Şimdi Ara

Outlast 2 (2017) [ANA KONU] (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
6
Favori
19.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CheKD


    quote:

    Orijinalden alıntı: |DL|


    quote:

    Orijinalden alıntı: koftehor1


    quote:

    Orijinalden alıntı: |DL|

    2 saat falan oynadım. İzlenimlerimi aktarmadan önce şöyle bir analiz yapmak istedim.

    -Oyun kanallarında sağda solda oyun baya eleştirilmiş. Bunun sebebini anlayabiliyorum. Özellikle korkudan çok gerilim ön planda olmasının sebebi bence oyundaki fazla kalabalık. İki tarafın savaşında korkudan çok gerilim yaşıyorsunuz. Yanınızdan geçenler, sağda solda saldırmadan sadece konuşanlar, sürekli her sahnede neredeyse birilerinin olması vs. Demek istediğim oyunda sürekli bir şeyler var. O yüzden korkmuyorsunuz sadece geriliyorsunuz. O hani ilk oyundaki ani korkmaları bu yüzden yaşamıyorsunuz. Daha çok geriliyorsunuz. Bence ilk nedeni bu.

    -Kendi açımdan bence güzel bir oyun olmuş. Baktığımız zaman gerçeklik açısından RE7 bir böyleydi ki. RE7 ye göre bir farkıda daha çok korkutucu ögeye sahip olması. Din,semboller vs. Oynarken kesinlikle pişman olmayacaksınız. Verilen paraya değer. Sadece ilk oyundan sonra beklentiler çok yüksekti. Beklentileri korku anlamında çok karşılayamadığı aşikar. Bende oynarken ilk oyun kadar korkmadım.

    -Devam edeceğim geri kalan değerlendirmemi oyun bitince yazarım.


    Aslında oyun piyasadaki birçok korku oyunundan daha iyi hatta oynadıklarım içinde en keyif verenlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Oyun yeterince korkutuyor ama dediğiniz gibi ilk oyunda yalnızlık hissi vardı o dar koridorlar vs.bu oyunda ise dediğiniz gibi hep birşeyler var yalnızlık hissi yok Fakat ben ikinci oyunu daha beğendim oynarken daha çok gerildim ve daha zevk aldım.

    Aynen öyle gerçeklik anlamında, hikaye ve kalite anlamında en iyi iki oyundan biri. Diğeri de RE7 bence. Tabi bunlar bizim fikirlerimiz. Baktığımız zaman şahsen çok fazla korku oyunu oynamış biri olarak bu düşüncelere sahibim.



    -Birşey eklemeyi unutmuşum. Birde oyundaki bir sorunda demiştim ya iki tarafın savaşı diye. Adamların birbirlerini öldürmesini izliyoruz. Sanki aksiyon oyunundayız. Bir sahnede adam kaçıyordu diğer hereticlerden bende arkasından gittim kapıyı kapattı yüzüme. Yani söylemek istediğim psikolojik olarak bir korku yok. Panayır alanı gibi.Ani saldırılar, kaçışlar falan korkutuyor.

    Oyunu bitirdikten sonra attığım bağlantıyı inceleyin,olayları daha iyi anlarsınız,oyunun hikayesi ilginç fakat sunum konusunda 1.oyun kadar iyi bir iş ortaya koyamamış yapımcı ekip.

    http://www.powerpyx.com/outlast-2-story-ending-explained

    Oyunu bitirdikten sonra inceleyeceğim. Bilgi için sağolun. Ben oyunun şu an için oynanış tarzına, ögelerine ve yapısına değindim. Eğer söylediğim şeyi hikayeyi eleştirmek olarak algıladıysanız öyle değil. Belirteyim dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyunu oynayan Türk oyuncuların ilk 1 saatine baktım. Adamların hiçbiri ne buldukları notları okuyorlar ne karakterin kaydettiği videoları izliyorlar.Sonra da oyunun hikayesi yok,oyun berbat gibi yorumlar yapıyorlar.

    Outlast 1 gibi kapalı koridorlarda geçen bir oyun yapsalardı bu seferde benzer mekan olduğu için çok sıkardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet 3-4 saatte oyunu bitirmiş o.O ... Hardda oynuyorum ve 6 saat olmuş henüz yarıladım (sanırım). İlk oyunundan beri kesintisiz oynadım, ilk oyunu nasılsa buda aynı kalitede - hatta daha yüksekte. Korkmak. Çoğu kişi bu konuya b*k atmış lakin bu tipler guglide şu oda oda gezip fotoğraflara, sandıklara falan tıkladıkça ekrana gelen korkunç fotoğraflı oyunlar gibi olsun istiyorlar eminim, zevksizler.
    Outlast 2 gerek grafikler, gerekse seslerin sizi soktuğu o trajik atmosferler, her sahnenin dolu ve canlı olması oyuncuyu her an dinamik tutuyor dolayısıyla insanı korkudan çok gerilime sokuyor ki, korkuda yok değil. Evet ilk oyununa kıyasla iki tık daha az korktum lakin gerilim hep gırtlağımda bir yerler de oldu. Üstelik kendini tekrar eden bir oyunda değil son derece akıcı (sayfalar dolusu not okumama rağmen) ilerliyor. Hikayesi ingilizce seviyesi düşük olanlar veya üşengeç olup hoplaya zıplaya oynayan tipler için elbet anlamsız kalacaktır.
    Yani, oyun sanat eseri. 50 lira. En çok şaşırdığım kısım da bu. Kafadan 80 lira olur demiştim ben.





