Şimdi Ara

oyun için lazer mouse mu optikmi iyi olur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sıradan optik farelerin çalışmak için kullandığı teknolojiye bir göz atalım.
     oyun için lazer mouse mu optikmi iyi olur?

Çok basitçe söylemek gerekirse bildiğimiz optik fareler çalışmak için yukarda gördüğünüz öğeye yani bir ışık kaynağına, görüntü algılayıcısına ve çalışmasına imkan verecek bir yüzeye ihtiyaç duyuyor. Işık kaynağının görevi taranacak olan yüzeyi aydınlatmak. Herhalde okuyucularımız aramızda optik fare görmeyen yoktur, dolasıyısıyla hepiniz kırmızı LED ışığını da görmüşsünüzdür. Işık kaynağından çıkıp taranan yüzeye çarpan ışığın bir sonraki durağı ise belki de optik farelerin en önemli yeri yani görüntü algılayıcı kısmı. Her birim zamanda görüntüde meydana gelen değişikliklere göre fare gerekli analizleri yaptıktan sonra bilgisayarla iletişimi kurarak hareketin yönünü ve hızını bildiriyor, bu sayede de ekran üstünde imlecimiz doğru hızla doğru yöne hareket ediyor. Tabi bu normal şartlar altındaki durum.

Sürekli olarak aynı karakteristik özelliği gösteren bir yüzeyde optik farenizi kullanmaya kalktığınızda (parlak fotoğraf kağıdını düşünün) fareniz oluşan görüntüler arasında bir fark göremeyeceği için ekranda da herhangi bir hareket göremeyeceksiniz. Tabi bu da istenmeyen bir durum. İşte bu noktada Logitech ve Agilent Technologies firmaları bir araya gelerek LED yerine lazer kullanmaya karar veriyorlar ve buna yönelik olarak görüntü algılayıcıları beraber geliştiriyorlar. Sonuç olarak da ortaya MX Laser teknolojisi çıkıyor.

Yukarıda standart optik farenin algıladığı görüntü ile MX Laser'in algıladığı görüntüyü görüyorsunuz. MX Laser ile elde edilen görüntünün çok daha detaylı ve net olduğu ortada. Logitech'in iddiasına göre 20 kat daha yüksek detayda bir görüntü elde ediliyor MX Laser teknolojisiyle. Tam olarak rakamı biz ölçüp söyleyemesek de yukarıdaki fotoğraflar arada bir farkın olduğunu ortaya koyuyor. Yine teknik verilere göre fare saniyede 5.8 megapiksel büyüklüğünde veri yakalayabiliyor.
    MX Laser teknolojisi hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
    http://www.logitech.com/lang/pdf/laser_techbrief-04.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerbaris -- 4 Ekim 2007; 16:40:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Restless-

Tartışmaın en başında okuduklarınızla ve kullanmadıklarınız hakkında yorum yapmamanızı söylemiştim..Yazılanlar lazerlerin daha üstün olduklarını gösteriyor ancak MX500 serisi ve G1 lazer mouselardan daha iyi performans verir..Lazer mouselar saparken bahsettiğim optiklerle sapma yaşamazsınız''Kullanan Bilir''..

Ya tamam sen haklısın kardeşim bırakta insanlar bilgi paylaşsınlar.
    Lafları çevirip çevirip kendine yontma bu sana son uyarımdır bir daha cevapta yazmam zaten sana.
    Konu başlığına dönersek oyun için laser mouse optikten iyidir.
    3 kuruşluk laser mouse mu iyidir 100 ytl lik optik mouse mu iyidir diye saçma bir tartışmaya gitmesin artık konu
  • Lütfen Konuşamalarınıza Dikkat ediniz.Konuyu elimden geldiğince düzenledim. Birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaşalım Lütfen!

Anlayışınız için teşekkürler...
  • ulen konuyu mundar ettiniz be
  • Arda ben artık eminimki bu forumda dediğin gibi sevgi ve saygı yok yukarıdada gördüğün gibi Hele ki dünkü sonyericsson nokia tartışmasından sonra sağolsunlar hepten soğuttular forumdan
  • bence lazer. Call of Duty 2 yi optik ile ve lazer ile oynadım. lazer ile nişan alıp düşmanı vurmak daha hızlı arkaya dönmek sağa sola dönmek lazerle daha hızlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 4 Ekim 2007; 23:12:58 >
  • Yarın bi terslik olmazsa gidip alacam a4 tech x750-f veya x750-bf .Call of duty 2 lazerle süperse tamamdır zaten .Optikle oynarken fırıl fırıl etrafımda dönmekten gına gelmişti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dukenukem82

Yarın bi terslik olmazsa gidip alacam a4 tech x750-f veya x750-bf .Call of duty 2 lazerle süperse tamamdır zaten .Optikle oynarken fırıl fırıl etrafımda dönmekten gına gelmişti.

