arkadaşlar windows 7 ultimate 64 bit kullanıyorum. Açıkcası herşey tamam olmasına rağmen bazı oyunlarda açmama sorunları yaşıyorum. Çözümlerini araştırıyorum ve buluyorum. Fakat aynı oyunları arkadaşlarım XP de direk oynuyorlar. Sizce windows 7 64 bit yerine Xp 64 bit mi kullansam daha iyi olur. Benim sıkıntım sadece işletim sistemi ile ilgili. Donanımsal özellikleri oyunları fazlası ile karşılar diye düşünüyorum. Acil olarak yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.
büyük ihtimal oynayamadığın oyunlar eski oyunlardır bence hiç xp ye falan geçme çünkü yakında yeni oyunlarda xp desteği bile olmayacak bilgin olsun :)
hayır oynayamadığım oyunlar yeni oyunlar yani fifa 2012, Deus ex human gibi arkadaşım bunları oynatmanın yolunu buldum ama çok zahmetli ve sinir bozucu. Mesela fifa 2012 yi oynamak için 3 gün boyunca internetten araştırma yaptım. Sonuçta ne oldu C sürücüsüne belgelerim diye bir klasör aç sonra buna özellikler de konuma geç konum olarak kendi belgelerim klasörünün kısayolunu göster. Belgelerimi aynen kopyalasın tamam. Ama her oyunda zahmet li şeyler var. Diğer oyunumda da xp servipack 3 olarak uyumluluk çalıştır. Ondan sonra bir kaç ayar yap anca açıyor. Yalnız bunlar tamamen yazılımsal sıkıntılar bilgin olsun. Sistem bilgim burda yazdığımın aynısı ve tüm driverlarım güncel. Sen olsan ne yapardın?
arkadaşlar sorunu buldum windows 7 temamı denetim masasından temel tema olarak seçtikten sonra bütün oyunları açmaya başladı. Sorun aero temalardan kaynaklıdır bilginize.
Hız ve performans olarak:Xp. Kalite olarak ise:Yedi
bu saatten sonra xp ye geçilmez. olmazsa windows 7 nin uyumluluk modunu denersiniz.
valla ilk defa böyle bi sorun duyuyorum bende de win7 var dediğin oyunları sorunsuz olarak açtım ilk yüklememde fifa12 olsun deus ex olsun rage olsun hiç sorun çıkarmadılar..senin sorunun değişik bişeymiş :D
Hard diskini ikiye bölerek böldüğüne XP kurabilirsin.İkisini bir arada kullanırsan sorun yaşamazsın.Hangi oyunu XP'de oynamak istersen kur oyna yani.Fakat oyunlarda Windows 7 daha bende hiç sorun çıkartmadı.(Eski oyunları kurmuyorum.)Performans olarak beklediğimi aldım.
quote:
Orijinalden alıntı: bkaakco
Hız ve performans olarak:Xp. Kalite olarak ise:Yedi
xp ye geçme sistem iyi diyosun 8in tam sürümü çıkcak zaten onu kurarsın
quote:
Orijinalden alıntı: afsinedremitli
arkadaşlar windows 7 ultimate 64 bit kullanıyorum. Açıkcası herşey tamam olmasına rağmen bazı oyunlarda açmama sorunları yaşıyorum. Çözümlerini araştırıyorum ve buluyorum. Fakat aynı oyunları arkadaşlarım XP de direk oynuyorlar. Sizce windows 7 64 bit yerine Xp 64 bit mi kullansam daha iyi olur. Benim sıkıntım sadece işletim sistemi ile ilgili. Donanımsal özellikleri oyunları fazlası ile karşılar diye düşünüyorum. Acil olarak yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.
Eski oyunlar için uyumluluk modunu denediz mi?
arkadaşlar ben sorun için demediğim yol kalmadı ama sonunda buldum. Serivece pak 1 yüklemediğim zaman makinada sorun yok. Çünkü cdde servicepack ekli değil uptade etmedim direk denedim oldu. Dizüstümde de aynı sorun vardı service pack kaldırdım oda düzeldi. Sorun windows 7 service pack 1 güncellemesinde arkadaşlar. Bir arkadaşımda sildi onunda sorunu çözüldü.
EN İYİSİ XP WİNDOWS 7 BAZEN HER OYUNU AÇMIYOR XP KULLAN
quote:
Orijinalden alıntı: gunay_221
quote:
Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN
quote:
Yıl olmuş 2011...
quote:
xp de yeni nesil ekran kartlarını tam performans çalıştırmıyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme