger 2d de 120 hz alicaksam 3d monitorde 2d oalrakta en iyi monitor sinifina girmis olmuyormu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hadessa

    http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/asus-vg278h-27-vg278h-3d-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=59048

    Bundan iyisi şamda kayısı ozaman değilmi

    Mükemmel ürün ama bir monitörü o kadar para verilir mi, emin değilim açıkçası. Ancak, ilk sayfada da yazdığım üzere, ürün kusursuz gibi birşey. İçinde yok yok âdetâ. Tabi yüksek fiyatındaki temel etkenlerden biri de 27" olması.

    Alternatif olarak 27" olarak Samsung S27A950D'ye de bakabilirsiniz.

    Ya da daha küçük modeller olan Asus VG236H, Viewsonic V3D245, BenQ XL2420T veya Samsung S23A700D de alınabilir listesinde bulunması gereken ürünler diye düşünüyorum. Sadece BenQ 24".
    Bunların hepsi de birbirinden iyidir. Hangisini alırsanız alın memnun kalırsınız. Bu sebeple "İçinize en fazla sinen hangisiyse onu alın" derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Ben S23A750D 3D veya asusun 23 inc lik 3 d sini alirsam 2d olarak kullansamda bu gecerli olucakmi uste gecerli degil demissiniz yanliz sonradan ayzdigini bu yazi kafami karistirdi emin olmak icin sormak istedim baskada sorum yok hocam eger 2d de 120 hz alicaksam 3d monitorde 2d oalrakta en iyi monitor sinifina girmis olmuyormu?

    Ürünler sadece bir yönüyle değerlendirilmezler. Ne kadar özelliği varsa, bütün yönleriyle birlikte değerlendirilirler. Bunlardan bir yönü de F/P oranıdır.
    Yukarıdaki cümlemin açıklaması, 120 hz veya 3B özelliklerinden yalnızca biri bir monitörde bulunmuyor. Bu ikisini bir arada sunuyor fimalar ki alıcığı artsın.* 120 hz monitörlerin fiyatları, 60 hz olanlara nisbeten ortalama X2'dir. Onun için öyle yazdım.

    Başka bir monitör konusunda şöyle bir mesajım vardı. O arkadaşta sadece ekran yineleme hızına (hz) bakıp değerlendiriyordu monitörleri.
    Ki orada fiyatı yazmamışım bile bak. Bu listeye bir de fiyatı ekleyelim:


    quote:

    Mesele hz meselesi değil. Öncelikle bunu anlaman gerek. Monitörler, performansları konusunda sadece hz değil, birçok noktada ele alınırlar/değerlendirilirler:
    - Yenileme hızı (senin dediğin)
    - Piksel (ızgara) aralığı
    - Renk doğruluğu veya canlılığı (bu ikisi de ayrıdır)
    - Kontrast oranı
    - Işık oranı
    - Siyahı tam sağlayıp sağlayamaması
    - Tepki süresi
    - Input lag süresi
    - 3B özelliği olup olmaması
    - Ölçüsü (Kaç inç olduğu)
    - Panel teknolojisi
    - Malzeme kalitesi
    - Üzerinden gelen portlar (VGA, display, HDMI, DVI, video, USB vs)
    - Tasarımı: Ergoromi, kullanışlılık vs. bunun içine girer.
    - Kutu içeriği

    Şimdilik hatırladıklarım bunlar. Gördüğün gibi bu kadar madde arasında senin bahsettiğin yalnızca bir madde. Umarım izah edebilmişimdir.


    Alacağın monitöre 3B özellikli değil de 120 hz özellikli diye de bakabilirsin yani. 3B özelliği için değil de, 120 hz özelliği için alabilirsin yani ki bence bu daha önemli (bu da kişiden kişiye değişir). 3B özelliğini nadiren ama 120 hz özelliğini sürekli kullanırsın. Bu noktadan bakıldığında, bu monitörleri almak için daha geçerli bir sebep ortaya çıkmış oluyor yani.

