Şimdi Ara

Overclock yaptım. Tehlikesi var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2,53GHz işlemcimi anakartın %20 OC seçeneğini kullanarak(voltaj değiştirmeden) 3,04'e yükseltim.

Şimdi benim işlemcim her açılışta 2,53 olarak açılıyor ve 3,04'e mi yükseltiliyor?
    Birkaç kez açtım sorun olmadı, fakat bir açılışta 2,53'ten 3,04'e yükselme sırasında herhangi bir sorun olurda sistem bozulur mu?

Makineyi orthos ile 15dk. kullanınca işlemci 69C oluyor(program kendisi kapanmıyor, kendim kapatıyorum).
    Benchmarklardan daha fazla puan alıyor.

Tehlikesi ancak 10 yıl ömrü varsa 5 yıl olur gibi mi yoksa daha ciddi bir tehlikesi varsa eski haline getireyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isaac Mendez -- 19 Eylül 2008; 5:35:51 >

• Eğer orthos la bişey olmuyorsa sistemin o şekilde stabildir. Bide her başlangıçta tekrar yükseltmiyor 2.53 ten 3.04 e eğer sıcaklık değerlerinde iyiyse öyle kullanabilirsin ama dediğin gibi öyle pek yıpranmaz.

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • auto oc seçenekleri genelde kullanışsızdır.bence manuel oc yapman daha iyi.genelde auto oc lerde sistem cpu ya gerekenden fazla voltaj verebiliyor buda hem yüksek ısı hemde yüksek enerji tüketimi olarak dezavantaj yaratıyor.ayrıca ram zamanlamalarını çok yüksek seçerek performansı düşürebiliyor.o işlemci zaten çok rahat 3ghz i görür manuel oc ile hiç zorlanmadan 3,4-3,5 ghz gibi kullanabilirsin.oc hakkında fazla bilgin yoksa sabit konuları okuyup bilgilenmeni yada nette senin anakartına sahip kişilerin yaptığı oc işlemlerini,bios ayarlarını örnek almanı tavsiye ederim.
    ayrıca biliçsiz yapılmadığı sürece oc'nin bir sakıncasıda yoktur.ben bugüne kadar kullandığım hemen hemen tüm sistemlerde oc yaptım (p166mmx@200 dahil tabi o zamanlar anakart üzerindeki jumperlardan yapılıyordu) oc kaynaklı herhangi bir arıza ile karşılaşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 9 Eylül 2008; 21:54:15 >

• bendede war e7200 oc den anlasam yapıcamda anlamıorumki :(

.- Evet benim
  • Anakartta voltaj ayarlama seçenekleri yok.Sadece O/C seçeneklerinden %kaç oc yapmak istediğinizi seçiyorsunuz yada manuel olarak FSB hızını giriyorsunuz.

Vcore: 1,15V
    +12V: 12,25V
    AVcc : 3,33V

Speedfan'da gösterilen değerler bunlar.Voltaj değişmiyordu sanırım, değişse bile çok az bir miktar değişiyordur ama değiştiğini sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isaac Mendez -- 10 Eylül 2008; 3:04:32 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.