Şimdi Ara

Overclock'cu aranıyor.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • atesh11 A kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemcinizin ulaştığı sıcaklık kesinlikle felaket. Size öncelikle hız aşırtma konusundan daha evvel işlemcinizin ısısını kontrol altında tutmanızı öneririm. İşlemcinizin ısınmasında temelden başlayan adımları uygulayarak üniteleri elden geçirin. Öncelikle işlemci ve su soğutma ünitesinin işlemci bloğu arasında yer alan termal macunu yenileyin. Macunu yenilerken mümkün mertebe gümüş alaşımlı ve ısıl direnci düşük (thermal conductivity değeri yüksek) bir macun kullanın. Bunun sonrasında kasanızın hava sirkülasyonunu kontrol edin, içeri giren soğuk hava ve dışarı çıkan sıcak hava döngüsünde aerodinamik bir tasarım olmalı, hava rahat bir şekilde sirkülasyona uğrayıp dışarı çıkmalıdır. Sonrasında su soğutma cihazınızın rezervuarında petek aralarında hava akımını engelleyen büzülme eğilme olmadığından emin olun. Rezervuarı soğutan fanların doğru yönde takıldığından (birbirleriyle aynı yön olmalı ve her zaman rezervuara doğru hava üflemelidir) emin olun. Ardından üstteki arkadaşın önerdiği gibi rezervuar fanlarını doğrudan anakart üzerindeki "CPU FAN" yazan 4 pinli PWM modülüne takın. Bununla birlikte soğutma ünitenize yine arkadaşın dediği gibi regülasyon içermeyen molex güç kablosu kullanarak güç verin. Anakart veya anakartı windows üzerinden yöneten araçlarınızdan fan modunu sessiz (silent) olarak çalıştıran tüm birimleri etkisiz hale getirin hatta gerekirse programları silin. Fanlarınız mümkün mertebe turbo mod üzerindeyken işlemci hız aşırtma denemelerinizi yapın. Stress test yaparken özellikle fanların en yüksek konumda olduğundan emin olun. Yoksa siz test yaparken işlemcinizi veya diğer bileşenlerinizi yakmanız kuvvetle muhtemeldir.

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beybifeys -- 28 Şubat 2018; 17:22:46 >




  • Beybifeys kullanıcısına yanıt
    Beybifeys arkadaşıma çok teşekkür ederim telefondan bizzat yardımcı olarak bütün problemimi çözerek saatlerini harcayarak yardımcı olmuştur.sistemim stabil hale gelmiş uygun ayarlar yapılmıştır.konu kilit.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beybifeys Hocam banada bir yardımcı olsan bende overlock yapmak istiyorum ama gram bilgim yok elimde kalır diye korkuyorum Allah rızası için bana bi yardımcı olur musun
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.