Şimdi Ara

Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 - (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
722
Cevap
33
Favori
172.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Twin Frozr

quote:

Orijinalden alıntı: omgwtfimcow

tavsiye edilen bir programla test yapmistim yaklasik 45dk felan hic bir problem cikmadi. Sicakliklarda programda max 62 oldu. Bosta 37-40 arasi oyunlarda 45-50. Ekran kartimada O/C yapmak istiyorum ancak O/C`siz hali bile 70 dereceleri gorurken yaparsam patlar heralde :)

Ekran kartı nedir?

Zotac GTX460 :(

quote:

quote:

tavsiye edilen bir programla test yapmistim yaklasik 45dk felan hic bir problem cikmadi. Sicakliklarda programda max 62 oldu. Bosta 37-40 arasi oyunlarda 45-50. Ekran kartimada O/C yapmak istiyorum ancak O/C`siz hali bile 70 dereceleri gorurken yaparsam patlar heralde :)

Ekran kartı nedir?

Süpürge ile çektirin fandaki tozlarını, ara ara yapıyorum rahatlıyor benim GTX 460 da.

quote:

Orijinalden alıntı: 4Deep

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neyazsakki

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

quote:

Manual olarak 210 Mhz yaptım sıcaklığı yarım saat %100 de test ettim. Sonuç olarak gayet iyi bir şekilde yaptım . Bios ekrandan 250 Mhz yaptığımda resetten sonrra ekran gelmedi. PC yi kapatıp açtım . Açarken çıkan bip sesi gelmedi ve ekranada görüntü gelmedi. Fişi çıkardım bilgisayarı yeniden açtım normal bi şekilde açıldı fakat overclock olmadı bios ekrana tekrar baktığımda otomatik seçeneğinde 200 Mhz gördüm. Manual i işaretleyip Mhz yi 230 yaptım yine aynı şekilde ekrana görüntü gelmedi bunun nedeni nedir ??

Ramlerin hızını düşürün ilk, daha sonra fsb i artırın 220 mhz yapın sıkıntı yoksa, 230 deneyin, ısıları prime95 testi yaparken de kontrol edin.

Anakartımın bana sunduğu bütün ram seçeneklerini denedim ama yine aynı oldu 210 oluyor 220 olmuyor işlemcim intel core 2 duo e4500 2.2Ghz

bende de aynı işlemci var %15 overclockta gayet stabil calısıyor 230mhzde yani. default ayarlarına getirip tekrar clocklayın isterseniz.

Buyurun video çektim durumumu daha iyi anlarsınız

Voltaj vermeyi deneseniz?

Ne kadar ?

0,1 V a kadar adım adım (0,0125 V ) voltaj verdim olmadı ?

Kimse Çözüm bulamadı mı ??

+0.500 Volt verin.

0,0125V 0,0250V 0,0375V 0,0500V 0,0625V 0,0750V 0,0875V 0,1V 1.5V Bu yazdığm voltajların hepsinini tek tek denedim olmadı

ram hızı düşürdünüzmü?

Evet onuda denedim olmadı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neyazsakki

quote:

quote:

quote:

Manual olarak 210 Mhz yaptım sıcaklığı yarım saat %100 de test ettim. Sonuç olarak gayet iyi bir şekilde yaptım . Bios ekrandan 250 Mhz yaptığımda resetten sonrra ekran gelmedi. PC yi kapatıp açtım . Açarken çıkan bip sesi gelmedi ve ekranada görüntü gelmedi. Fişi çıkardım bilgisayarı yeniden açtım normal bi şekilde açıldı fakat overclock olmadı bios ekrana tekrar baktığımda otomatik seçeneğinde 200 Mhz gördüm. Manual i işaretleyip Mhz yi 230 yaptım yine aynı şekilde ekrana görüntü gelmedi bunun nedeni nedir ??

Ramlerin hızını düşürün ilk, daha sonra fsb i artırın 220 mhz yapın sıkıntı yoksa, 230 deneyin, ısıları prime95 testi yaparken de kontrol edin.

Anakartımın bana sunduğu bütün ram seçeneklerini denedim ama yine aynı oldu 210 oluyor 220 olmuyor işlemcim intel core 2 duo e4500 2.2Ghz

bende de aynı işlemci var %15 overclockta gayet stabil calısıyor 230mhzde yani. default ayarlarına getirip tekrar clocklayın isterseniz.

Buyurun video çektim durumumu daha iyi anlarsınız

Voltaj vermeyi deneseniz?

Ne kadar ?

0,1 V a kadar adım adım (0,0125 V ) voltaj verdim olmadı ?

Kimse Çözüm bulamadı mı ??

+0.500 Volt verin.

0,0125V 0,0250V 0,0375V 0,0500V 0,0625V 0,0750V 0,0875V 0,1V 1.5V Bu yazdığm voltajların hepsinini tek tek denedim olmadı

ram hızı düşürdünüzmü?

Evet onuda denedim olmadı

Alıntıları Göster
    aşağıda yer alan konuda değerli bilgilerinize ihtiyacım var yardımcı olabılen herkese sımdıden tesekkur ederım

http://forum.donanimhaber.com/m_55461161/tm.htm

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ekran kartı nedir?

Süpürge ile çektirin fandaki tozlarını, ara ara yapıyorum rahatlıyor benim GTX 460 da.

ben direk komprosorle girdim ama olmadi :) bu yuzdende O/C yapmaya tirsiyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ekran kartı nedir?

ekran kartına oc yapmanın bir anlamı yok.3, 4 fps için riske gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Unique For All

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ekran kartı nedir?

ekran kartına oc yapmanın bir anlamı yok.3, 4 fps için riske gerek yok.

