Şimdi Ara

Öykü Serter’den çok sert deprem eleştirisi: Şuursuz bakanlarını da al git ey iktidar. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
2
Favori
13.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
386 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ŞŞt tamam çaktırma. Karıştırma orasını.

  • Kim yapıyor mk? Yerel yönetimler karar alır belediye meclisi onaylar sonra TOKİ sunulur protokol hazırlanır ve işlem başlar. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Don kishott D kullanıcısına yanıt
    Zorlama arkadaşı.. Tamam de haklısın de. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bigbadfox

    Mahalle kavgasına çevirecek değilim olayı. İnsanlar bilinçlensin cahil kalmasın diye bir bilgi derlemesi yaptım sadece.


    "Cahil vatandaşlar" sözümü üzerine alındıysan bu senin bileceğin iştir. Bunun sebebi bence ortada. Çünkü benim cevapladığım girdinde "İMAR İZNİNİ BELEDİYELERİN VERDİĞİNİ İDDİA EDİYORDUN." Hatta, "alüvyon alanlarına neden imar izni vermişler" diye de sözde belediyeden hesap soruyordun.


    Fakat girdimde de belirttiğim gibi ilgili yasada "devlet, belediye meclisi kararı olmaksızın, uygun gördüğü alanları imara açabilir" maddesi yer alıyor. Bunu kaynaklarda verdim. Kaynakları okumayı sevmiyor olabilirsin ama en azından ilk sıradaki 3194 sayılı İmar Yasası'na bir göz gezdirseydin keşke.


    Bu bahsettiğim "belediye meclisi kararı olmadan devletin uygun gördüğü alanları imara açmasıyla" alakalı bir örnek verelim, Milli Gazetede 05.11.2020 tarihinde yayınlanan https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/11/20201105-12.pdf linkini verdiğim haberde, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki taşınmazların direkt cumhur başkanı imzası ile kamulaştırılması emrini göreceksin.


    Bu konuda "devletin uygun görmesi üzerine" verdiği bu izinler karşısında belediyelerin yapabileceği hiç bir şeyin olmadığını bilmemek için cahil ya da saf olmak gerek.


    Bu noktada İzmir B. B. ve Karşıyaka B. "BOŞ KALMASI GEREK" diyerek imar izni vermediği, deprem bilimcilerin "FAY KIRIĞI VAR BOŞ KALMASI GEREK" diyerek uyardığı Mavişehir semtinin devlet eliyle yandaş Cengiz İnşaat'a nasıl peşkeş çekildiğini de ekleyelim ki bilgiler pekişsin. Dikkat bu konuları havuz medyasında, televizyonda, gazetelerde bulamazsınız! O yüzden haberiniz yoktur belki. Havuz medyasında yer almadığı için "yok sayılan" binlerce detay gibi bu olay da "inatla" yok sayılıyor!



    "İzmir depreminin ardından Cengiz İnşaat’a satılan ve boş kalması gereken İzmir Mavişehir için Prof. Ahmet Ercan’ın, 2015’te söylediği şu sözler yeniden hatırlandı: “Zemin jöle gibi. Konut yapmayın. İki fay kırığı var.”



    Kaynak:


    https://www.birgun.net/haber/mavisehir-de-bos-ve-imarli-parsellerin-buyuk-bolumu-cengiz-insaat-a-verilmis-304347

    https://www.evrensel.net/yazi/87456/bir-cumlenin-pesinden-gitmek



    Not: Olayları kaynaklarla anlatıyorum hala birileri siyaset yapmaya çalışıyor. Hala birileri yalakalık yapmaya çalışıyor. Yapmayın! Kaynaklar ortada, yaşanılanlar da ortada! Gerçekleri görmek istemiyorsanız ahaber orada gidin mehter ve dombra eşliğinde 0,25 dolar = 2 TL haberlerini izleyin.

    Hocam ellerinize sağlık uzun zamandır bu kadar sarih ,bu kadar bilgilendirici ve okuyanın zihindeki perdeleri kaldıran bir paylaşıma rastlamamıştım,


    Üslubunuz var olsun ,siz de var olun .Keşke etrafımda sizin gibi dostlarım olsa ,,hayatım zenginleşir , esen kalınız...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: turrkka

    Tamam eyvallah...


    Peki İzmir belediyesi nasıl önlemler aldı?

    İzmir'de bayraklı tarafı başta folkart olmak üzere akp yandaşlarının oyun bahçesi yıllardır. Belediye engelleyebilir mi bu iğrenç düzeni, bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Don kishott

    Bu mesaj silindi.

    Bu da demek oluyor ki belediye, ilgili çalışmayı yapıp ilgili makama raporunu sunmuş ve karşılığında da ilgili makam olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir için bir projelendirme yapmış. Doğru mu?


