Şimdi Ara

ÖYKÜ YARIŞMASINA KATILACAĞIM KONU LAZIM (YARDIM DH)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler yazmakta yetenekliyim. Ancak konu bulmaya gelince ya kararsız kalıyorum yada aklıma birşey gelmiyor. Kafamda bir kaç konu var biraz beyin fırtınası yapıp birşeyler çıkaralım. Benim düşündüklerim;
    -Deprem (Düzce depreminde ailesini kaybeden bir çocuk öğretmen oluyor. İlk görev yeri Van oluyor oradada öğrencilerini kaybediyor)
    -Para için yaşlılarlarla birlikte olan bir adam. (bu yazar olmak için istanbula geliyor ancak kendini bu bokta buluyor. Hep fahişeler yazılmıştır ama bu yönü yazılmamış neredeyse)
    -Asosyallik (asosyal bir genç internette bir kızla tanısıyor. hayatı değişiyor. kızla bulusuyor falan. daha sonraları kız onu terk ediyor)

aklımda bunlar var ama kötü gibiler sizin düşünceleriniz ve önerileriniz nelerdir?

Eğer başarılı bulunup yarışmayı kazanırsam kitabım çıkacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XPHOS -- 15 Nisan 2014; 22:24:40 >

• Dh yardımlaşması ölmüş. Tipim nasıl konusu açsam cevap gelirdi
  • bir dh erkeginin hayati

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WISDOM kullanıcısına yanıt
    Bilseler burayıda yapsak :D
  • çarpıcı bişeyler yazarsan ikinci fikir güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: OutSecT

çarpıcı bişeyler yazarsan ikinci fikir güzel

Aklımda bir sahafı yazmakda var. Tanıdığım bir adamı. Kar etmemesine rağmen sevdasından vazgeçmeyip Türkiye gibi bir yerde kitap yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: XPHOS

quote:

Orijinalden alıntı: OutSecT

çarpıcı bişeyler yazarsan ikinci fikir güzel

Aklımda bir sahafı yazmakda var. Tanıdığım bir adamı. Kar etmemesine rağmen sevdasından vazgeçmeyip Türkiye gibi bir yerde kitap yazıyor

okunmaz ki o burda
    kitap okumayan halk, kitap okumayanlara inat kitap yazan bi sahafın hikayesine bakmaz herhalde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bu öykü yarışmaları sizi buluyor ama beni bulmuyor bir türlü. Bu arada yaş kaç acaba ?

Bilimkurgu öneririm .

Konu update.

• Yaş 23 hocam bilimkurgu tutmaz pek yarısmada.
    @Blackkan

Aklımda var ama riskli bir alan kitap için @-Company-
  • XPHOS kullanıcısına yanıt
    Hocam peki biraz açarmısınız böyle yarışmalara nasıl katılabiliriz benm bulunduğum yerde böyle şeyler olmuyor sanırm.

• Bence konu önemli değil. Yani en sıradan konuyu seç. Ama hiç beklenmedik şekilde geliştir olayları.
    Yani, zaten az çok bahsedeceğin konularla hepimiz karşılaşmışızdır. Bilimkurgu olmadıkça konu muhakkak bilindik bir şey olacak.
    Önemli olan onu nasıl işlediğin.

Mesela Behzat Ç. bildiğin sıradan bir polisiye konusu. Ama Behzat çok farklı bir karakter.

Sıradan idealist bir öğrencinin başarısı yerine, serseri bir öğrencinin başarısı, buna giden yolun enteresan ve benzersiz bir o kadar ilham verici olması
    bence daha çok ilgi çeker.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

Bence konu önemli değil. Yani en sıradan konuyu seç. Ama hiç beklenmedik şekilde geliştir olayları.
    Yani, zaten az çok bahsedeceğin konularla hepimiz karşılaşmışızdır. Bilimkurgu olmadıkça konu muhakkak bilindik bir şey olacak.
    Önemli olan onu nasıl işlediğin.

Mesela Behzat Ç. bildiğin sıradan bir polisiye konusu. Ama Behzat çok farklı bir karakter.

Sıradan idealist bir öğrencinin başarısı yerine, serseri bir öğrencinin başarısı, buna giden yolun enteresan ve benzersiz bir o kadar ilham verici olması
    bence daha çok ilgi çeker.

Çok güzel bir cevap hocam. Bir sorunumuz daha var öykü 4-5 word sayfası kadar olacak. Önemli olan ona sığdırmak. O başarı hikayesi zor olur mesela

• Blackkan kullanıcısına yanıt
    Hocam banada denk geldi bir arkadaştan. İlk defa katılacağım
  • Oyunlardan güzel konu çıkar ama dediğin formata uymaz
  • IO kullanıcısına yanıt
    Evet belki o ilerde kitap için olur
  • benim hayatım film olur kitap olmaz yoksa ohoo
  • XPHOS kullanıcısına yanıt
    Major depresyon ile ilgili konu secebilirsin.Normal insanlarla karsilastirma veya kimsenin onemsemedigi bi duyguya muhtaclik vb.

Bununla ilgili filmlerde var odullu.
    Adi Ben X gibi birseydi herhalde.İzlemistim.Baya iyiydi.

Ben her turlu yardimci olurum 5 yillik tecrubemle.

• quote:

Orijinalden alıntı: XPHOS

Beyler yazmakta yetenekliyim. Ancak konu bulmaya gelince ya kararsız kalıyorum yada aklıma birşey gelmiyor. Kafamda bir kaç konu var biraz beyin fırtınası yapıp birşeyler çıkaralım. Benim düşündüklerim;
    -Deprem (Düzce depreminde ailesini kaybeden bir çocuk öğretmen oluyor. İlk görev yeri Van oluyor oradada öğrencilerini kaybediyor)
    -Para için yaşlılarlarla birlikte olan bir adam. (bu yazar olmak için istanbula geliyor ancak kendini bu bokta buluyor. Hep fahişeler yazılmıştır ama bu yönü yazılmamış neredeyse)
    -Asosyallik (asosyal bir genç internette bir kızla tanısıyor. hayatı değişiyor. kızla bulusuyor falan. daha sonraları kız onu terk ediyor)

aklımda bunlar var ama kötü gibiler sizin düşünceleriniz ve önerileriniz nelerdir?

Eğer başarılı bulunup yarışmayı kazanırsam kitabım çıkacak

3 konuda iyi bence yetenek var sende.

• burda iyi bir csb vardı elemanın sevgilisi hamile kalıyordu cocuk kendisinden mi arkadaşından mı belli değilken kızın babasının cıkıyordu. onu yolla

• asosyal bir kızın hayatı daha çok ilgi çeker bence.

Son zamanlarda yaz telaşıyla bir öze dönüş havası var. Şehirli bir çocuğun köye gitmesini yazabilirsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.