Kulüp Arması ve Anlamı Beşiktaş'ın kulüp arması kuruluş tarihini simgelemektedir. Armadaki ilk beyaz çubuk biri (1), üç siyah çubuk üçü (3), ikinci beyaz çubuk da ikinci biri (1) ifade etmektedir. Armanın tümü dokuz parçadan oluşmaktadır ki bu dört rakam yan yana geldiği zaman Hicri takvimdeki 1319'u meydana getirir. Bu rakamın Rumi yıl karşılığı ise Beşiktaş Kulübü'nün kuruluş yılı olan 1903'dür.
Amblem'deki Türk Bayrağı ise Turkiye Futbol Federasyonu'nun hediyesidir.
Beşiktaş Türk Bayrağını kullanma hakkını Yunan Milli Takımıyla oynanan bir maçta Türk Milli Takımını temsil ettiği için almıştır. Başka hiçbir Türk Kulübünün böyle bir hakkı yoktur.
dipnot olarak sölemek durumundayım. diğer takımlarda Türk bayrağını kullanabilirler ama armalarının içine yerleştirmeleri kanunen yasaktır. sadece Beşiktaşın bu hakkı vardır. diğer klüpler armalarının yanlarında ayrıyeten kullanabilirler. nitekim kullananlar da var.
mesela türkiye kupasını kazandığımız için geçen yıl,bu yıl ayrıca bayrak takma hakkımız vardı ama kullanmadık...neden mi? çünkü biz 104 yıldır o bayrağı taşıyoruz.....!
ne işlerşe uğraşıyonuz beya
Çekememezlik mi seziyorum. Önce bir rengini belli et ne dersin.
quote:
Orjinalden alıntı: sydbarret
quote:
Orjinalden alıntı: proteo
Çekememezlik mi seziyorum. Önce bir rengini belli et ne dersin.
quote:
Orjinalden alıntı: sydbarret
ben fenerliyim, rengimi belli edeyim.. (bu yorumda bulunmamda bunun etkisi yok merak etme )
bana da armadan tarih çıkarma kısmı çok zorlama geldi.. sanki da vinci'nin şifresini çözüyoz.. tüm armanın üstüne olmadık rakamlar serpiştirilip anlam çıkarmayın.. 9dan 6 çıktı 3, 5kere2 10, elbette eninde sonunda bi rakam ulaşılır.. resmi kaynaklarda böyle bir bilgi yoksa hikaye olrak kalır..
türk bayrağı olayını burada yeni öğrendim. elbette gurur duyulacak bir durum.
Bu arada bu bilgiyi bu siteden aldım forumda göremeyince bilgi mahiyetinde yazdım. Yani aklımdan uydurmadım. Bu yine de Atatürkün fenerbahçeli olduğunu iddia etmekten daha gerçekçi ne dersin. Ayrıca amblem'imizin böyle bir matematiği olmadığını varsayarsak emek sarfedip ortaya çıkartan BEŞİKTAŞ'lı arkadaşımıza da Teşekkür ediyorum. Çalışın arkadaşlar çalışın çalışın.
Not: Alıntı olduğu bilgisini değiştir komutu nedense çalışmadığından dolayı ilk yazıma ekleyemedim. Nette onlarca haber var bu konuda.
daha once cok verildi ama 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 kere den daha fazla verilse bile bakarım emfe saygı
quote:
Orjinalden alıntı: proteo
Bu arada bu bilgiyi bu siteden aldım forumda göremeyince bilgi mahiyetinde yazdım. Yani aklımdan uydurmadım. Bu yine de Atatürkün fenerbahçeli olduğunu iddia etmekten daha gerçekçi ne dersin. Ayrıca amblem'imizin böyle bir matematiği olmadığını varsayarsak emek sarfedip ortaya çıkartan BEŞİKTAŞ'lı arkadaşımıza da Teşekkür ediyorum. Çalışın arkadaşlar çalışın çalışın.
Not: Alıntı olduğu bilgisini değiştir komutu nedense çalışmadığından dolayı ilk yazıma ekleyemedim. Nette onlarca haber var bu konuda.
