Şimdi Ara

Ötv'siz Araç Sahibini Kaybettik Şimdi İzlememiz Gereken Yol Nedir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
37.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bahsettiğim gibi varisçi kişi babam onun üzerine alıcaz
  • Ne oldu merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eleman yanlış yoldan gitmiş eğer ötv siz araç sahibi vefat ederse araçı mirasçıalr üzerine alır bir kişi feraget ederse ötv durumu çıkar..macbur 5 yıl içinde mirasçıların adına olacak..5 yıl sonunda satılmak istenirse herkesden feragat alınacaktır..

Orijinalden alıntı: reko

eleman yanlış yoldan gitmiş eğer ötv siz araç sahibi vefat ederse araçı mirasçıalr üzerine alır bir kişi feraget ederse ötv durumu çıkar..macbur 5 yıl içinde mirasçıların adına olacak..5 yıl sonunda satılmak istenirse herkesden feragat alınacaktır..
    evet aynı durumu bizde yaşadık. feragat diye bir şey yok araç mirasçıların üzerinde kalacak 5 yıl. 5 yıldan sonra anca feragat edebilirsiniz, aksi taktirde ötv ödemeniz gerekir. tamamen haklısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OMREG -- 15 Ekim 2018; 11:10:57 >
  • bende geçen şubat ayında araç almıştım babamın üzerine 3 ay sonra vefat etti..vergi dairesi+emniyet baya ugrasmıstım..vergi dairesinde miraşçıların üzerine araç geçecek yoksa ötv ister devlet..artı ölen kişide başka miras varsa ordada olay değişiyor..ama veraget etmek yok ötv ödememek için..
  • Merhaba, bu konu hakkında çok yorum okudum ama en son buradakileri güncel bulabildim. Aynı sorunu ben yaşıyorum şimdi. 2 yıl önce anneannemin üzerine araç aldım. Bir kaç ay önce şöyle bir sıkıntı yaşadım anneannemin çocuklarından biri yıllar önce sirket açmış anneannem adına ve vergi borcunu ödememis, araca icra konulmuş, elbette borcu üstlenmedi ve ben odemek zorunda kaldım. Biri annem olmak üzere 4 çocuğu var anneannemin ve diger çocukları malesef kapısını bile calmadilar yıllar yılı. Bizimde dialogumuz olmadı onlarla. Bu durumda ne yapmam gerek? Sonuçta asıl varisleri 4 kardeş. Aracın alımını ve diger vergi borcunu ödediğim halde içlerinden biri yada bir kaçı hak talep ederse nasıl bir yol izlemem gerek? Araç dışında üzerine kayıtlı birseyi yok. Feragat gerekir mi? Feragat için ikna edemezsem ne yapabilirim? ÖTV ve/veya MTV odeyerek direk üzerime alabilir miyim? Ya da varisleri de ruhsat işletip 5 yıl dolana kadar kullanabilir miyim? Herhangi biri ben kullanicam derse ne yapabilirim? Bir de ÖTV ve/veya çok yüksek mi tutar? 40 bin TL ye 2 yıl önce almıştım, 10-15 bin arası bir indirimle almıştım. Bugün böyle bir yol varsa sadece bu miktarı odeyerek üzerime alabilir miyim yoksa rakam bugüne göre daha yüksek çıkar mı? Oldukça uzun sordum ama malesef insan başına gelecekleri hesaplamalar hareket edince ve böyle yakın ölümleri dusunemeyince bunların hesabını yapmadan hareket edince ne yazık ki bu duruma gelebiliyormus. Umarım böyle kötü bir tecrübe yaşayan yoktur aranızda ama bilgisi olan vardır. ..

• sesenn S kullanıcısına yanıt
    merhaba, araç sahibi vefat etikten sonra varisler tek kişiyi yetkili kılarsa aracı o kişi tekmi kulana bilir. başka kişilerde o aracı kulana bilirmi

Nasıl yol izlediğini anlatabilirmisin. Şu anda bu bilgiye ihtiyacım var.
    Ölüm belgesi ve mirascılık belgesi ile ilgili kişinin bağlı olduğu vergi dairesine gidip 2 tane belge alacaksın o belgeleri emniyete verip yeni ruhsatı alacaksın önemli olan veraset işe devri alacakların hazır olması hepsinin imzası yada vekaleti gerekiyor sen önce araç kime kalıyorsa onların imzalarını hazırla

• Babanenizin başka mal varlığı yoksa veya varsa bu malların değeri aracın değerinden fazla olmalı ki feragat ile aracı bir mirasçı üzerine alabilesiniz. Sizin durumunuzda ise aracı bu şekilde babanız üzerine alırsanız babanızın payı saklı kalmak şartı ile feragat edenler ötv den paylarına düşen vergiyi ödemeden aracın devrini yapamazsınız. Sizin yapmanız gereken aracı 5 kişi üzerine tescil ettirmek. İlk tescil tarihinden itibaren 5 yıllık süre devam eder. Sonrasında devir yapabilirsiniz ötv ödemeden

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • reko kullanıcısına yanıt
    reko @

Araç eşimin kardeşinin üstüne 3 kardeş anne ve baba 5 varis çıkıyor. Ölen kişi Kayınçomun başka bir mal varlığı yok ötv ödeyecekmiyiz bu durumda. Yada farklı bir yolu var mı?
    Araç varislere kalır herhangi biri istemezse o kişinin payı kadar ötv ödenir ..herkez ok derse araç 5 kişi üzerine yazılıyor ...ilk alındığı zamandan 5 yıl sonra araçı satabilirsiniz yada bir kişi üzerine alabilirsiniz sigortayıda dikkatli yaptırın vekaletli araç biraz yüksek çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 28 Eylül 2019; 0:13:55 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.