    Yukarıda 23" olarak Samsung S23B550V önermiştim.
    24" olarak ise Asus VE247H'yi düşün derim. Ben olsam öyle yapardım en azından. Bunun da performansı üst düzeydeyken, renkleri biraz daha canlı olması lazım.**


    * Ben bunu Nvidia'nın fizik özelliğine benzetiyorum.
    **Tabi aradaki fark, dağlar değil, cüz'î farklar bunlar. Bunu yazdım ki, S23B550V sahibi olan arkadaşların canları sıkılmasın.




  • @bocekgrafik tekrar tesekkur ederim demin vatanda 23 inchleri inceledim

    ASUS 23" ML238H boyle bir monitor buldum yanlis okumadiysam daha fazla kontras sunuyor S23B350H e gore bu dogru tespitmi aralarinda 20-30 lira fark var 23 inch icin ML238H dahami iyi tercih olurdu sizce?

    usteki yazinizi okudum maddeler benim kafami dahada karistirdi o kadar detayini ne yazikki ben bilmiyorum sizin gibi profesyonel kullanicilar bilirler engin bilginize dayanarak sormak istiyorum tekrar.

    f/p oranini bir tarafa koyarsak S23A750D 3D modelini bana 2b oalrak onerirmisiniz diger 2b monitorlerden daha ustun gozukuyor katalogda detayini elebtte bilmiyorum siz bilirsiniz 2b olarak 120 hz alirmiyim ve diger saydiniz maddeleri diger 2b monitorlere gore dahami iyi olmus oluyor orda kafam karisti acikcasi
  • – Asus'un dediğim modellerinden kullanıcıları memnun ama ML238H'yi kullananlar memnun değl. Kontrast oranı yüksekse de, renkleri kötü. Ben de merak edip bizzat bakmıştım ve gerçekten alınacak monitör değil. Tasarımının albenizi dışında alınır bir tarafı yok yani. Tepki süreleri itibariyle FPS için uygun olduğu için listeme eklemiştim ama çıkartacağım bu sebeple. Hatırladığım iyi oldu.

    – Maddeleri kafanı karıştırmak için değil, bir meseleyi anlatmak için yazdım.

    – Ürünün kataloğundaki değerler de ürün hakkında önfikir edinmek için şüphesiz önemli ama benim ondan ziyade kullanıcı yorumlarına, profesyonel inceleme sonuçlarına ve input lag sürelerine bakıyorum.

    – Son soruna 2 sefer "Evet" demiştim daha önce.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    – Asus'un dediğim modellerinden kullanıcıları memnun ama ML238H'yi kullananlar memnun değl. Kontrast oranı yüksekse de, renkleri kötü. Ben de merak edip bizzat bakmıştım ve gerçekten alınacak monitör değil. Tasarımının albenizi dışında alınır bir tarafı yok yani. Tepki süreleri itibariyle FPS için uygun olduğu için listeme eklemiştim ama çıkartacağım bu sebeple. Hatırladığım iyi oldu.

    – Maddeleri kafanı karıştırmak için değil, bir meseleyi anlatmak için yazdım.

    – Ürünün kataloğundaki değerler de ürün hakkında önfikir edinmek için şüphesiz önemli ama benim ondan ziyade kullanıcı yorumlarına, profesyonel inceleme sonuçlarına ve input lag sürelerine bakıyorum.

    – Son soruna 2 sefer "Evet" demiştim daha önce.

    @ bocekgrafik hocam herseyin icin allah sizden ve diger yardim eden arakdaslardan razi olsun.

    kararim ya asusun 3d si yada samsungun 750 d modeli 23 inch lik modelleri arasinda secim yapmak olucak


    sizin 3d olmayan samsung modelinizin fiyatina 2 kat fazla ama 120 hz ve 3d den olsa gerek buyuk ihtimal samsung alicam sayenzide buna karar verdim alinicak en iyi 2b ve 3b monitor sanirim bu fiyatini dusunmessek

    hocam eger elinzide varsa asusun 23 d si ile samsungun 3d si testi varsa link verirmisiniz youtubede bile gezindim bulamadim hep 700d var 750 bulamadim

    edit. ML238H hakkinda uyardiginiz icin cok tesekkur ederim listemden cikardim onuda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 15 Ekim 2012; 10:33:02 >




  • Karar verebilmene sevindim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Karar verebilmene sevindim.

