Şimdi Ara

Oyun bilgisayarı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir bilgisayar toplayacağım iyi ve doğru bir karar vermek için bilginize ihtiyacım var. Mouse,klavye ve monitörüm mevcut, sadece kasaya verebileceğim max miktar 1000 - 1400 tl aralığı, ekran kartı ati tercihimdir,ilgilenen herkeze teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xaebpz -- 27 Ocak 2009; 23:03:33 >

• CPU INTEL Q9400 CORE 2 QUAD 2.66 GHz Socket 775 6MB, 1333 MHz 236 $
    ANAKART GIGABYTE EP45-DS3L, P45, DDR2, PCIExp, Socket 775 111 $
    RAM A-DATA 2 GB (1024x2) DDR2 1066 Mhz RAM Extreme Edition 47 $
    HDD SEAGATE 320 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 57 $
    EKRAN KARTI HIS HD4850 IceQ 4 Turbo, 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, HDTV uyumlu, Direct X10, DDR3, 256 bit, 650/2000 188 $
    KASA GIGABYTE GZ-X5 460W Siyah Kasa 99 $

Ay : Aylık Tutar : Toplam Tutar :
    TOPLAM : 738 $
    KDV ( %18 ) : 132,84 $
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN : 870,84 $

• Güncel tüm oyunları rahatlıkla kaldırabilirmi? ve bu sistem hiç değiştirmeden kaç sene gider, teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xaebpz

Güncel tüm oyunları rahatlıkla kaldırabilirmi? ve bu sistem hiç değiştirmeden kaç sene gider, teşekkürler.

güncel oyunları rahatça kaldırır

işlemci 4 yıl rahat gider daha sonra ağır kalabilir.

ekran kartı 2 sene rahat gider...daha sonra oyunlarda ayarları kısarak oynarsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 27 Ocak 2009; 23:43:11 >
  • Anladım teşekkürler,bu saydıkların arasında dvd-r,flopy varmı yani tam bir kasa mı? Bu arada AMD daha az ısınıyor ve daha az sorun çıkarıyor diye biliyorum Intel seçmendeki sebeb nedir,yada ben mi yalnış biliyorum.Ayrıca monitörüm Sony 19" 5 MS
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xaebpz

Anladım teşekkürler,bu saydıkların arasında dvd-r,flopy varmı yani tam bir kasa mı? Bu arada AMD daha az ısınıyor ve daha az sorun çıkarıyor diye biliyorum Intel seçmendeki sebeb nedir,yada ben mi yalnış biliyorum.Ayrıca monitörüm Sony 19" 5 MS

Sistemde dvd-rw , Flopy yok
    İntel seçmesinin sebebi intelin oyunlarda daha performanslı olmasıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ona2000 -- 28 Ocak 2009; 0:03:48 >
  • Onlarıda içine katarak bir liste oluşturmanız mümkünmü bu hafta sonu alacağım,eksik birşeyler olsun istemiyorum.ses kartı,dvd-r fln fln.
  • işlemciyi Q6600 yaparak ses kartı dvd-w ekleyebilirsiniz tahminen aynı fiyata denk gelirler.
  • dvd-rw ler zaten 60-70 ytl... Ses kartına gerek varmı? Anakartın üstünde onboard ses kartı var.. Bu arada sistem genel olarak güzel olmuş, son oyunları çok rahat çalıştırır, yüksek fps alırsınız..
  • q6600 alarak oc ile hiç zorlanmadan q400 ün üst versiyonu q9500lerin performansını alırsın...dvd-rw dahil fiyat 30 dolar düşer....
  • 4 cekirdek gereksiz adam gibi ust seviye 2 cekirdek islemci alin artan paraya da cevre birimlerini alin. Mouse du klavyeydi guzel modeller alabilirsiniz. Ben cok gordum adam bilmiyo 4 cekirdegin bi isine yaramayacagini yarim milyar para veriyo sonra a4 klavye kullaniyo 4 cekirdegin su anda normal oyun bilgisayari kullanicisi icin HIC yanlis okumadiniz HIC bir ozelligi yok yerine gore o 4 cekirdekten sadece 1 i veya 2 si calisacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: venomvenom

4 cekirdek gereksiz adam gibi ust seviye 2 cekirdek islemci alin artan paraya da cevre birimlerini alin. Mouse du klavyeydi guzel modeller alabilirsiniz. Ben cok gordum adam bilmiyo 4 cekirdegin bi isine yaramayacagini yarim milyar para veriyo sonra a4 klavye kullaniyo 4 cekirdegin su anda normal oyun bilgisayari kullanicisi icin HIC yanlis okumadiniz HIC bir ozelligi yok yerine gore o 4 cekirdekten sadece 1 i veya 2 si calisacak.

Klavye Mouse den yana bir sorunum yok , klavye olarak: Razer Tarantula , Mouse ise: Razer DeathAdder , pad:Razer Mantis Speed , kulaklık: SteelSeries 3h + SteelSeries Siberia Soundcard. Bunları daha önceden aldığım için, onlara vereceğim parayıda içine katıp iyi bir kasa topluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xaebpz -- 28 Ocak 2009; 12:26:40 >

• quote:

4 cekirdek gereksiz adam gibi ust seviye 2 cekirdek islemci alin artan paraya da cevre birimlerini alin. Mouse du klavyeydi guzel modeller alabilirsiniz. Ben cok gordum adam bilmiyo 4 cekirdegin bi isine yaramayacagini yarim milyar para veriyo sonra a4 klavye kullaniyo 4 cekirdegin su anda normal oyun bilgisayari kullanicisi icin HIC yanlis okumadiniz HIC bir ozelligi yok yerine gore o 4 cekirdekten sadece 1 i veya 2 si calisacak.

4 çekirdekli işlemcinin faydasını yakın bir zamanda göreceksin...

q6600 ile e8400 fiyatı hemn hemen aynı... q6600 alıp birde soğutucu alınarak 3.5 3.8 gibi hızlarda kullanmak en akıllıcası...

• quote:

Orjinalden alıntı: ali277

quote:

4 çekirdekli işlemcinin faydasını yakın bir zamanda göreceksin...

q6600 ile e8400 fiyatı hemn hemen aynı... q6600 alıp birde soğutucu alınarak 3.5 3.8 gibi hızlarda kullanmak en akıllıcası...

Teşekkür ederim ali değerli yorumların için benimde aklımda 4 çekirdek var yazdığın sistemi araştırdım kafama yattı açıkcası bunlara ek olarak kasayı değiştirmeyi planlıyorum - ZXT ALPHA Classic Series Steel Midtower Case - daha iyi bir seçim olabilir galiba senin önerdiğin ilede aşşa yukarı aynı fiyat.

• nzxt alpha da psu yok, gigabyte gz-x5 de 460W lık bir psu var, nzxt alpha almak istiyorsan yanında bir de 500W civarı psu alman gerekir buda sana yaklaşık 100 ytl lik maliyet demektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: okanbozkurts

nzxt alpha da psu yok, gigabyte gz-x5 de 460W lık bir psu var, nzxt alpha almak istiyorsan yanında bir de 500W civarı psu alman gerekir buda sana yaklaşık 100 ytl lik maliyet demektir.

Anladım, gereksiz o zaman. Yardım eden herkeze tşkler. Bu sistemi hafta sonu topluyorum. Ilave edilecek yada değişecek birşeyler yoksa. Ayrıca makina sessiz çalışırmı uzun süre pc başında kalan biriyim sessiz olması önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xaebpz -- 28 Ocak 2009; 17:22:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.