Şimdi Ara

Overclock'lu sistem için PSU tavsiyeniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki sistem için psu tavsiyelerinizi istiyorum. PSU'ya 150-200 ytl civarı bir ücret ayırabilirim, bu aralar bütçeyi aştım baya

Şu an sistemi feel 550w psu ile kullanıyorum fakat içim rahat değil. Yardımlarınızı bekliyorum.

Pentium D 935 3200 @ 4160 günlük MHZ'de çalışıyor İşlemci ile 4784 mhz görüldü daha üstünü hedefliyorum
    VCore: 1,45 PSU Calculator, işlemcinin bu haldeyken 200W çektiğini söylüyor, vcore üsteki oc'de 1,60'a kadar geldi
    OCZ 2*512 MB 800 mhz Ram @ 866 MHZ kullanıyorum günlük
    Thermaltake BigWater 735 Su Soğutma
    Gigabyte 965P-DS3
    ATI X1050 PCI-E Kart
    1 Adet 80 GB Pata HDD Yakın zamanda sata 250 GB civarı hdd alıcam
    Kasada 2 Adet 14, 2 adet'de 12 cm fan var. Fanların 3 tanesi led'li.
    1 Adet CD-RW
    4 adet USB aygıtı.

Belirttiğim gibi daha üst değerleri hedefliyorum.

• Silverstone 500W fazlasıyla yetecektir fiyatıda çok uygun

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SST-ST50EFPlus
  • Yaw PSU Calculator max değerleri girdiğimde sata2 hdd eklemeden 510w dedi???
  • o test sağlıklı değil yüksek gösterir her zaman + psudaki +12v çıkış amperleri önemlidir. o sistem için gerçek 400-450W bile kullanılabilir Ama dediğim gibi işim garanti olsun dersen en iyisi gösterdiğim psu yu almak.
  • Hımms, nuh diyon peygamber demiyon yani
    FSP 650w bir psu var ikinci el acaba uygunmudur diye düşünüyorum. PSU tanıtım sayfası şu, ne dersin? Server psu'su bu:

FSP 650W
  • Buda alınabilir ama FSP' nin Epsilon serisinden bişey alman daha faydalı olucaktır. Yada hiç bunlarla uğraşma al Silverstone mis gibi kullan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7900XT için sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abi naaptın sen ne 650 watı ya...Eğer fiyatı çoook uygunsa gereksiz

Arkadaşların tavsiyesine katılıyorum.

Silverstone 500w işini görür.

Ayrıca o testler 30-50w arası fazla gösterir.
  • Bu psu 2005 üretimi eski bir psu aslında. Yani güncel psu'lar gibi değil.
    En güzeli güncel bir psu almaktır, dediğin doğru aslında
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeVeRaL

Bu psu 2005 üretimi eski bir psu aslında. Yani güncel psu'lar gibi değil.
    En güzeli güncel bir psu almaktır, dediğin doğru aslında

evet dediğim gibi en iyisi silverstone 500W almak ATX v2.2 desteği flan var.
  • hazır konu açılmışken benim sorumuda yanıtlarsanız tam süper olacak;
    amd 3800x2 kullanıyorum oc ile 2.4 e çıkıp 0,05v veriyorum ısı sorunum yok ama carbon oynarken 5-10sn liğine görüntü donuyor devreye vista girip sorunu düzeltiyor ve kaldığım yerden devam ediyorum.
    yine işlemciye olan oc yi iptal edip palit 7600gs sonic e oc yapmaya kalkıyorum gpu500 bellek1200 den sonra yine carbonda görüntü donuyor 5-10sn sonra vista devreye girip tekrar kendine geliyor.
    oc yokken sorun yoktur.
    sistemim: amd3800x2am2+epmgf6100-m+palit7600gssonic+1gb533mhzddr2kingston+3optiksürücü+1hdd+skyvision tv kartı +fan
    veeee 300w fsp power supply

yukarıdaki sorunları göz önünde tuttuğumuzda 20pinlik olan bu power supplyımdan kaynaklı bir sorun yaşıyorum yoksa hem işlemcim hem ekran kartım takozmu.

edit: işlemci 2.4ghz ekran kartı 540/1500 de iken 3dmark05 i sorunsuz tamamlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebani -- 12 Mayıs 2007; 13:45:49 >

• donma ve sonradan çözülme sorunu ekran kartından kaynaklanır hocam yani ekran kartına volt yetmezse olur ki bu genelde PSU lardan kaynaklanır yetersiz olduğu için sendede annattığına bakılırsa PSU yetersiz gibi geliyor bana..
  • @Jedi_Knight
    ilginiz için çok teşekkür ederim. cevabınızla içim biraz daha rahatladı. 7600gs sonicin takoz çıktığı nerde görülmüş değilmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: zebani

@Jedi_Knight
    ilginiz için çok teşekkür ederim. cevabınızla içim biraz daha rahatladı. 7600gs sonicin takoz çıktığı nerde görülmüş değilmi

hehe takoz çıkabilir ekran kartları ama 7600GS baya iyi overclock potansyeline sahip bi kart + overclock bölümünde pencil mod olayı felan var oraya bak istersen daha çok overclock yapabilirsin kartına
  • ordaki herşeyi okudum hatta ramlerim 1,98v verilenlerden ama olmuyor işte.
    antec 400w psu yı ucuz buldum onu alıp bir deneyeyim. zaten ekran kartını takarken birdaha bu kasayı açmayacağım demiştim ama sorunlar peşimi bırakmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zebani

ordaki herşeyi okudum hatta ramlerim 1,98v verilenlerden ama olmuyor işte.
    antec 400w psu yı ucuz buldum onu alıp bir deneyeyim. zaten ekran kartını takarken birdaha bu kasayı açmayacağım demiştim ama sorunlar peşimi bırakmıyor.

hehe oke dene bakalım inşallah istediğin gibi bi pc ye kavuşursun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.