    Bende coks evindim karar vermeme %90 karar verdim

    sadece ikilemdeyim onuda artik test bulailirsem veya gozumle gorursem secip alicam
    SAMSUNG 23" S23A750D 3D GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 965 TL
    ASUS 23" VG236H 3D LCD MONİTÖR 965 TL
  • Ben üşenmeyip sorularını tek tek cevaplıyorum ama sen yazdıklarımı tam okumuyorsun sanırım. Onun da cevabını vermiştim ama bir daha yazayım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    3d alırsamda şu 2 sinden hangisini önerirsiniz nedeninide belirtin lütfen içimde soru işaretleri bitmesi adına

    SAMSUNG 23" S23A750D 3D GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 965 TL
    ASUS 23" VG236H 3D LCD MONİTÖR 965 TL

    bana samsung daha sıcak geldi tasarımıda bir harika + led yazıyor asus lcd sizin öneriniz 2 arasında?


    Bence ikisi de birbirinden iyi. Testlerde Asus'un renklerinin daha iyi olduğu anlaşılıyor. Ancak nihâî kararını verebilmek için mümkünse ve bulabilirsen mağazadaki teşhir ürünlerinden incele. Ondan sonra da içine sineni al. Ancak Samsung'a olan sempatinden dolayı onu alabilirsin. Asus'u alsan, ileride "Acaba Samsung'u mu alsaydım?" diye düşünürsün gibime geliyor çünkü.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Ben üşenmeyip sorularını tek tek cevaplıyorum ama sen yazdıklarımı tam okumuyorsun sanırım. Onun da cevabını vermiştim ama bir daha yazayım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    3d alırsamda şu 2 sinden hangisini önerirsiniz nedeninide belirtin lütfen içimde soru işaretleri bitmesi adına

    SAMSUNG 23" S23A750D 3D GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 965 TL
    ASUS 23" VG236H 3D LCD MONİTÖR 965 TL

    bana samsung daha sıcak geldi tasarımıda bir harika + led yazıyor asus lcd sizin öneriniz 2 arasında?


    Bence ikisi de birbirinden iyi. Testlerde Asus'un renklerinin daha iyi olduğu anlaşılıyor. Ancak nihâî kararını verebilmek için mümkünse ve bulabilirsen mağazadaki teşhir ürünlerinden incele. Ondan sonra da içine sineni al. Ancak Samsung'a olan sempatinden dolayı onu alabilirsin. Asus'u alsan, ileride "Acaba Samsung'u mu alsaydım?" diye düşünürsün gibime geliyor çünkü.



    okudum hocam hatta sayfanin basindaki tum testleride inceledim ama yabanci olduklari icin anlamakta zorluk cektim.

    ikisininde arti ve eksiler var bana gore tabi anladigim kadariyla asus lcd samsung led ile onde ama asus 400 cd samsung 250 cd diyor video testler aradim ne yazikki bulamadim alinca artik bakicam asustan sogutan lcd ekran olmasi ama 400 cd avantaji var karar vermek zor gorerek karar vericem sanirim test bulamadim sizin elinzide test varsa linkini koyarsaniz cok sevinirim




  • VG236H için türkçe inceleme linki: VG236H Türkçe inceleme linki

    S23A700D için şu konuya bakabilir, kulanıcılarından fikir alabilirsin: Samsung 3D S27A950D S23A950D S23A750D S23A700D Kullananlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    VG236H için türkçe inceleme linki: VG236H Türkçe inceleme linki

    S23A700D için şu konuya bakabilir, kulanıcılarından fikir alabilirsin: Samsung 3D S27A950D S23A950D S23A750D S23A700D Kullananlar

    Saolun ikisinede daha once goz attim yuzeysel olarak ben bastan sona okumaya basliyim kafam takilan ufak tefek sorular olursa yazabilirmiyim artik yazmaya utaniyorum




  • Ben de bu kaynaklara bakarak fikir ediniyorum. Ekstra bir bilgim yok yani. Bundan emin olabilirsin.