Alıntıları Göster
    bu arada default voltaj 1.375, max ne kadar a cıkmam uygundur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Unique For All

bu arada default voltaj 1.375, max ne kadar a cıkmam uygundur ?

Alıntıları Göster
    ekran karti O/C getirisi o kadar mi :S ee milletin derdi ne O/C yapiyor peki :S

ekran karti O/C getirisi o kadar mi :S ee milletin derdi ne O/C yapiyor peki :S

bu benim ekran kartına oc yapınca oluşan fark.

Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 -

Overclock Yapma Resimli ve Videolu Anlatım - Termal Macun Sürmek - Güncel - 2014 -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unique For All -- 11 Aralık 2011; 22:40:46 >

• Çok güzel yapmşssın hocam tebrik ederim ama keşke güncel işlemciler için yapsaydın :) Mesela amd athlon II X4 640 ı 3.2 ghzde voltaj vermeden kullanabilirsiniz demişsin bunu nasıl yapıcaz benim gibi o.cye hiç girmemiş biri :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeSioN -- 25 Aralık 2011; 14:50:48 >

Orijinalden alıntı: SeSioN

Çok güzel yapmşssın hocam tebrik ederim ama keşke güncel işlemciler için yapsaydın :) Mesela amd athlon II X4 640 ı 3.2 ghzde voltaj vermeden kullanabilirsiniz demişsin bunu nasıl yapıcaz benim gibi o.cye hiç girmemiş biri :)

İlk başta bir isteğim olacak şu alıntıyı kaldırırsan çok sevinirim çok yer kaplamış konuda ..

birde ben öyle birşey nerde demişim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC328C9C2 -- 14 Aralık 2011; 13:28:47 >

Orijinalden alıntı: BİLEKGİBİ

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gastly06

quote:

quote:

ne güzel 4.10 ghza kadar çıkarmıştım yine herşey başa döndü bide fan sorunu çıktı

fan sorunu sonradanmı çıktı? önceden dönmüyomuydu böyle?

kardeş biosu sıfırladım hala aynı ya her zaaman sıfırladıktan sonra ayarlardım 63 e getirirdim hala hızı değişmemiş ses desen başım gitti

soğutucuyu ve fanı bi kontrol etmeyi denesen?

ettim zaten kasa açık şuan kardeş tertemiz daha yeni temizlemiştim. temizlikten değil fanı ayarlıyorum biostan ayarlarım kaydediliyo ama hız aynı

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar prime95 testini yaparken pcyi boşmu bırakalım yani yoksa ne bileyim internette falan gezinebiliyormuyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Vip3r

Arkadaşlar prime95 testini yaparken pcyi boşmu bırakalım yani yoksa ne bileyim internette falan gezinebiliyormuyuz?

Boşta kalsın, zaten o ara kullanmak işkence olur sana.

Orijinalden alıntı: XavierPedro

quote:

Orijinalden alıntı: Vip3r

Boşta kalsın, zaten o ara kullanmak işkence olur sana.

Alıntıları Göster
    Anlaşılan stok fanla olacak iş değil , 250mhz arttırdım stresste 70dereceye kadar yükseldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: BİLEKGİBİ

quote:

quote:

quote:

quote:

ne güzel 4.10 ghza kadar çıkarmıştım yine herşey başa döndü bide fan sorunu çıktı

fan sorunu sonradanmı çıktı? önceden dönmüyomuydu böyle?

kardeş biosu sıfırladım hala aynı ya her zaaman sıfırladıktan sonra ayarlardım 63 e getirirdim hala hızı değişmemiş ses desen başım gitti

soğutucuyu ve fanı bi kontrol etmeyi denesen?

ettim zaten kasa açık şuan kardeş tertemiz daha yeni temizlemiştim. temizlikten değil fanı ayarlıyorum biostan ayarlarım kaydediliyo ama hız aynı

Alıntıları Göster
    tam aradığım eline sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: M_fb**

Afiyet olsun..

Orijinalden alıntı: Guest-AC328C9C2

quote:

Orijinalden alıntı: M_fb**

Afiyet olsun..

Alıntıları Göster
    Güncel

• quote:

Güncel

Alıntıları Göster
    Güncellllllll Bari işinize yaradıysa bi teşekkür mesajı yazın..

Güncellllllll Bari işinize yaradıysa bi teşekkür mesajı yazın..

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederiz etmeyenler için de. Bu konuda 50 tane başlık olunca kim nereye bakacağını şaşırıyor dostum. Üzerine alınma. Overclock bölümü öncelikle intel ve amd diye ayrılmalı, altında işlemci modellerine göre alt grup olmalı ki aradığımızı daha kolay bulabilelim ama forum karman çorman :)
    AMD RYZEN 7 3700X - Corsair H100x Sıvı Soğutma / MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI / G.SKILL 16 GB TRIDENT Z NEO 3600 MHZ CL16 / Inno3D Geforce RTX2060 SUPER / AEROCOOL AIRHAWK DUO / THERMALTAKE TOUGHPOWER W105R 700W / Crucial P5 500GB NVMe 3400MB/s-3000MB/s M.2 SSD - CORSAIR 240 GB SSD SATAIII (550MB/SN)

• quote:

Orijinalden alıntı: GORKEMGUR

Teşekkür ederiz etmeyenler için de. Bu konuda 50 tane başlık olunca kim nereye bakacağını şaşırıyor dostum. Üzerine alınma. Overclock bölümü öncelikle intel ve amd diye ayrılmalı, altında işlemci modellerine göre alt grup olmalı ki aradığımızı daha kolay bulabilelim ama forum karman çorman :)

Alıntıları Göster
    Yok arkadaş yok, bu konu üst konu olmadıkça biyararı olmayacak bu gidişel kimseye, yada olursa ben bilmeyeceğim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.