Şimdi Ara

Oyun İçin Xeon İşlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aklımda maksimum 50-60 dolara alınabilecek yüksek frekanslı 2010-2011 çıkış tarihli bir xeon cpu almak var. 4-6 çekirdekli, yüksek frekanslı ve olabildiğince güncel olmasına dikkat ederek biraz göz gezdirdim intelin sitesine.
    ark.intel.com
    Legacy Intel® Xeon® Processors Product Specifications
    https://ark.intel.com/products/series/59213/Legacy-Intel-Xeon-Processors

Asıl sorun şu ki bu cpular fiyatına göre elbette performansı yüksek olacaktır yani f/p olacaktır ama genel olarak değerlendirirsek bu cpu günümüz için oyun ve render için ideal midir?

Yoksa gidip i3 8100 al (ucuz anakart bekle) ya da ryzen revizyon veya en olmadı r3 1200 al mı dersiniz?

• Günümüz oyunları için ideal değiller. Ucuz anakart bekle 8100 alır geçersin.

Eski teknoloji ve zamanı geçmiş şeylerden hayır beklemeyin.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Bekleye bekleye ağaç olduk valla. Xeon alıp ramlerden de bir miktar tasarruf etmeyi düşünüyordum.

Ddr4 ram ve ekran kartı fiyatları ortada. Ekran kartlarına bir şey yapamayınca soluğu böyle cpu-anakart-ram üçlüsünü geçmişe dönük yapmakta buldum ama içime sinmedi gitti hala araştırıyorum
  • 2 tane F/P seçenek var,

Xeon x3470 - gtx 1050ti - gtx 1060 3gb

Xeon x5650-5660 -gtx 1060 6gb - 1070

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grimaniel kullanıcısına yanıt
    X5660 mantıklı gözüküyor. Ben de X5675 düşünüyordum ama aradaki frekans farkı için 18 dolar fazladan ödemek gereksiz olur sanırım.

• Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Evet değmez.

• bütçe kısık ise sıradaki g4560 patlamasının aynısını yapacak olan g5440ı bekleyin derim mutlaka xeonla uğraşmayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Intel aynı hatayı yapmaz hocam. G4560'ın fiyatını arttırdı sonra da üretimini kısıtladı veya durdurdu diye biliyorum.
    sızan bilgilere göre 51 dolar olarak fiyatlandirma yapilacak, intelde zaten isler iyi gitmiyor bu fiyatta çıkar diye tahmin ediyorum ben

Ucuz 1151v2 anakartlarla birlikte mi gelecekmiş? i3 8100'ün yarı fiyatından daha ucuz.

Baktım google'da bulamadım hocam bununla ilgili haber vesaire. Rica etsem atabilir misiniz nereden okuduğunuzu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Ucuz 1151v2 anakartlarla birlikte mi gelecekmiş? i3 8100'ün yarı fiyatından daha ucuz.

Baktım google'da bulamadım hocam bununla ilgili haber vesaire. Rica etsem atabilir misiniz nereden okuduğunuzu?

http://www.donanimarsivi.com/intelden-bomba-coffee-lake-pentium-g-islemciler-sizdirildi/

51 dolar çok iyi ancak diğer iki üst modeli şaka gibi fiyatlandırmış Intel. Hiç çıkarmasa daha iyi

Biri 101$ diğeri 113$. i3 8100 alırın bu ikisini alacağıma 117$'a.

G5400 radarıma girdi. Bekleyelim bakalım 2 hafta sonra duyurulacakmış.
  • işlemci 50 dolar anakart 30-40 dolar ortalama 80-90 dolar bunun yerine fx serisi amd yurt içinde ankart işlemci ikili şeklinde temin edilebilir çinden gelen işlemcilerin ne olcağı meçhul
    g4560ta boyle absurt bi fiyatlandirmayla cikmisti kisa surede kökünü kazımıştık ondan sonra uyanmıştı intel. bunu da belki g4560 olayi gibi kendisi oyle olmasini istedigi icin yapmistir, son zamanlardaki calkantilardan etkilenen satışlardaki zararı hizli g5400 satışlariyla kapatabilmek istiyordur

• Hocam fxler bu kadar ucuz değil. En azından ülkemiz içinde ucuz satan yer yok ya da hiç yok bu işlemciler ortada.

@Rogue Agent; Muhtelemen sürümden kazanmak istiyor. Bu fiyat politikasıyla da bunu alacağıma bunu alırım demek de insanı cezbetmiyor değil i3 8100'ün de satışını arttırabilir bu şekilde
  • 6 ay kadar x5650 kullandım. x58 anakartla kullanınca overclockta yaptım. işlemci hiç ısınmıyor onu söyleyim. sıradan hava soğutma ile 4.0 ghz de buz gibi çalışıyordu.

ht açık 6 çekirdek 12 izlek 4.0 ghz de

ht kapalı 6 çekirdek 4.4 ghz de kullandım. bu değerleri az voltajla yakalayabildim. gtx 1060 6gb ile kullandım ve sistemi sattım. halen aklımda olan bir sistemdir aliexpress gibi yerlerden tekrar almayı düşünüyorum.

oyunlar akıcı ve hiç sorunsuzdu. kötüleyen olacaktır bu forumda herkes paşa çocuğu ve işlemciye 1000 - 1500 tl vermezsen yüzüne bakmazlar.

x5650 ve x58 anakart size epey süre daha oyun oynatacaktır.

battlefield 1, assasins creed origins, gta 5, doom oynadığım şahane performans aldığım oyunlardı. söylendiği gibi darboğaz filan mümkün değil işlemci bu oyunlarda bile resmen yarı güçte çalışıyor tüm gücünü kullanmıyordu.

alınabilir ve zevkle kullanılabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cesaretlendirdin hocam yorumun için teşekkürler.
    400-500 civarı satanlar vardı fx6300+ 970 anakart ile tabikide macera beni de cezbetmiyor değil bir adet internet pc dizmek uğraşmak
    kesinlikle
  • Xeon masterrace hocam f/p bilgilendirici mesaj olmuş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.