    Sadece kimi 3B monitörlerin Nvidia kartlarla, kimilerinin de AMD kartlarla biraz sorunlu çalıştığına dair bir-iki bişey okudum ama bu bilgi kesin değil. Bu hususu iyice araştır ki sonradan sıkıntı çekme ve özellikle de kullanıcı yorumları esas kaynağın olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Ben de bu kaynaklara bakarak fikir ediniyorum. Ekstra bir bilgim yok yani. Bundan emin olabilirsin.

    Sadece kimi 3B monitörlerin Nvidia kartlarla, kimilerinin de AMD kartlarla biraz sorunlu çalıştığına dair bir-iki bişey okudum ama bu bilgi kesin değil. Bu hususu iyice araştır ki sonradan sıkıntı çekme ve özellikle de kullanıcı yorumları esas kaynağın olsun.

    10 sayfa yorum var teker teker okuyup aklima takilan birsey olursa ( umarim olmaz ) olursa buraya sormak sitiyorum hatta bu 2 monitorun konusunu bile acmayi dusundum kullananlar hepsi bir araya gelip yorum yapar mantigiyla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: hadessa

    http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/asus-vg278h-27-vg278h-3d-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=59048

    Bundan iyisi şamda kayısı ozaman değilmi

    Mükemmel ürün ama bir monitörü o kadar para verilir mi, emin değilim açıkçası. Ancak, ilk sayfada da yazdığım üzere, ürün kusursuz gibi birşey. İçinde yok yok âdetâ. Tabi yüksek fiyatındaki temel etkenlerden biri de 27" olması.

    Alternatif olarak 27" olarak Samsung S27A950D'ye de bakabilirsiniz.

    Ya da daha küçük modeller olan Asus VG236H, Viewsonic V3D245, BenQ XL2420T veya Samsung S23A700D de alınabilir listesinde bulunması gereken ürünler diye düşünüyorum. Sadece BenQ 24".
    Bunların hepsi de birbirinden iyidir. Hangisini alırsanız alın memnun kalırsınız. Bu sebeple "İçinize en fazla sinen hangisiyse onu alın" derim.

    Sayın bocekgrafik;
    Önerdiğiniz tüm monitörleri son iki haftadır araştırdım. Benim için temel kriterler 120hz, 3D Vision2 ve LightBoost teknolojileri. Bu durumda da ortaya tek sonuç çıkıyor: ASUS 27" VG278H. Bukadar pahalı olması benimde çok canımı sıkıyor ama daha iyi bir seçenek şuan için yok gibi görünüyor. Aslında benim gönlümde yatan monitör: Samsung S27A950D. Tasarım estetiği, daha doğal renkler ve daha fonksiyonel olması gibi özellikler kararımı tekrar tekrar sorgulamama neden oluyor. Yani, 3D Vision2 ve LightBoost teknolojileri Samsung S27A950D'de olsaydı eğer, %100 bir gönül rahatlığıyla alabileceğim monitör olurdu. Her iki monitöründe birbirine karşı artıları kesinlikle gözardı edilebilir gibi değil. Ne varki, alacağım Asus gtx670 DCUII Top ekran kartıyla daha uyumlu olması ve en iyi 3D teknolojisin Nvidia 3D Vision2 olması nedeniyle kararım ASUS 27" VG278H oldu.
    Umarım doğru düşünüyorumdur...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    10 sayfa yorum var teker teker okuyup aklima takilan birsey olursa ( umarim olmaz ) olursa buraya sormak sitiyorum hatta bu 2 monitorun konusunu bile acmayi dusundum kullananlar hepsi bir araya gelip yorum yapar mantigiyla

