Şimdi Ara

Oyun Bilgisayarı, tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistem özellikleri, fiyatları, soğutucu vs. ihtiyaçları hakkında her türlü tavsiyenize açığım, teşekkür ederim.

Kasa: Dark Enigma 750W 3xUSB (1x USB3.0, 2x USB2.0), 2x12cm Fanlı, SSD Ready ATX Oyuncu Bilgisayar Kasası - 125,00$ + KDV = 349,58 TL

İşlemci: AMD FX-9590 AM3+ 16MB 4.7 GHz Sekiz Çekirdekli Çarpan Kilitsiz İşlemci - 253,12$ + KDV = 707,88 TL

Anakart: Gigabyte GA-990FXA-UD3 AMD 990FX AM3+ DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart - 145,20$ + KDV = 406,07 TL

Bellek: Kingston Hyperx T3 Beast 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Bellek (KHX16C9T3K2/16X) - 172,50$ + KDV = 482,41 TL

Ekran Kartı: Gigabyte Radeon R9 290 OC Windforce 3X 4GB DDR5 512 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (GV-R929OC-4GD) - 361,00$ + KDV = 1.009,57 TL

SSD: Kingston SSDNow V300 Serisi 240GB 2.5" 7mm SATA3 SSD (SV300S37A/240G) - 103,55$ + KDV = 289,59 TL

• sadece saçma demek yerine, aslında ne olabilir şeklinde tavsiye verirseniz daha yardımcı olur gibi sanki
  • OC'den hiç anlamıyorum sadece ekran kartı vs.yi tam performansla kullanmak için yapılan bir şey olduğunu ama ayrıca riskli bir şey olduğunu duymuştum.
  • Yok, kasa tipi hiç önemli değil
  • max bütçen ne kdr?
  • Aslında 2 alternatife ihtiyacım var biri max. 3500 TL biri max. 2500 TL şeklinde
  • Kardeşim o işlemciyi almışında 9590 sıvı soğutma olmadan kullanılmaz.O işlemciye o para vereceğine al bir intel işlemci rahat et.Max bütçe ne kadar ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun dışı laptop tavsiyesi..
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • render harici o işlemci alınmaz

amd olarak

fx 8350 + 99xa ud3 olabilir

intel olarak

i5 4590 + h97m-d3h olabilir

kasaya ekran kartının sığdığından emin olun yalnız sıkıntı olmasın

edit: ossd yazan değerleri vermiyor haberiniz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 27 Ocak 2015; 14:32:13 >
  • Teşekkür ederim, kafama takılan bir kaç şey var onları sormak istiyorum.

-Ekran kartında 512 bit ve 256 bit çok farkeder mi?

-AMD işlemciler MB, Mhz, çekirdek sayısı vs. özelliklerine göre daha yüksek olmasına rağmen daha ucuz, performansı daha yüksek olması gerekmiyor mu?

-Anakartta USB 3.0 çıkışı olması önemli mi?

-Ram alırken 4x4 GB mı daha iyi olur yoksa 2 x 8 GB mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demir1064

Teşekkür ederim, kafama takılan bir kaç şey var onları sormak istiyorum.

-AMD işlemciler MB, Mhz, çekirdek sayısı vs. özelliklerine göre daha yüksek olmasına rağmen daha ucuz, performansı daha yüksek olması gerekmiyor mu?

