Şimdi Ara

overclock yaptım hata veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forumdaki ana konuyu okuyarak o.c denemesinde bulundum ancak orthos hata verdi, ne yapmam lazım? ramlere yanılmıyorsam 1,95 yada 2.0v verdim. işlemci soğutucum akasa 965, ram kingston 2gb, ram de soğutucu yok şu haliyle çok ısınırmı? kasayı şuan açmaya üşeniyorum =)

• muhtemelen işlemci ram duvarına tosluyodur hocam.. ram e voltaj vermek yerine frekansını bulunduğu değerin bir altına çekin.. bir de öyle deneyin..
  • bir altı yok malesef ddr2 800 ramler 1:1 çalıstıgından 720 de çalısıyor
  • fsb arttırdığımda cpu voltajınıda arttırıyorum, rami def voltajında bırakıp 800 yakın (altındaki değer) seçiyorum. pc açılmazsa yada mavi ekran verirse ramlerede voltaj vermem gerekiyor değiilmi? yanlış birşey yapmıyorum sanırım. ramlere en fazla ne verebiliyoruz? ben 2.0v üstüne cıkmadım sıkıntı olabilir endişesiyle... ilk kez denediğim bir olay elimizde patlamasın sistem :D
  • Ramlerin standart saat hızlarını aşmamışsın. Bu nedenle onlara voltaj vermene gerek yok. Standart saat hızlarını aştıktan sonra azar azar voltaj vermelisin

Ayrıca fsb ile birlikte voltaj artırmak doğru değil. Belki verdiğin voltajla daha yüksek fsb hızlarına çıkabilir işlemcin, bunu test ederek bulacaksın. İşlemcinin stok voltajı 1,13 volt sanırım(google görsellerden bulduğum kadarıyla). Ve sen sadece 890 mhz overclock için fazladan 0,3 volt vermişsin işlemciye. Ben de aynı seviyede bir overclock uyguladım işlemcime(2,6ghz>3,46ghz) ve fazladan voltaj vermeden stabiliteyi yakalamış durumdayım.
  • şimdi yeniden giriştim olaya. şuan stabil 3d markı geçiyor.

cpu voltaj auto
    ram voltaj 1.8v

fbs 336 üstüne cıktığında pc açılmıyor ne gibi bir yol izlemeliyim.

standart hızındayken cpu voltaj auto modda 1.232v gösteriyor cpu-z. cpu volt otodayken fbs arttırarak bu hale getirdim. burdan sonrasında gitmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 9 Eylül 2011; 15:36:17 >
  • İşlemci çarpanını düşür. Düşürdükten sonra fsb artırmaya devam et. Eğer sistem açılıyorsa daha önceki değerler işlemcinin sınırı demektir(Bu çok çok düşük bir ihtimal ama yine de bir kontrol etmekte fayda var). Sistem yine açılmamaya devam ediyorsa da sorun ya ram'de ya da anakarttadır.

Kuzey köprüsüne de az miktarda voltaj verebilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işlemci çarpanı kapalı, auto yazıyor secenek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

işlemci çarpanı kapalı, auto yazıyor secenek yok

Klavyenin nümerik kısmındaki + ve - tuşlarını kullanmayı denedin mi?
  • hımm onu bilmiyordum teşekkürler biraz kurcalayayım bakalım neler olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.