    Olursa eğer, o monitörlerin kullanıcıları o konuda olduğu için, o monitörlerle ilgili soruları o konuda sorarsan, daha sağlıklı bilgi alırsın.
    Ayrıca, araştırma yapıyorsan, milleti konu açıp toplayayım diye bir mantık olmaz. Sen gidip araştıracaksın, almayı düşündüğün monitör ya da başka bir ürünün kullanıcısını bulup, ondan bilgi alacaksın. Usül budur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hadessa

    Sayın bocekgrafik;
    Önerdiğiniz tüm monitörleri son iki haftadır araştırdım. Benim için temel kriterler 120hz, 3D Vision2 ve LightBoost teknolojileri. Bu durumda da ortaya tek sonuç çıkıyor: ASUS 27" VG278H. Bukadar pahalı olması benimde çok canımı sıkıyor ama daha iyi bir seçenek şuan için yok gibi görünüyor. Aslında benim gönlümde yatan monitör: Samsung S27A950D. Tasarım estetiği, daha doğal renkler ve daha fonksiyonel olması gibi özellikler kararımı tekrar tekrar sorgulamama neden oluyor. Yani, 3D Vision2 ve LightBoost teknolojileri Samsung S27A950D'de olsaydı eğer, %100 bir gönül rahatlığıyla alabileceğim monitör olurdu. Her iki monitöründe birbirine karşı artıları kesinlikle gözardı edilebilir gibi değil. Ne varki, alacağım Asus gtx670 DCUII Top ekran kartıyla daha uyumlu olması ve en iyi 3D teknolojisin Nvidia 3D Vision2 olması nedeniyle kararım ASUS 27" VG278H oldu.

    Resmiyete gerek yok; rahat olun. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim. Güle güle kullanın.

    Açıkçası ben bir monitöre o kadar para verecek olsam, 1440P özelliğinin de olmasını isterdim ve bunun olmamasını bir eksiklik olarak görürdüm. 3B özelliği olupta 1440P çözünürlük sunan bir monitör var mı, onu da araştırmadım. Çünkü 3B monitörler bana hem fiyatları, hem de göz sağlığına olan olumsuz etkisi sebebiyle çok itici geliyor.





    Ekleme: Monitörün PCLabs incelemesinde şöyle bir cümle var ve benim çözünürlükle ilgili yukarıdaki cümleme muhalefet ediyor. Ben de hiç çekinmeden ekliyorum. Maksat, insanları doğru yönlendirmek ne de olsa:

    quote:

    Günümüzde modellemeler bile bu çözünürlükte yapılmıyor. 1920×1080 çözünürlüğü oyun ve genel kullanım için en ideal çözünürlük. Daha yükseği bu boyuta yarışacaktır ama bu defa 3D özelliğini çıkartmak gerecek çünkü daha yüksek çözünürlükte oyun deneyimi için en üst seviye ekran kartları devreye girmesi gerek. Yani kullanım için maliyet yükseliyor. Ha, daha yüksek çözünürlük olsun ama ben düşürürüm oynarım diyenler içinse LCD'lerin doğal çözünürlüğü dışında kötü görüntü sunduklarını hatırlatmakta fayda var. Daha yüksek çözünürlük oyunlarda pek gerekli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 15 Ekim 2012; 15:20:30 >




  • @hadessa selam iyi gunler

    3D Vision2 ve LightBoost teknolojileri

    bunlar samsungta yok demissiniz bunlar ne anlama geliyor bende ya asus ya samsung 3d monitorleri arasinda secim yapamiyorum ( 23 inch lik modeller)

    sayin grafikbocek siz biraz aydinlatabilirmisiniz benide aradim bulamadim samsungun gozlukler fpr mi sg mi bazilar fpr diyor bazilari sg diyor sitesinden baktim malesef bulamadim

    asusun gozlukleri 3D Vision2 bune demek oluyor samsunga gore dahami iyi ayrica ekran kartimda nvidia gtx 670 top edition olucak hadessa ile ayni kart



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 15 Ekim 2012; 16:54:55 >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.