    Belediyeler, kendi döner sermayeleri ile trilyonlarca lira maliyeti olan "KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ" hayata geçiremezler! Bu projeler, en başta TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü vb. devlet organları ile organize olarak yapılır. İşin sadece maddi değil, bürokratik işlemleri de vardır. ASLA devletten habersiz kafana göre iş yapamazsın. Bunu düşünmek bile bildiğin cahilliktir.


    Belediyelerin denetleme konusunda "tespitten ve önlemden" başka yapabileceği bir şey yok. Bunu anlatamıyorum insanlara ya da siyasi kaygı taşıyan yalakalar anlamak istemiyorlar. "Yog bu böyle deel sen bilmiyong" diyecek kişiler olacağı için özellikle kaynaklar verdim araştırsınlar diye ama hala aynı sözlerle akılları sıra İzmir B.B karalaması yapmaya çalışıyorlar.



    Tekrar edelim, belediyelerin, hasarlı ve / veya depreme dayanıksız binalar üzerinde "yıkım, tahliye, boşaltım, yeniden imar, kentsel dönüşüm, imara kapatma, o bölgeleri ihaleye açma" vb. yetkileri yoktur! Sadece durum tespiti yaparlar, metruk durumdaki binaların mal ve ya can kaybına sebebiyet vermemesi için önlem alırlar ve bunu ilgili bakanlıklara bildirirler. Bundan sonrası "şu meşhur imar affını çıkaran" bakanlığın, alt bakanlıkların, alt genel müdürlüklerin ve il özel idaresinin yetkisi ve denetimi altındadır!!!


    Verdiğim örnekte belirttiğim nokta da buydu. İzmir B.B ve Karşıyaka B. hazırladıkları raporla Mavişehir bölgesi için "uygunsuzdur" diyor fakat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı o bölgede yapı imar iznini, açtıkları (!) ihale ile Cengiz İnşaat'a veriyor. (Şu vatandaşın a..na koyacağız diyen kişinin şirketi.)


    Bu durumda belediye ne yapacak? Gidip bölgeyi denetlese ve yine "UYGUNSUZDUR" dese bile bu raporun sunulduğu bakanlık "DEĞİLDİR" dedikten sonra ne yapabilecek? Bakanlığın emrini uygulamazlar ise kanun önünde suçlu olacaklar.


    Haydi kurumsal bir şirkette amir memur hiyerarşisi içerisinde hiç çalışmadınız diyelim, ulan askerlik de mi yapmadınız demezler mi adama? Yüksek makamdan gelen emir doğrultusunda yapılan her iş "emri veren makamın sorumluluğundadır."



    Bunu anlamak, ilgili imar yasasını okumak, yetkinin kimin elinde olduğunu ve bu yetkiyi nasıl kullandığını araştırmak bu kadar zor mu yahu?





  • sendemail kullanıcısına yanıt

    Sağ olun hocam sizler de var olun.


    Donanım Haber platformu günlük, milyonlarca insanın görüntülediği bir yer. Bu platformda sadece ve yalnızca doğru bilginin paylaşılması, insanların Donanım Haber platformuna ve kullanıcılarına güvenini artırır. Bu platformun kullanıcısı olarak her zaman ilk hedefim, forumu okuyan insanların doğru bilgiye ulaşmasına yardımcı olmaktır.


    Sahte gündemler ile insanları yanıltan, saçma, karalama niteliği olan, hastalıklı fikir ve beyanları ile insanların akıllarını bulandıran bazı "troller" yüzünden hem forum hem de forum kullanıcılarının adı lekeleniyor. Buna izin veremem.


    Mümkün olduğunca, bu sahtekarların karartmaya çalıştıkları bilgileri "gerçekler ile aydınlatacak", iftira ve yalanlarla üzerini kapatmaya çalıştıkları konuları "doğrularıyla değiştireceğim." Bilimsel makaleler, devlet dokümantasyonu ve haber niteliği olan kaynaklarla teker teker anlatacağım. Böylece umut ediyorum ki en cahil, eğitimsiz, okumamış, araştırmamış vatandaş bile anlayacak gerçekleri.



    Bu noktada destekleriniz, güzel sözleriniz ve dilekleriniz için tekrar çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.


    Saygılar ve sevgiler sunuyorum.





  • Yorumlara baktımda yine partizanlık had safhada.
    Öykü Serter muhalefetide iktidarıda eleştirmiş.

    Üsteki arkadaşın dediği gibi bu ülkenin partizancı şakşakçıları yüzünden bu ülke ileri gitmez.