1900lü yıllardaki durum belli, futbol spor değil aynı zamanda kendini ispat etme, yabancılara kafa tutma anlamını da taşıyodu.. ben o dönemki mücadeleyi fener-gsaray-beşiktaş diye ayırmıyorum, o dönemki rekabet takımlar arasındaki dayanışmaya engel değildi..
atatürk'ün fenerli olup olmaması, fenerin-beşiktaşın-gsarayın mücadele yıllarındaki katkısı, bunlar bugünkü salt taraftarlık ve karşı tarafa laf atma hevesiyle çözülecel şeyler değil.. bence bu kounlar gündeme gelidğinde kendi takımını yüceltmekle kalmayıp katkısı olan herkese alkış tutulmalı..
fenerli olark atatürk'ün övgüyle söz ettiği bir klüp olmak bana gurur veriyo.. ama asla başka takımlara karşı koz olduğu aklımın ucundan geçmez..
quote:
Başka hiçbir Türk Kulübünün böyle bir hakkı yoktur.
/>
bu nasıl oluyor peki ?
quote:
Orjinalden alıntı: MTC
quote:
Başka hiçbir Türk Kulübünün böyle bir hakkı yoktur.
/>
bu nasıl oluyor peki ?
Dostum güzel bişey yakalamışsın benimde şimdi dikkatimi çekti. Araştırıyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: MTC bu nasıl oluyor peki ?
Defalarca açıklandı size... Fakat her seferinde yeniden soruyorsunuz...
Bu hak Beşiktaş kulübüne devlet tarafından verilmiştir !!! Fark budur !!!
Ayrıca başlığı açan arkadaş gereksiz bir konu açtığının farkına varmıştır umarım
quote:
Orjinalden alıntı: oLiViaa
quote:
Orjinalden alıntı: MTC bu nasıl oluyor peki ?
Defalarca açıklandı size... Fakat her seferinde yeniden soruyorsunuz...
Bu hak Beşiktaş kulübüne devlet tarafından verilmiştir !!! Fark budur !!!
mesajımı biraz dikkatli oku !!!
bjk ye verilen haktan felan bahsetmiyorum arkadaş başka hiçbir kulübün hakkı olmadığını söylüyor bende onu soruyorum
çok gerekli bir topic yani
quote:
bu nasıl oluyor peki ?
dikkat edersen armanın dısında armanın içinde olan yok dedik biz ama annatamıyoruz ki
quote:
Orjinalden alıntı: stingy
dipnot olarak sölemek durumundayım. diğer takımlarda Türk bayrağını kullanabilirler ama armalarının içine yerleştirmeleri kanunen yasaktır. sadece Beşiktaşın bu hakkı vardır. diğer klüpler armalarının yanlarında ayrıyeten kullanabilirler. nitekim kullananlar da var.
kanun mu ?? hangi kanun ?? biraz daha aç da öğrenelim !! kim vermiş bu hakkı ??
quote:
Orjinalden alıntı: MTC
quote:
Orjinalden alıntı: stingy
kanun mu ?? hangi kanun ?? biraz daha aç da öğrenelim !! kim vermiş bu hakkı ??
20 kere anlattık hala anlamıyosunuz Türk Bayrağını koruma kanunu açıp okuyun Bayrak kanunu olarak geçer Bu hak yani ESAS TEŞKİL EDECEK şekilde kullanma hakkı İLK TESCİL EDİLEN KLÜP olması dolayısı ile BEŞİKTAŞ'A verilmiştir. Başka hiç bir klübün Türk Bayrağını Armasının ESASI olarak kullanma hakkı yoktur. Türk Bayrağı kullanan diğer bütün klüplerin armalarında Bayrak köşede kullanılmıştır. Beşiktaş'ın armasında ise armanın ESASINI teşkil eder (Fenerin armasının esası yaprak,Gs nini GS harfleri Beşiktaşın ise Türk Bayrağıdır)
Madde 7 - Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerle- re ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya uniforma şeklinde gi- yilemez. Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanı- lamaz.
Süper bilgi @ YoK; Türk bayrağı amblem 3-5 klüpte var zaten. Ancak bayrağı temel olarak kullanmak farklı bir olay. Bjknin Logoya bakın, Türk bayrağını çıkarınca, hiçbir anlamı kalmıyor. Bursadan çıkarsanız farketmiyor kenarda köşede nasılolsa.
"armasinda Ay-Yildiz olan tek Kulüb" degil de "armasında Ay-Yıldız taşıma hakkına sahip tek Kulüp" desek anlarlar herhalde.