Şimdi Ara

Overclock'cu aranıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 gündür uğraşıyorum ama sistemimi manuel overclock yapamadım kafayı yedim. ücret karşılığı overclock yapabilecek ( zarar vermeden) er kişi aranıyor. araştırdım uğraştım yapamıyorum izlemediğim video kalmadı birşeyler ters gidiyor. 4,4 ghz nin üzerine çıkamadım amacım 4,6 4,7 de stabil kullanmak İ7-6700K kullanıyorum. Cooler Master Seidon 240 mm sıvı soğutmam var ve ekstra olarakta cooler master masterliquid 120 var ( bu yedekte duruyor). yardımcı olabilecek arkadaş pm atabilir

• Voltajı nasıl ayarlıyorsunuz?
  • biosdan değer veriyorum 1260 dan başladım 0,5 0,5 arttırarak gittim olmuyor
  • aynı silikon levhadan kesilen çarpan kilidi açık ve aynı seriye ait her CPU aynı overclock performansını sunacak diye bir kural yok, en başta bunu kabullenmeniz gerekir.

yine aynı şekilde aynı seride yer alan bazı CPU'lar tüm çekirdekleri eşlenik şekilde tavan overclock performansı sergilerken bazıları bunu sağlayamazlar.

dolayısı ile bu iş biraz da piyango kazanmak gibidir; fark ise genelde K serisi bir işlemci aldığınızda kullanıcıların ezici bir çoğunluğunun kolayca ulaşabildiği stabil overclock değerlerine ortalamanın biraz üzeri bir soğutma ve çok az bir voltaj artışı ile ulaşabilirsiniz, nadiren ise elinizdeki işlemci bu performansı gösteremeyebilir.

ben tam da tarif edildiği üzere CPU Core Ratio'yu Sync All Cores olarak ayarlamama müteakip Core Ratio Limit'i 46 yaparak ve CPU Core/Cache VoltageManuel Mode'a getirip CPU Core Voltage Override1.310 olarak ayarlayarak 2016 Temmuz ayından bu tarafa stabiliteden taviz vermeden 6700K ile genel kitlenin eriştiği stabil overclock değerlerinde sistemimi mutlu mesut kullanıyorum*. dolayısı ile şanslıyım, böyle olmayabilirdi de.

*Corsair H100i GTX ile 25°C ortam sıcaklığında Balanced soğutma profilinde boşta 27-29°C arası, yük altında (Aida64 & Prime95) 73-75°C arası ısı değerleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 21 Şubat 2018; 13:43:36 >

• i7 6700k Tcase sıcaklık değerinin 64 derece olduğunu bilerek voltaj ve soğutma sistemine dikkat edilmesi gerekir.

i7 6700 k
  • tcase öyle çok da dikkate alınacak bir mevhum değil, intel'in ark'daki teknik spesifikasyon sunumlarında habire yaptığı tutarsızlıklardan sadece biri. birbirini takip eden nesillerden birinde buna yer verirken diğerinde farklı bir doneyi öne çıkarabiliyorlar.

dolayısı ile kasa içi sıcaklığı ile çekirdeğin stabilitesini koruyabileceği tehlikeden uzak maksimum değerin birbiri ile mukayese edilmesi hiç sağlıklı olmayacağı gibi (ki bu i7 6700K için 80°C 'dir) hadi dikkat edilmesi gerekenin bu olduğunu varsayalım bana tek bir tane overclock edilmiş de yük altında 64°C ve altında çalışan i7 6700K gösterin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 21 Şubat 2018; 17:33:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnicornKnight

tcase öyle çok da dikkate alınacak bir mevhum değil, intel'in ark'daki teknik spesifikasyon sunumlarında habire yaptığı tutarsızlıklardan sadece biri. birbirini takip eden nesillerden birinde buna yer verirken diğerinde farklı bir doneyi öne çıkarabiliyorlar.

dolayısı ile kasa içi sıcaklığı ile çekirdeğin stabilitesini koruyabileceği tehlikeden uzak maksimum değerin birbiri ile mukayese edilmesi hiç sağlıklı olmayacağı gibi (ki bu i7 6700K için 80°C 'dir) hadi dikkat edilmesi gerekenin bu olduğunu varsayalım bana tek bir tane overclock edilmiş de yük altında 64°C ve altında çalışan i7 6700K gösterin.

