Şimdi Ara

Overclock Yaparken HT Açıkmı Daha İyi Kaplı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar overclock yaparken Hyper Threading Techonlogy açık olursa mı daha iyi olur kapalı olursa mı? Araştırmalarıma göre HT kapadığımızda 7-10 derece sıcaklık düşüyormuş ki ben denedim şu an gerçekten düşüyor. Fakat kapadığımda neler kaybederim buna değer mi?

- Ekleme -

Hatta şu an 4.2 ghz çıkartıp test yaptım 65 Derece max oldu normalde 75'e felan çıkıyordu eğer böyle kaybettiğim birşey yoksa 4.5ghz'ye kadar çıkabilir diye düşünüyorum ama HT ne kadar önemli işte ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egemen|54| -- 3 Kasım 2011; 13:41:53 >

• Fikri olan yok mu arkadaşlar?
  • Ht denilen olay sadece sanal birşey değildir, işlemcide ht için ayrılan bir bölümü kapatmış oluyorsunuz, bu durumda performans, sıcaklık, harcanan enerji düşüyor. Intel'e göre ht işlemci boyutunu %5 arttırıp %30 fazladan performans sağlayan birşey.

kendimden örnek vereyim, benim notebook'ta i7 720qm işlemci var, 4 gerçek çekirdek var 4 de sanal. 45W harcıyor tam yükte 75 derece civarı takılıyor. Ht'yi kapattım bios'tan, tam yükte 36W çekmeye başladı, sıcaklık 65-70 arasına düştü. Ancak %20 civarı bi performans kaybı oldu. Önerim Ht'yi kapatıp sırf performans için oc yapmak saçmalık ötesi. Rekor denemesi için olur ama senin amacın performans sanırım.
  • Açık daha iyi olabilirKötü olsa koymazlardı
  • Evet amacım performans ama oyuncular için 1-2 fps düşer yazıyor sitelerin hepsinde. 4 çekirdeğide kullanan oyun bile yokken 8 hiçbişey fark ettirmez diyorlar. Converter programlarında sdece işe yarar diyorlar o yüzden sordm.
  • Haklısın aslında. Ama işlemci HT performansını sana verebilmek için extra enerji harcıyor(sıcaklıgı ona göre artıyor) ve mantık çerçevesinde sadece oyun için kullanıyorsan nasılolsa ht core'ları kullanmayacagın için kapatabilirsin htyi ve ocyi +1 multiplier yapabilirsen yaparsın yapamazsan da artık htyi geri açar eski ayarlarına dönersin. Hiç denemedim aslında ht açık/kapalıyken sıcaklık farkını ama ben olsam onu yapacagıma giderdim daha iyi sogutucu alırdım ilk önce sıcaklıkları düşürmek için. :)
  • auto bırak ht yi carpanı ac fps oyna biraz yeter.4.5 la bir getirisi yok işlemcide ya 4 yapıcan yada 5 ortasının bir anlamı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.