    Yıllardır bunun farkındayım bari daha da geriye gitmeyelim diye dua ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trader12 -- 6 Kasım 2020; 21:32:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çerkes89 Ç kullanıcısına yanıt
    Ülkenin kurucusundan rahatsız mısın?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kadın bu muhalefeti yurtdisinda yapsa kimse takmaz bile ama burada yapılınca insanlar şok oluyor ve kadının direkt olarak hapse gireceğini ya da hayatının kalacağını düşünüyor. Bu yüzden herkes şaşırıyor. Dediğinde hiçbir şey yok düz bir muhalefet yapmış ama artık kimse AKP'ye en ufak eleştiri yapamadığı için çok büyük bir şey yapmış gibi gözüküyor (ki bu hükumete göre gerçekten iyi cesaret) AKP yüzünden ne hale geldik. Hala savunanlar utanır mı acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Don kishott D kullanıcısına yanıt

    Öncelikle verdiğiniz örnekte belirtilen olay "depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ya da belediye tarafından imara açılan bölgelerdeki konutlar" ile ilgili kanun maddesi değil!!! Bulduğunuz kaynaklardaki sözleri cımbızlayarak ne yapmaya çalışıyorsunuz? Sahtekarlık mı yapmaya çalışıyorsunuz, hedef mi şaşırtmaya çalışıyorsunuz ne yapıyorsunuz anlamadım?


    Bu paylaştığınız haber, "metruk binaların yıkımı" ile ilgili olan madde ve ben bunu zaten belediyelerin iş tanımı içerisinde dile getirmiştim. Yazdıklarımı iyi okuyun!



    Örnek bir olay ile bu ilgili maddeyi kaynaklandıralım;


    https://sav.bel.tr/3194-sayili-imar-kanununun-39-maddesi-geregi-metruk-binalarin-yikimi/




    Paylaştığınız haberdeki yasanın "yıkılacak derecede tehlikeli yapılar ana başlığıyla ilintili" ilgili maddesi diyor ki;


    Madde 39 – (Değişik fıkra:4/7/2019-7181/12 md.) Genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği valilikçe tespit edilen metruk yapılar ile bir kısmı veya tamamının yıkılacak derecede tehlikeli olduğu belediye veya valilik tarafından tespit edilen yapıların sahiplerinin adrese dayalı nüfus kayıt sistemindeki adreslerine tehlike derecesine göre bunun izalesi için belediye veya valilikçe üç gün içinde tebligat yapılır. Yapı sahibine bu şekilde tebligat yapılamaması hâlinde bu durum tebligat yapan idarenin internet sayfasında 30 gün süre ile ilan edilir ve tebligat varakası tebliğ yerine kaim olmak üzere tehlikeli yapıya asılır ve keyfiyet muhtarla birlikte bir zabıtla tespit edilir. Malik dışında binada ikamet amacıyla oturanlara da ayrıca tahliye için tebligat yapılır.


    Kaynak: https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.3194.pdf



    Görünen o ki sunacağınız GERÇEK ve DOĞRU bir argümanınız olmadığı için saçma sapan, yalan yanlış örneklerle, alakasız kanun maddeleri ile ortamı bulandırmaya çalışıyorsunuz! Bu hiç doğru bir hareket değil!!! Bu bahsi geçen kanunu noktasına kadar biliyorum ben, herkese yalan söyleyebilirsiniz, alakasız alıntılarla konuyu bulandırabilirsiniz ama BEN YEMEM!



    Son olarak paylaştığınız haberde iki farklı iddia var. Biri "belediyenin, ilgili raporu bakanlığa sunduğunu" söylüyor. Diğeri ise "yok sunmadı" diyor. Kime inanacağız bu durumda? Kim doğru söylüyor? Açıkçası 19 yıldır görevlerini yerine getirmek yerine yalandan başka bir şey üretmeyen kişilerin sözüne ben şahsen pek güvenmiyorum. Yorum okuyuculara ve yüce Türk Milleti'ne kalsın. Onlar bilir neyin ne olduğunu.



    Edit: Bu şekilde boş ithamlarda bulunanlara, desteksiz sallamalara, yalan yanlış bilgiler paylaşan ve insanları yanıltma amacı güden sahtekarlara "engeli basıyorum artık." Sizinle ve sahtekarlıklarınızla uğraşamayacağım. Kaynaklar orada, belgeler orada, iddialarda bulunduğunuz her konunun cevabı da kaynaklardadır. Oturup okuyun daha sonra gelin gerçekleri tartışalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bigbadfox -- 6 Kasım 2020; 22:27:37 >




  • @Bigbadfox, sen trollün tekisin. Azılı bir troll hem de... Kimse devlet hatasız demiyor. Kalkıp da belediyeleri sütten çıkmış ak kaşık yaptın.


    Bir gün ve Evrensel solun Ahaber'idir. Bunları okuyanlarla Ahaber izleyenler arasında zerre kadar fark yoktur.


    Azılı akpliler neyse siz de öylesiniz.


    Birbirinizi yiyin.


    Senin oy verdiğin parti de gelse sürünmeye devam. Bunun sebebi partilerden çok sizin gibi fanatiklerdir.

  • turrkka T kullanıcısına yanıt

    aslında tüm Türkiyenin 99 geçmişi suçlu bizim büyüklerimizde suçlu, yapanda suçlu, yaptıranda suçlu,alanda suçlu ama bunların kafa siyasi güdümlü, siyasi mazotla çalıştığı için olayı anlamaktan bile bir alemler zaten..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Kasım 2020; 22:36:55 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.