|
Oyun canavarı: AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ortaya çıktı

-
-
600 euro ise geçmiş olsun, 2 ay önce 12 bin TL iken 7800X3D almak varmış dedirtir çünkü bizde 30 bin TL fiyat çekerler çıktığında
-
Yıllarca intel yaptı bunu. Üstelik tokat yemeye doymayan bir intel fan boy kitlesi vardı. Zaten kimse intelin yok olmasını istemedi. İstediği gibi hareket edip piyasayı ve oyun firmalarını kontrol etmeye çalıştı. İnteli hiç sevmem ama son zamanlardaki geri kalmışlığı beni yeni bir İNTEL FACİASI mı geliyor diye düşündürüyor...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bunun Intel'i AMD'si yok. Intel kusurlu işlemciler satarsa AMD de at koşturur. Tıpkı zamanında Intel'in yaptığı gibi...
Bu arada uzun süredir takip edemiyorum, Intel hala her işlemciyle platform değiştiriyor mu? Benim açımdan Intel tercih etmemek için geçerli bir nedendi bu.
-
Intel o konuda sapıtmaya devam. İşlemciye anakart çıkarmıyor adamlar, anakarta işlemci çıkarıyorlar. Amd 7 senede am4 ve am5 çıkardı, intel 4 tane.
-
Ön bellek yerinin değişmesi acaba gecikmeye yardımcı olacak mı? Belki de sonunda çift ön bellek işlemci geliyor?
-
Bosnalı ağa sen önce amd nin üstünlüğünü kabul et elini öp biz intel in batmasını engelleriz panik yapma .sonuçta rekabet bize yarar ama önce itiraf et yanan patlayan intel işlemcileri bize dayattın , her gün kafamızı ütüledin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
8 sene boyunca 4 çekirdekli işlemciyi en iyi işlemci diye millete ittiren üstelik her sene yeni anakart dayatan kim di kim di kim di ??
AMD 9000 serisiyle iyi bir başlangıç önceki neslin üzerine 2-3 taş koymuş diyebiliriz fakat kendi açımdan işlemci ve anakart fiyatları sebebiyle 1.5 daha beklemek benim için daha doğru bir tercih.
Eksta RAM almak, RTX5000 serisinden bir kart ve PSU güncellemesi yaparak 1.5 yıl geçireceğim. şu saatten sonra sadece benchmark inceleme haberleri okuyarak devam edeceğim. :)))
-
AMD son darbeyi vurdu. Yine de Intel zamanında çok çektirse de batmasını istemiyorum. AMD mesela üst segment ekran kartında rekabeti bırakınca NVIDIA fiyatları uçurdu. Aynısı olur şirket bunlar sonuçta karına bakar.
-
Şu bir gerçek ki Türkiye'de üst seviye bir sistem kurmak cidden masraflı bir iş. Keşke Singapur gibi kişi. başına düşen milli gelir 65.000 dolar olsaydı çok farklı olurdu her şey. 5090 çıkıyor ancak haberlerine bakabiliyoruz çıksa da alabilecek kişi sayısı bellidir alsan ona uygun işlemci ana kart tam psu neyse bu uzar gider
Hadi 84 yaş olayını bir kenara bırakalım da (lol) kimse AMD'nin güçlenmesini falan beklemedi, herkes çatır çatır Core mimarisine abanmaya devam etti.
Ayrıca yaş kitlesi ( 84 yaşında olduğunan inanmıyorum da ) büyük etki ediyor donanım seçimlerinde. Reddit'te vs görüyorum, belli bir yaş kitlesinin üstü hayatı boyunca Intel-Nvidia kombsounun dışına çıkmamış, adam diyor ki "15 sene sonra sistem dizdim" bakıyorsun, sadece oyun oynayacağım yazan adam gitmiş yumulmuş Intel'in deli gibi güç çeken ve oyun konusunda ucuz rakibinden ( 7800x3d) fark yiyen işlemciye çökmüş.
Bu piyasada değişmeyen birşey vardır büyük bir kitle için: Her zaman "X firması tekel gibi oluyor, kötü bu" derler sonra yine X firmasının ürününü alırlar. Yıllarca Intel ve Nvidia için bu oldu. Bu olurken kimsenin umurunda değildi hayvani fiyatlar vs.
Yani boşverin firmaların durumu, AMD'nin market payı resmen 0'a yakınken, gidip Intel alırken yüksek fiyata rağmen sorun etmediyseniz, sizin gibi insanların da aynısını AMD için yapmasının normal olduğunu kabullenin.
-
havadan beles fps yagiyor
https://videocardz.com/newz/gigabyte-confirms-ryzen-7-9800x3d-gains-3-to-5-gaming-boost-with-x3d-turbo-mode
-
Bu işlemci çok hypelandı inşallah fos çıkmaz. Dedikleri gibi çok iyi çıkarsa 7800x3d den geçebilirim ama stok problemleriyle beraber 600 dolar altını uzun süre göremeyiz gibi duruyor. Habere bakacak olursak TR de bu işlemci için kapıyı 25 binden açarlar. Satıcılar aç gözlülük yaparsa asla almam umarım insanlarda bu bilinç oluşur. Intel bu sene keşke batırmasaydı da biraz rekabet olsaydı
aynen ben kaptım 12.200 den
600 euro ise geçmiş olsun, 2 ay önce 12 bin TL iken 7800X3D almak varmış dedirtir çünkü bizde 30 bin TL fiyat çekerler çıktığında |
Bosnalı ağa sen önce amd nin üstünlüğünü kabul et elini öp biz intel in batmasını engelleriz panik yapma .sonuçta rekabet bize yarar ama önce itiraf et yanan patlayan intel işlemcileri bize dayattın , her gün kafamızı ütüledin |
Yıllarca intel yaptı bunu. Üstelik tokat yemeye doymayan bir intel fan boy kitlesi vardı. Zaten kimse intelin yok olmasını istemedi. İstediği gibi hareket edip piyasayı ve oyun firmalarını kontrol etmeye çalıştı. İnteli hiç sevmem ama son zamanlardaki geri kalmışlığı beni yeni bir İNTEL FACİASI mı geliyor diye düşündürüyor...
|
Intel o konuda sapıtmaya devam. İşlemciye anakart çıkarmıyor adamlar, anakarta işlemci çıkarıyorlar. Amd 7 senede am4 ve am5 çıkardı, intel 4 tane.
|
8 sene boyunca 4 çekirdekli işlemciyi en iyi işlemci diye millete ittiren üstelik her sene yeni anakart dayatan kim di kim di kim di ?? |
Hocam bunun Intel'i AMD'si yok. Intel kusurlu işlemciler satarsa AMD de at koşturur. Tıpkı zamanında Intel'in yaptığı gibi...
Bu arada uzun süredir takip edemiyorum, Intel hala her işlemciyle platform değiştiriyor mu? Benim açımdan Intel tercih etmemek için geçerli bir nedendi bu. |
Benzer içerikler
- snapchat toplu arkadaş silme
- instagram reels süresi
- youtube video indirme programı
- gizli paylaşım telegram
- whatsapp web nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X