Şimdi Ara

Oyun için Samsung F5500/5000/6500 ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, iyi forumlar. Ben 2014'ün 2. çeyreğinde alacağım PS4 için TV'lere bakıyorum. TV'yi bugün yarın almayacağım, şuan da sadece araştırıyorum. En büyük adayım tabi ki Sony 32KDL-W655 ama bu TV'nin 32 inch'i ülkemizde yok. Sony Center'la konuşacağım bir şekilde bu tv'yi almamın yolu var mı diye. Pek kolay olmayacak. O yüzden alternatfileri hakkında sizlerin yorumlarını merak ediyorum. Öncelikle odamın küçük oluşu nedeniyle 32 inch bakıyorum. Fiyatta 1300-1400'lere kadar çıkabilir. Öncelikle Samsung F5000 ve F5500 serilerinde ki input lag değerleri 16 ms yani çok düşük. İncelemelerinde de oyun için harika notları düşülmüş. Ayrıca Smart ve 3d pekte önemli değil. Yani f5000 ve f5500 arasında ki tek fark smart ise tercihim F5000 olur. Linkten de bakabilirsiniz.http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag Bu 2 modelin paneli 50 hz diye biliyorum. Sizce yeni nesil konsollar için sorun olur mu bu değer ? Onun dışında Samsung 32F6510 modeli var. Kalite olarak daha üstün ama input lag'ı hakkında bir bilgi bulamıyorum. Arkadaşlar alacağım TV'yi oyun oynamak dışında usb'den mkv filmlerimi izlemek için de kullanacağım. Onun dışında tekrar belirtiyorum smart ve 3d çok önemli değil. Bu doğrultuda bilgi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız memnun kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8DDC600D -- 15 Aralık 2013; 1:49:51 >

• oyun için ne olur bilmem ama 50 hz nedir? 10 yıl önce bile 100 hz diye reklam yapıyorlardı. bence ileriye dönük olsun diye 200 hz olanlara bakın. hatta ps3 çıkmışken 100hz olanlar oyunlar için tercih edilsin diyenler vardı. zaten 32" alacaksın 1500 gibi bir bütçen olduğunu düşünüyorum bence çok güzel tv ler alabilirsin. hepsiburada, hizlial.com gibi sitelere kriterlerini yaz çıkan sonuçlar içinde aklına yatanın modelini googleye sonuna forum kelimesini ekleyerek arat, forumlarda kullanıcı yorumlarına ulaşır böylece en uygun tv yi almış olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

oyun için ne olur bilmem ama 50 hz nedir? 10 yıl önce bile 100 hz diye reklam yapıyorlardı. bence ileriye dönük olsun diye 200 hz olanlara bakın. hatta ps3 çıkmışken 100hz olanlar oyunlar için tercih edilsin diyenler vardı. zaten 32" alacaksın 1500 gibi bir bütçen olduğunu düşünüyorum bence çok güzel tv ler alabilirsin. hepsiburada, hizlial.com gibi sitelere kriterlerini yaz çıkan sonuçlar içinde aklına yatanın modelini googleye sonuna forum kelimesini ekleyerek arat, forumlarda kullanıcı yorumlarına ulaşır böylece en uygun tv yi almış olursun

Alabileceğim çok güzel TV'ler var ama input lag'ın olmadığı TV sayısı sınırlı dostum. Özellikle Samsung 32f6510 kullanan arkadaşlar input lag durumunu söylerse sevinirim.

• Yok mu arkadaşlar fikir ve tavsiyesi olan ?
  • oyun için plazma sams.f515570 f514900
  • 3D oyun oynayacaksan samsung alma sakin. LG LA serilerinde dualplay ozelligi var yani ayni ekranda 2 kisi ekran bolunmeden oynayabilir.
  • http://www.displaylag.com/display-database/#participants-list bide burdaki siteye bak kardeşim. Bende ps4 için bakıyorum 2-3 ay sonra alıcam. Karar vermeden önce burda tartışalım tv yi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum ben kararımı verdim zaten. Samsung 32F5070. İnput lag'ı iyi denilecek bir seviyede. Ek olarak bunun smart'lı olanı var. F5570. Ama smart'a gerek yok çünkü PS4 smart bir alet. O yüzden benim kararım hem uygun fiyatıyla hemde düşük input lagıyla Samsung F5070.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sev_Snape

Dostum ben kararımı verdim zaten. Samsung 32F5070. İnput lag'ı iyi denilecek bir seviyede. Ek olarak bunun smart'lı olanı var. F5570. Ama smart'a gerek yok çünkü PS4 smart bir alet. O yüzden benim kararım hem uygun fiyatıyla hemde düşük input lagıyla Samsung F5070.

Hocam o TV'nin 50 Hz olması ilerde çıkacak oyunlar için sıkıntı yaratmaz mı?
  • PS4 için en tv Sony 42" W605 tir
  • SS10 kullanıcısına yanıt
    Hayır dostum. Bende merak ediyordum bunu, konu açmıştım bunun için.http://forum.donanimhaber.com/m_85274540/tm.htm
    Arkadaşların yorumlarına göre 60 hz kafi. Ayrıca IGN forumlarına filan da bakmıştım, oradakiler de 60 hz'nin yeterli olacağını söylemişti.
  • yenerbalcı kullanıcısına yanıt
    Evet öyle. Ama oyunu odamda oynuyorum ve bakış mesafem yakın. Daha önce sırf oyun için 40 inch bir TV almış ve daha sonra gözüme büyük geldiğinden salona yollamıştım. Sonrasında da 32 inchlik tv ünitesi yaptırdım. Yani alacağım TV 32 inch'ten büyük olamaz. W655'in 32 inch'lik modelleri var. Ama Türkiye'de yok. Bunu Sony TR'yle konuşacam, gelecek mi veya getirebilirler mi. Ama çok zor bir ihtimal olduğundan şuan en yakın Samsung F5070 duruyor. Bu TV'lerde ( F5070 - F5570 ) Sony modellerinden sonra oyun için en iyi TV'ler. İnput lag'ı baya düşük. HdTvTest hardcore oyuncular için uygun notu düşmüş. Oyun performansı iyi yani.
  • quote:

Hayır dostum. Bende merak ediyordum bunu, konu açmıştım bunun için.http://forum.donanimhaber.com/m_85274540/tm.htm
    Arkadaşların yorumlarına göre 60 hz kafi. Ayrıca IGN forumlarına filan da bakmıştım, oradakiler de 60 hz'nin yeterli olacağını söylemişti.

Bu iyi oldu işte. Gerçek 100 Hz değerli TV'ler bütçemi aşıyor, çok fazla aşmayanlarda ise input lag sorunu var.

Birde insanımız Vestel'e karşı çok mesafeli ama bu işlerden anlayan insanlar Vestel'in çok kaliteli bir teknoloji kullandığından bahsediyor. Hatta panel üretiminde dünyada 4. sırada diyen var. Yazılım olarak yine başarılılar.

Bunu niye yazdım, marka televizyona verdiğimiz parayı daha büyük ekranlı Vestel'e de verebiliriz. Tabi input lag değerlerini de bilmek lazım. Bulunması zor internette.

Bilmiyorum acaba yanlış mı düşünüyorum? İnsanların kötülediği kadar var mı bu Vestel?

• quote:

Orijinalden alıntı: SS10

quote:

Bu iyi oldu işte. Gerçek 100 Hz değerli TV'ler bütçemi aşıyor, çok fazla aşmayanlarda ise input lag sorunu var.

Birde insanımız Vestel'e karşı çok mesafeli ama bu işlerden anlayan insanlar Vestel'in çok kaliteli bir teknoloji kullandığından bahsediyor. Hatta panel üretiminde dünyada 4. sırada diyen var. Yazılım olarak yine başarılılar.

Bunu niye yazdım, marka televizyona verdiğimiz parayı daha büyük ekranlı Vestel'e de verebiliriz. Tabi input lag değerlerini de bilmek lazım. Bulunması zor internette.

Bilmiyorum acaba yanlış mı düşünüyorum? İnsanların kötülediği kadar var mı bu Vestel?

Dostum Vestel'le ilgili bir fikrim yok. Görmediğim bir TV. Ama bizim arkadaşta var. Evlerine gittiğimde ayak üstü 5 dk baktım da gayet güzel bir görüntüsü vardı. Ama tabi detayları var bu işin, oturup bir film izlemek, oyun oynamak lazım. Fiyat konusunda ise gerçekten çok uygun fiyatları var. Ama input lag'ını öğrenmek çok zor. Denemeden öğrenemezsin. Yabancı TV'leri yabancı sitelerden buluyoruz. Bu TV'nin nerden bulursun bilmem. Kullanıcılarına sormak lazım.
    Hz konusunda ise benimde içim çok rahatlamıştı. Dediğin gibi 100 hz'lerin hem fiyatı uçuk hemde input lag'lı.

• Bende ps4 için tv araştırıyordum. Sanırım f5500 alıcam.
  • Hocam F5500-F5000 arasında tek fark Smart falan mı? Görüntü kalitesi, input lag değerleri aynı mı?

edit:

1400 liraya smartsız 42inç mi? f5570
    980 liraya 32inç smart mı? f5070

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SS10 -- 26 Aralık 2013; 0:18:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SS10

Hocam F5500-F5000 arasında tek fark Smart falan mı? Görüntü kalitesi, input lag değerleri aynı mı?

edit:

1400 liraya smartsız 42inç mi? f5570
    980 liraya 32inç smart mı? f5070

Evet dostum tek fark smart. F5070 smartsız olan, F5570 smart. Bunun dışında herşey aynı. Zaten ikiside F5 serisi. Ben smartsız olanı alacam. Zaten PS4 smart görevi görüyor. Ama fazlada fiyat farkı yok zaten. 90-100 tl lik bir fark var.

• Arkadaşlarhttp://www.rtings.com/ bu siteyi incelemeden tv almayın. Yansımadan input laga görüş açısına kadar her şeyi incelemişler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.