Bildirim
Overclock sıcaklık değerleri normal mi [SS]
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
cpu işlemci yüzey ısısı core 1 ve core 2 cpu çekirdek ısılarıdır ısı değerleri 70 üzeri sürekli kullanımda sorun oluşturacaktır daha iyi bir soğutucu ve iyi bir macun ile bu sorunu çözebilirsin _____________________________ ASUS PRIME B450M-K / RYZEN 5 2600 / CORSAİR VENGEANCE 16 GB 3000 MHZ / ASUS DUAL RADEON RX 580 4 GB (O.C) / Samsung SyncMaster B2230 21.5" LCD / HUAWEİ MATE 10 LİTE / ANDROİD 8 / FRİSBY VENOM FC-9270G 650WATT 80 PLUS MİD TOWER RGB KASA -
stok soğutucu ile bu değerlerde fazla ısnıyor.Bu yüzden 3.6 ghz de sağlıklı çalışıyor
İyi bi soğutucu alana kadar 3.6da devam
_____________________________ The Power of Dreams -
İşlemci aslında ısınmıyor düz frekansında. Stok soğutucuların ben bir faydasını göremiyordum. Mesela i5 650 CPU var bende onun stok fanıyla 110 derece görüyordum. Yalan değil. Şimdi ise ikinci anakartını yaktı yatıyor evde. Ama diğer soğutucudan sonra 3.5 GHz ocde bile maksimum 38 derece falan oluyordu. Şimdi anakartları yaktığı için AMD Athlon II X2 250 3 GHz bir bilgisayar vardı okulda duruyordu getirdim eve ona talimquote:
Orijinalden alıntı: littlenikkisay
stok soğutucu ile bu değerlerde fazla ısnıyor.Bu yüzden 3.6 ghz de sağlıklı çalışıyor
İyi bi soğutucu alana kadar 3.6da devam
Edit: Sana önerim FSB hızlarını arttır çarpanları değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerbahceli07 -- 15 Ekim 2014; 21:16:45 >_____________________________ Intel Core i5 650 3.2 GHz dual-core (3.6 GHz OC and HyperThreading) 32nm LGA1156 CPU // ATi Radeon HD 4650 1GB 128Bit 600 MHz GPU // Kingston 6GB DDR3 1333 MHz RAM // Seagate 3 TB 5400 RPM HDD // 300W PSU // Foxconn H55MXV LGA1156 Anakart // Windows 7 Ultimate 64 Bit
-
Açıkçası oc işinden de pek anlamıyorum yani fsb nedir yada nasıl artııracağım konusunda en ufak bi fikrim yokquote:
Orijinalden alıntı: fenerbahceli07
İşlemci aslında ısınmıyor düz frekansında. Stok soğutucuların ben bir faydasını göremiyordum. Mesela i5 650 CPU var bende onun stok fanıyla 110 derece görüyordum. Yalan değil. Şimdi ise ikinci anakartını yaktı yatıyor evde. Ama diğer soğutucudan sonra 3.5 GHz ocde bile maksimum 38 derece falan oluyordu. Şimdi anakartları yaktığı için AMD Athlon II X2 250 3 GHz bir bilgisayar vardı okulda duruyordu getirdim eve ona talim
Edit: Sana önerim FSB hızlarını arttır çarpanları değil.
Alıntıları Göster
_____________________________ The Power of Dreams
-
anakartın nedir?quote:
Açıkçası oc işinden de pek anlamıyorum yani fsb nedir yada nasıl artııracağım konusunda en ufak bi fikrim yok
_____________________________ Katil Budistler, İmzamı Arakanda Ölen Müslümanların Anısına Ayırıyorum.
-
Asus H81m-d _____________________________ The Power of Dreams -
quote:
Asus H81m-d
Voltaj kaç veriyorsun 4.5 ghz oc sirasinda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 17 Ekim 2014; 6:40:13 >
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >_____________________________ Katil Budistler, İmzamı Arakanda Ölen Müslümanların Anısına Ayırıyorum.