f mi bf mi sizce???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 6 Ekim 2007; 3:13:32 >
  • Alıcaksanız bf alın f serisinde eliniz terlerse mous çok fazla kirleniyomuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Trio

Alıcaksanız bf alın f serisinde eliniz terlerse mous çok fazla kirleniyomuş.

eyvallah alıcam düşünüyorum bf ya da f arasında kararsızdım ama bf ye daha yakın gibi şu an kararım...
  • Valla terslik çıktı x750-f yok bulamadım x710-f aldım .Gerçi anladımki x750-f bana dpi olarak fazla gelirmiş .x710-f siyah olanını aldım ve çok memnunum 26 ytl kdv dahil fiyata aldım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dukenukem82 -- 7 Ekim 2007; 16:40:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon

Optic mouse da oyun oynamaktan nefret ederim Lazer forever her zaman.

• Lazer Mouse'ların bir eksi yönü vardır arkadaşlar, duyduğuma göre profesyonel oyuncular Yüksek performanslı Optik mouse'ları tercih ediyorlarmış. Bunun nedeni ise şuymuş: Lazer mouse'ları yerden 1-2cm kaldırsanız da çalışması. Optik mouse'lar ise yerden kaldırdığınızda çalışmıyormuş. Yani oyun sırasında oyuncu mouse'un yerini değiştirmek istediğinde imlecin istemediği bir yere gitmesine engel oluyormuş...

Tabiki bunların hepsi "muş, mış" ile bitiyor. Ben profesyonel oyuncu değilim, bana anlatan kişi Razer mouse'larının pazarlamacısıydı.

Bu arada çoğu testte Logitech'in MX518 modelinin G5 ve G7'den, hatta Razer'ın Copperhead modelinden daha iyi olduğunu belirten sonuçlar çıkmış. Sırf bu yüzden Logitech MX518 Modelinin fiyatını oldukça arttırmış, piyasada araştırırsanız G7 ve G5'i MX518'den daha ucuza bulabilirsiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sertdemiry

Lazer Mouse'ların bir eksi yönü vardır arkadaşlar, duyduğuma göre profesyonel oyuncular Yüksek performanslı Optik mouse'ları tercih ediyorlarmış. Bunun nedeni ise şuymuş: Lazer mouse'ları yerden 1-2cm kaldırsanız da çalışması. Optik mouse'lar ise yerden kaldırdığınızda çalışmıyormuş. Yani oyun sırasında oyuncu mouse'un yerini değiştirmek istediğinde imlecin istemediği bir yere gitmesine engel oluyormuş...

Tabiki bunların hepsi "muş, mış" ile bitiyor. Ben profesyonel oyuncu değilim, bana anlatan kişi Razer mouse'larının pazarlamacısıydı.

Bu arada çoğu testte Logitech'in MX518 modelinin G5 ve G7'den, hatta Razer'ın Copperhead modelinden daha iyi olduğunu belirten sonuçlar çıkmış. Sırf bu yüzden Logitech MX518 Modelinin fiyatını oldukça arttırmış, piyasada araştırırsanız G7 ve G5'i MX518'den daha ucuza bulabilirsiniz...

Dediklerin doğru fakat bu olaya mouse alıştıktan sonra yok edebiliyorsun.Yani o dediğin " Lazer mouse'ları yerden 1-2cm kaldırsanız da çalışması. Optik mouse'lar ise yerden kaldırdığınızda çalışmıyormuş. Yani oyun sırasında oyuncu mouse'un yerini değiştirmek istediğinde imlecin istemediği bir yere gitmesine engel oluyormuş..." olay alıştıktan sonra geçiyor.

Ama tabi ki bi mx518 daha iyidir

• alıcakcak en iyi mouse MİCROSOFT HABU DUR.
  • yok valla x710f nin tadına baktım artık ayrılamam gerisi hikaye valla herkes almasın o ayrıcalık bende kalsın
  • 710 f microsoft habunun yanında çok dandik kalıo
  • quote:

Orjinalden alıntı: sertdemiry

Lazer Mouse'ların bir eksi yönü vardır arkadaşlar, duyduğuma göre profesyonel oyuncular Yüksek performanslı Optik mouse'ları tercih ediyorlarmış. Bunun nedeni ise şuymuş: Lazer mouse'ları yerden 1-2cm kaldırsanız da çalışması. Optik mouse'lar ise yerden kaldırdığınızda çalışmıyormuş. Yani oyun sırasında oyuncu mouse'un yerini değiştirmek istediğinde imlecin istemediği bir yere gitmesine engel oluyormuş...

gayet doğru bi bilgi.ama zamanla alışıosun lazer mouse a.tabi pad inde önemi war.

• quote:

Orjinalden alıntı: gork1905

alıcakcak en iyi mouse MİCROSOFT HABU DUR.

Nasıl böyle bi karar verebiliyorsun. Bana göre değildir mesela
  • valla laser optiğ göre daha iyi fakat ben laser kullanamadım nedense anlamadım gitti.optik ve laser cok farklı geldi bana o yüzden optik kullanıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.