Şimdi Ara

Oyun için kaç gb ssd yeterli olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ssd almaya karar verdim.Oyun oynayan birisiyim 250 gb almayı düşünüyorum , fakat oyunu ssd den açmakla hdd den açmak arasında pek fark olmadıgını söylüyorlar.Yani loading ekranı oyun başlatması vs çok etkiler mi ? Oyunları ssd'ye kurmak mantıklı mıdır.Değilse yüksek depolama alanına sahip olan ssd'ler ne için tasarlanmıştır yani sadece photoshop , autocad gibi baba programları rahat kullanabilmek için mi ? Sorularımı cevaplarsanız sevinirm.

• Youtubeden videolara bakabilirsin tabiki fark ediyor
  • fark oluyor.ama şuan pahalı.sadece oyunlarda loading bölümü hızlı olsun diye o kadar paraya değmez diye düşünüyorum
    ama işletim sistemi kurmak için alınabilir
  • Fps için çok fark etmez ancak loading süreleri ve özellikle çok dosya okumanın yapıldığı bazı ağır oyunlarda disk kaynaklı takılma v.b gibi şeyler için ssd işe yarayacaktır.

Daha az oynadığınız oyunları sata diskte daha çok oynadığınız oyunları ssdde barındırabilirsiniz ancak yinede ssdyi ağzına kadar doldurmamaya dikkat edin mutlaka yüzde 10-15 i boş kalmalı.
  • Ben 120 gb aldım bitek bf4 ve skyrim ssd de bide windows falan diğer her oyunumu 1tb hdd ye koyuyorum.

Etki ediyor ama çok değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtubedaki videolara baktım nerdeyse 2 katı fark ediyor yükleme ekranlarında 120 gb bana yetmez gibi geliyor 180 gb intel var 270 tl samsung evo 250 gb 405 tl çok fark fiyat farkı yok aralarında karar veremiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz00000

Youtubedaki videolara baktım nerdeyse 2 katı fark ediyor yükleme ekranlarında 120 gb bana yetmez gibi geliyor 180 gb intel var 270 tl samsung evo 250 gb 405 tl çok fark fiyat farkı yok aralarında karar veremiyorum

135 lira çokta az fark değil, 20-30 lira olsa fazla fark yok diyebiliriz, fazla fark yoksa sizce samsung evo alın tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz00000

Arkadaşlar ssd almaya karar verdim.Oyun oynayan birisiyim 250 gb almayı düşünüyorum , fakat oyunu ssd den açmakla hdd den açmak arasında pek fark olmadıgını söylüyorlar.Yani loading ekranı oyun başlatması vs çok etkiler mi ? Oyunları ssd'ye kurmak mantıklı mıdır.Değilse yüksek depolama alanına sahip olan ssd'ler ne için tasarlanmıştır yani sadece photoshop , autocad gibi baba programları rahat kullanabilmek için mi ? Sorularımı cevaplarsanız sevinirm.

Civilization 5 oynadınız mı hiç bilmiyorum ama o oyunda turn geçişlerinde hele hele laye game dediğimiz artık bütün ülkeleri tanıdığımız sırada hdd gerçekten zorlanıyor bir turn 45 saniye alıyor bu sırada fps yerlerde... Keza oyunu ilk custom game olarak başlattığımız sırada eski hdd ile yeni hdd arasında bile fark bariz...

Ama bir COD da oyun yüklenmesi dışında fark olmaz gibi... Benim gibi çok çok eski diskler kullanıyorsanız oyunlarda akıcılık bile kazanıyorsunuz... Diskim değiştirince farkettim.

Bakalım ben de bugun 240 lık sipariş ettim crucial m500 performans serisi değil ama sata2 de kullanacağım için problem yok benim için. Nispeten yeni bir hdd den geçeceğim ssd ye farkı merak etmiyor değilim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.