Overclock'cu aranıyor..

• Overclock'cu aranıyor..
  • @atesh11 Arkadaşım herhangi bir beklenti içinde değilim.Hatta yazıp yazmama konusunda tereddüt geçirdim.4.6_4.7 yaptıracağım diye voltaja yüklenip cpu'yu elinize almak işten bile değil.Voltaj artır diyenlere ihtiyatlı yaklaşın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMANİTUx -- 21 Şubat 2018; 18:38:37 >
  • stok/default beslemesi 1.28 olan işlemcinin voltajını alabildiğine aşağı çekip (1.20-1.21) yapılan göstermelik (ne kadar sürelerle stress testine sokulduğu meçhul, besleme yetersizliğinden mavi ekran alınmış mı alınmamış mı, sistem donmuş mu donmamış mı, restart yapmış mı yapmamış mı meçhul öeh ama cidden yahu) bir şeyden öte done var mı elinizde? 4.2 hali hazırda zaten stok/default turbo boost hızı, 4.3'te Asus ve MSI gibi anakartların voltaj ve çarpan değeriyle oynamadan performance moduyla elde ettikleri turbo boost hız.

tavsiye etmem ancak bu işlerde standart 1.350 ile başlayıp stabiliteyi elde edene kadar (ki bu da öyle 15 dakika 20 dakika pişirmeyle olmuyor, 24 saat kıvranacak o işlemci Aida ya da Prime ile, yetmeyecek Cinebench ile render işkencesi döngüsüne sokulacak) bir tıok bir tık diyerek ve sürekli testleri başa alarak (yine 24'er saat olmak kaydıyla) düşürdükçe düşürülür. ne zaman ki besleme yetmemeye başlar ve sorunlar ortaya çıkar orada bırakılır ve bir önceki sorunsuz voltaja geri dönülerek profil bios üzerinde kayıt altına alınır. öyle 10 dakika içinde "yaptım oldu" ile olmuyor o işler.

ben de işlemciyi sürekli bızıklayan tarafta değilim, aksi halde zibilyon tane ince ayar topuna girip de başaranlar gibi 4.7-4.9 aralığını da denerim fakat macera aramıyorum. 6700K süpriz unsurlar haricinde 1.350 ve altında kolayca 4.6GHz görebilen ve bu durumdayken kapalı devre bir sıvı soğutma sistemiyle soğutulurken yük altında 70-75°C'yi aşmayan (ki bu gerçek hayat senaryosu değil, stress testi. normal kullanımda o sıcaklıkların yanına dahi yaklaşmıyor ısı) bir işlemci olduğu için vaktiyle deliler gibi talep gördü. hatta 8700K'ün halen yaygınlaşamamış haliyle 7700K'nın da Intel'in de kabul ettiği ve "overclock yapmayın" gibi en iyi tabirle "aptalca" bir yaklaşımda bulunduğu anlık termal darboğaz sorunları nedeniyle halen de talep gören bir işlemci. tabi overclock her şeye rağmen bir hayli riskli bir işlemdir, ben yaptım o yaptı şu yaptı ve başarılı olduk diye siz de yapın şeklinde asla tavsiye etmiyorum.

sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 21 Şubat 2018; 21:20:34 >

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    İntelin Tcase değeri saçma, benim sunduğum belgeler geçersiz, bir tek sen haklısın ...He tabii !!!
  • ben haklı değilim. 6700K sahibi olup da 4.6GHz bandında overclocklu olarak kullanan çoğunluk haklı hocam, rahat olun. (Y)

ve evet, Tcase değeri saçma. =))

edit: hatta şunu da şöyle şuraya bırakıvereyim. ^_^
    https://rog.asus.com/articles/guides/guide-overclocking-core-i7-6700k-on-the-maximus-viii-extreme/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 21 Şubat 2018; 20:9:14 >
    Öyleysae işlemcine ver voltajı 4.6-4.7 yap ve PM ile 24 saat bir işkence uygula, koy buraya göreyim seni..=))
  • güzel kardeşim işlemcim zaten 4.6'da çalışıyor 2016'dan bu yana, biraz yukarıyı okusana?