-
Voltajı değiştirmiyorum 3.2ghz ile aynı _____________________________ The Power of Dreams -
quote:
Voltajı değiştirmiyorum 3.2ghz ile aynı
belki anakart kendisi otomatik voltaj veriyordur. eğer öyleyse sıcaklık değerleri normalden daha fazla yükseliyor olabilir._____________________________ Katil Budistler, İmzamı Arakanda Ölen Müslümanların Anısına Ayırıyorum.
-
Şu overclockdan bi benmi anlamıyorum yaquote:
Orijinalden alıntı: selmandquote:
Voltajı değiştirmiyorum 3.2ghz ile aynı
belki anakart kendisi otomatik voltaj veriyordur. eğer öyleyse sıcaklık değerleri normalden daha fazla yükseliyor olabilir.
Alıntıları Göster_____________________________
SUPERNATURAL -
Voltaj değerleri konusunda pek bi bilgim olmadığı için ellemedim auto da duruyor 1.173 volt gibi di değerde _____________________________ The Power of Dreams -
quote:
Voltaj değerleri konusunda pek bi bilgim olmadığı için ellemedim auto da duruyor 1.173 volt gibi di değerde
Yüke girince artıyordur muhtemelen.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Katil Budistler, İmzamı Arakanda Ölen Müslümanların Anısına Ayırıyorum.
-
olabilir ama anlık olarak onu takip edemiyoruz sanırım _____________________________ The Power of Dreams -
quote:
olabilir ama anlık olarak onu takip edemiyoruz sanırım
Programlarla görülüyor gpu z ile bakılıyor sanırım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Katil Budistler, İmzamı Arakanda Ölen Müslümanların Anısına Ayırıyorum.
-
Arkadaş GPU-Z demiş onunlada ekran kartının sıcaklıklarına falan bakabilirsin. CPU-Z ile işlemcine kaç volt gittiğine kadar görebiliyorsun.quote:
Orijinalden alıntı: selmandquote:
olabilir ama anlık olarak onu takip edemiyoruz sanırım
Programlarla görülüyor gpu z ile bakılıyor sanırım.
Alıntıları Göster_____________________________ Intel Core i5 650 3.2 GHz dual-core (3.6 GHz OC and HyperThreading) 32nm LGA1156 CPU // ATi Radeon HD 4650 1GB 128Bit 600 MHz GPU // Kingston 6GB DDR3 1333 MHz RAM // Seagate 3 TB 5400 RPM HDD // 300W PSU // Foxconn H55MXV LGA1156 Anakart // Windows 7 Ultimate 64 Bit -
oc li iken de oc yapmadan önce de cpu-z deki voltaj hep aynı.
1.173V_____________________________ The Power of Dreams -
quote:
oc li iken de oc yapmadan önce de cpu-z deki voltaj hep aynı.
1.173V
Birde aida ile bak istersen. Hep aynı olmaması gerekiyor
-
aida:unlimited power diyor :D _____________________________ The Power of Dreams -
quote:
aida:unlimited power diyor :D
Aşmış senin kart panpa
Benzer içerikler
- saf su nerede satılır
- noctua nt h1
- ses geçirmeyen duvar kağıdı kullananlar
- kuru buz nerede satılır
- overclock nedir
- en iyi termal macun
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

![Overclock sıcaklık değerleri normal mi [SS]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http%3a%2f%2fstore.donanimhaber.com%2f2b%2fcf%2f1f%2f2bcf1f2d07a7450b4fb2a6c541370c06.png&t=98420468&width=480&text=1)
![Overclock sıcaklık değerleri normal mi [SS]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http%3a%2f%2fstore.donanimhaber.com%2f22%2f4c%2f0a%2f224c0a0ef02bed83669d5dbee3c9d2ec.png&t=98420468&width=480&text=1)
kullanıcısına yanıt