    Resmen sanatsal bir çalışma arkadaş. Herifler erotizmden anlıyor

    Edit: Yapımcıların ilham aldığı hikaye 1978 yılından geliyor. Güney Amerika'da Hristiyanlığı çarpıtarak bir tarikat kuran Jim Jones, insanların beynini yıkayarak kendi müritleri yapar. Müritlerinin yıllarca her türlü nimetlerinden faydalanır Jim abi (Bir Marquis De Sade kadar değil). Ensest ilişkiler, sübyancılık, sadizm gibi güdülerini bu müritlerinden doyuma ulaştırır ve psikolojik olarak da işkence yaptıktan sonra, daha fazla ileri giderek toplu infaz ayinleri düzenler, 700’ün üzerinde insanın ölümüne neden olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noir06 -- 27 Nisan 2017; 13:43:42 >




  • arkadaşlar steamdeki bakiyemi nakite çevirmem gerek bunun için outlast 2 alıp satmayı düşünüyorum fiyat olarak 40 tl belirledim ilgilenen olursa özelden ulaşabilir
  • Türkçe yaması çıkmış diyenler var kullanan varmı ? oyunun dil dosyaları çokda zor değil diyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KuvvetMira27

    Türkçe yaması çıkmış diyenler var kullanan varmı ? oyunun dil dosyaları çokda zor değil diyorlar.

    oyunun çevrilmesi zor değil ,dosyalar da açık bir şekilde ama bu kadar kısa zamanda çevirdiklerini sanmam
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Buyur kardeş dene.

    https://kafablog.com/outlast-2-turkce-dil-yamasi-indir/
  • Arkadaşlar grafik ayarları nasıl editleyebiliriz. Medium dan üstü açık değil.
  • noir06 kullanıcısına yanıt
    Fiyatı görünce zaten garanti alacağım ama oynayacağım zaman (1-2 ay sonra) alırım diyordum..
    Tam ana konuya girip oyunun nasıl olduğunu ve ilk oyunla kıyasla ne ayarda olduğunu soracaktım ki bu açıklama ilaç gibi geldi
    En temizi şimdi alayım kütüphanede yatsın kendileri
  • Ustanak U kullanıcısına yanıt
    Ooo hocam sahalara dönmüşsünüz özlettiniz
  • R-10 kullanıcısına yanıt
    Biraz öyle oldu
  • Ustanak U kullanıcısına yanıt
    Evet hocam tereddüt etmeden kütüphaneye konulması gereken bir oyun. Oyunu eksileyen şu youTuber veya twitch yayıncılarının yaptığı şebekliklere katılan kaba insanlara aldırış etmeyin.
    Jumpscare yok diye eleştiren bile var . Zaten outlast 'jumpscare' öğeleri değil, işlediği cüretkar temaları ile insanı derinden etkiliyor.
    Ki ikinici oyunun da yeterince jumpscare sahnesi dahi var. Yeri geliyor ''ulan biraz jumpscare yesem de korkumu dağıtsam'' dedirtiyor adama.
  • çöpe gidecekmiş verdiğim para iyikide almamışım ramak kalmıştı almama.
    bir yarım saat oynadım piline sokayım dedim sildim oyunu.
  • Oyun çok iyiydi senaryosuna laf atanlar eminim ki notları okumadan geçen tipler. Bulduğunuz notları mutlaka okuyun etrafı araştırın birinci oyunla çok güzel bir bağlantı var spoiler olmasın diye yazmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun hikayesini anlamak Hegel'i anlamaktan daha zor fakat siz notları okuyarak ve dikkatlice oynayarak hikayeyi kolayca anlarsınız.
    Kesinlikle bir DLC geleceğini düşünüyorum.Eğer oyunu bitirince hiçbir şey anlamadıysanız bu videoyu izleyiniz.





  • Oyun öyle yerden yere vurulacak kadar değil ama Condemned Criminal Origins gibi yakın dövüş imkanı olsa çok daha iyi olurdu.

    Bir de oyun gerçekten gereksiz zor olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G4560 işlemci , 1050 ti ekran kartı ve 8gb ram ile yüksek ayarlarda oyun performansını merak edenler çektiğim videoya bakabilirler. İlk bakış incelem tadında bir video oldu. Görüş ve önerilerinize de açığım. umarım video fikir verir şimdiden teşekkürler.. bu arada oyuna başlarken bişey olmaz dedim ama oynadıkça fena gerildim ve kapattım :D
    https://www.youtube.com/watch?v=APQdDZms-eQ&t=490s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barocker -- 29 Nisan 2017; 17:52:45 >
  • İlk oyunu hiç sevmemiş biri olarak bu oyun fena değildi diyebilirim.Hikayeside idare eder fakat oyun tam anlamı ile walking sim. olmuş.Bu tür oyunlarda en sinir olduğum şeydir.Kaçmaktan başka birşey yapmıyoruz,bir süre sonra oda benim için işkence haline geldi.
  • Bu oyunu aldıktan sonra direk iade ettim accaip geriyordu çünkü. SOnra içime sinmedi tekrar aldım.
    Oyun okadar geriyorki kendinizi hikayeye veremiyorsunuz. Hele o tırpanlı karı yokmu
  • Oyun gereksiz zor olmuş, 20 senedir oyun oynarım ancak bu oyun hakketti oynanacak gibi değil, sürekli koşturmaca kaçış karanlıkta

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.