1-Eder tabiki
    2-intel işlemciler teknoloji ve mimari açıdan daha iyi olduğu için.
    3- önemli
    4- 2x8 tabiki niye daha fazla yer sabote etsinki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ekran kartında önemli olan mimaridir, çok çok eski nvidia kartlar bile 256 veya 512 bit

Intel işlemciler daha güçlü mimariye sahiptir ve AMD'den çok daha performanslıdır.4 çekirdek 3.3 GHz i5 4690 8 çekirdek 4.7 GHz FX9590'ı ezer geçer
    Kullanım amacına bağlı ama olsa iyi olur tabiki de

2x8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askereplatonik -- 27 Ocak 2015; 14:51:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Doctor Doom

quote:

1-Eder tabiki
    3- önemli

yanlış bilgi vermeyin bit vya gb birşey değiştirmez en azından 3gb ve üzerinde asıl öenmli olan mimaridir

amd işlemcilerin çekirdekleri güçsüzdür ve çoğu oyun program intele göre optimize ediliyor malesef ama bu demek değil amd işlemciler kötü amd işlemciler genelde f/pdır

anakartta mutlaka usb 3.0 olmalı

16 gb ram gereksiz o yüzden 2x4 alın sonra ihtiyaç duyarsanız 4x4 yaparsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 27 Ocak 2015; 14:57:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: creative13

quote:

Orijinalden alıntı: Doctor Doom

quote:

1-Eder tabiki
    3- önemli

yanlış bilgi vermeyin bit vya gb birşey değiştirmez en azından 3gb ve üzerinde asıl öenmli olan mimaridir

amd işlemcilerin çekirdekleri güçsüzdür ve çoğu oyun program intele göre optimize ediliyor malesef ama bu demek değil amd işlemciler kötü amd işlemciler genelde f/pdır

anakartta mutlaka usb 3.0 olmalı

16 gb ram gereksiz o yüzden 2x4 alın sonra ihtiyaç duyarsanız 4x4 yaparsınız

Önemli olan mimari tabi ona birşey diyen yok.Ama sırf kartım yeterli bit e sagip değil diye oynayamadığım oyun var.Çok mu önemli değil ama yinede önemli.Diğer dediklerimden neler hatalı merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doctor Doom -- 27 Ocak 2015; 15:00:39 >

• Almışken çok uzun yıllar benim işimi görücek bir bilgisayar toplamak istiyorum o yüzden 3000, 3500 TL civarında, olabilecek max. özelliklere sahip ama işime yaramayacak özelliklere para varmeden safi oyun amaçlı bir bilgisayar oluşturmaya çalışıyorum
  • Anakart GIGABYTE H97M-D3H

İşlemci i5 4690

Ram GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

Ekran kartı Zotac GTX970 AMP! Omega Edition coil whine çıkabilir eğer risk almak istemiyorsanız gtx 780 alabilirsiniz

Hdd WD 3.5" 1TB Caviar Blue

Kasa XIGMATEK TALON BLACK EDITION VECTOR 80PLUS 750W

Ssd Samsung 120GB 840 EVO

böyle birşey yapılabilir sanırım bütçeniz 3500dü kasa biraz pahalı ama sessizliği içindeki psunun kalitesi ve görünüşü beni cezbediyor ama sizin tercihiniz istediğiniz 600w+ bir kasayı tercihedebillirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: creative13

Anakart GIGABYTE H97M-D3H

İşlemci i5 4690

Ram GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

Ekran kartı Zotac GTX970 AMP! Omega Edition coil whine çıkabilir eğer risk almak istemiyorsanız gtx 780 alabilirsiniz

Hdd WD 3.5" 1TB Caviar Blue

Kasa XIGMATEK TALON BLACK EDITION VECTOR 80PLUS 750W

Ssd Samsung 120GB 840 EVO

böyle birşey yapılabilir sanırım bütçeniz 3500dü kasa biraz pahalı ama sessizliği içindeki psunun kalitesi ve görünüşü beni cezbediyor ama sizin tercihiniz istediğiniz 600w+ bir kasayı tercihedebillirsiniz

Kasadan kısıp başka birşeye eklenmesi daha iyi olur.

• Siz daha iyi bilirsiniz tabii ki ama işlemci olarak i7 olsa nasıl olur?
  • bir de ekran kartı 512bit olsa aradaki fiyat farkına değer mi?
  • En son hali budur, ne dersiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.