Overclock'cu aranıyor..

sen benim gün boyunca sisteminden ve tasarım işimden uzak oluşumdan kaynaklanacak iş kaybımı maddi olarak telafi edeceksen hayhay, iban'ımı vereyim söyleyeceğim meblağı gönder hemen başlatayım 2 senenin üzerine yeni baştan aida64 ya da prime95'i.

tokatı yedikçe "yenilmedim üleeeyn" diye ayağa kalkmaya çabalayan üçüncü sınıf yeşilçam figüranı gibisiniz vallahi de billahi de, gülsem mi üzülsem mi ne yapsam şaşırdım şu halinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 21 Şubat 2018; 20:30:16 >

1.35 ile başlayıp stabiliteyi elde edene kadar (ki bu da öyle 15 dakika 20 dakika pişirmeyle olmuyor, 24 saat kıvranacak o işlemci,aida yada prime ile yetrmeyecek cinebench ile render işkencesi döngüsüne sokulacak.)

Bu laflar senin,benim değil.Bizim köyde bir laf vardır ama demiyeceğim.Neyin kafasını yaşıyorsun, ne içtin sen. Lafının arkasında dur pişir işlemcini.Benim öyle bir iddam yok.4.3-4.4 düşük voltaj her ihtiyacımı görüyor.Niye aldın k serisi işlemci diye gaz verdiğinimi sanıyorsun?
  • hocam ilk önce aida 64den bi bak kac derece voltajla calısıyor normalde. sonra çarpanları % 15 20 den sonra artırmaya başlayacaksın anakart z cipsettir büyük ihtimalle şahsi düşüncem şu ki fx 6300 g3258 kullandım 2 side deli clock oluyor. ama fx 6300 deki politikam şudur 1,5 e kadar yolu var su sogutmayla. tabi senin işlemci 6700 k degerli bi işlemci.

her neyse işlemcinin ilk önce normal voltaj degerini ögren sonra turboda voltajıylada 2 3 çarpan artırabilirsin.
  • core değerini 44 e alıp voltajı 1,295 verdiğimde bu sonuçlar çıkıyor ne yapmalıyım sizce defaultta mı kullanayım ?
    Bu bios ayarlarında SpeedStep falan kapatılacak bir ayar var mı peki ben yardımlarınızla burada resim paylaşa paylaşa bu işi halletmek istiyorum gerçekten.Overclock'cu aranıyor..Overclock'cu aranıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atesh11 -- 22 Şubat 2018; 19:36:40 >

• mevcut ısı değerleri ile (95-100°C aralığı) overclock'da ısrarcı olmamanızı, dahası önceki mesajlarınızı da dikkate alınca işlemcinin stok halinin bile yük altındayken sıvı soğutma çözümüne rağmen anormal ısı değerleri sergiliyor oluşundan dolayı dün özel mesaj vasıtasıyla belirttiğim gibi ürünleri (işlemci ve anakart) satın aldığınız tedarikçi (amazon) ile irtibata geçmenizi bir defa daha öneririm. ya da en iyi ihtimalle problemin ne olup ne olmadığına dair en doğru teşhisi fiziki kontroller ardından tespit edecek işinin ehli ve güvenilir bir teknik servis ile irtibata geçmelisiniz, bu gibi yerlere dair tavsiyeler konusunda da yine bu mecrada birçok üyenin yönlendirmede bulunacağını düşünüyorum.
  • dün forumda gezindim biraz ama yetkin bir servis ismi bulamadım umarım bu mesajımı görüpte birileri iletişime geçer benimle teknik servis hususunda.
  • atesh11 A kullanıcısına yanıt
    Biosdan qfan seçeneğini disable yapın.Sıvı soğutmanın pompasına molexden elektrik verin.Fanları anakartın pwm çıkışlarına bağlayın.Sıcaklık düşmesse cpu yu kızartma işlemlerine girmeden servis yolunas başvurun.

Edit : Ai suite prg.nı unınstall edin.Her değeri biosdan manuel girin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMANİTUx -- 23 Şubat 2018; 11:44:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.