Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (308. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.935
Cevap
415
Favori
1.072.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peki babanız kullanabiliyor mu aracı ? Yoksa sadece sizler mi kullanabiliyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linuxxer L kullanıcısına yanıt

Ümraniye vergi dairesinde dosyanız. Raporu aldığınız hastane ile görüşmeniz lazım tabi doğrulama yaptırıyorsa vergi dairesi. Ümraniye nakil vasıtalar vergi dairesi ötv servisini aramanız lazım dosya hangi aşamada diye

• %90 üstü raporlarda, engellinin kendisi de (ehliyeti ve sağlık durumu uygunsa) aracı kullanabilir. Mevzuata göre %90 engelli raporu ile alınan aracı, herkes kullanabilir ama asıl amaç araçtan engellinin sürekli istifade etmesidir. Diğer bir deyişle engelli o esnada ya araçta bulunmalı ya da araç o esnada engellinin işini görüyor vaziyette olmalı (ucu açık, saçma bir mevzuat).

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Bende o mevzuatı okudum benim anladığım zaten yazıyorda engelli araçta değilken sürecek kişileri taahhüte yazdırıyorlar birde istedikleri engelli ne zaman isterse o zaman sürecek şoför olan kişiler engellinin istifadesine sunmalı aracı diyor. Herhalde arabaya bindirmeyenler için araç sahibi beni arabaya bindirmiyorlar diye ihbar etsin diye bekliyorlar,

Evde yatalak hastası olanda var her zaman arabaya bindirmesi imkansız çünkü

• dr20mouse kullanıcısına yanıt

Bizimde Ümraniye’de ortalama kaç günde çıkar acaba tertibatlı araç değil normal

• terrormasterx T kullanıcısına yanıt

Hocam hangi bayi nekadara aldınız? 680bin istedi bir bayi bizden..

• Hazal1595 H kullanıcısına yanıt

Hayır, kendisinin ehliyeti yok zaten, %90 üzeri için öyle bir zorunluluk bulunmuyor. Kendisi, eşi, çocukları ve çocukların eşleri (gelin-damat) yazılabiliyor kullanım için.

• tubytube kullanıcısına yanıt
    İsterseniz forumdan arzu edenler de iletişime geçebilir..

Deprem bölgesine özel bir istisna kesinlikle olmalı, kimse cevap veremedi soruma, 4. senedeyiz...

Doktordan bu arada, sorunlu kardeşimin elinden çıkmalı ki kendisi de niyetli gibi satmaya, geçenlerde arabayı park edeceğim dediği yerden zorla çektirdim, diz boyu su oldu İskenderun sahili

Allah da bir korur (ki depremden korudu), iki korur, üçüncüsünde de korumaz elbette...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TasarimciBey kullanıcısına yanıt

İşte bize 5 yıl önce aldığımızda babam kullanacağı için acaba bu sefer tekrar istenir mi dedik

• tubytube kullanıcısına yanıt

Engelliden engelliye bir satış yasağı yok ki

Yeni alınmış barkodlu 90 üstü raporsa 1 hafta 10 güne onay çıkıyor.

2017 rapor tarihi süresiz verilmiş ve noter onaylı babamın rapor

Vergi dairesinde memurun insiyatifine kalmış tek seferde onaylayabilirde hastaneye rapor gerçek mi diye sorabilirlerde.

• ardagse A kullanıcısına yanıt
    O da yasak diye biliyorum, emin misiniz?

Karşı taraf sanırım 5 yıl sonra alabilir, onu demiş olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 5 Nisan 2023; 19:26:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İnş hemen onaylar aslı gibidir noter tastikli evraklarını gönderdik bir umut daha öncede yararlandı diye belki sahte olma ihtimalini düşünmezler inş

İşlem uzun sürebilir, bizim de barkotsuz eski rapordu, notere tasdik ettirip verdik bayiye 20-22 gün civarı sürdü tescil süresi. İstanbul'un yoğunluğu + eski raporlara ekstra titizlik gösteriyorlar bu sebeple uzayabiliyor sanırım.

• Frank Slade kullanıcısına yanıt

Aynen vizede bayi 3 hafta sürebilir dedi sorun çıkmasında bekleyeceğiz artık

aradım uzun bir bekleyişten sonra telefona çıkan hanım efendi ötv birimiyle görüşün dedi iki numara verdi ikisi de ya hep meşgul ya da cevap vermiyorlar. mail attım bir de e-dilekçeg önderdim interaktif vergi uygulamasından. rapor eski bizim de barkodlu değil en azındana hastaneye yazı yazılmış olsa tedaviye gidecektik önümüzdeki günlerde, hızlı dönüş yapsınlar diye rica edebilirdim hastaneden. 1 hafta olmuş nerdeyse dosyaya hiç dokunulmamış daha dairede. onları da anlıyorum tabi 16 milyon nufus ve dolaylı yoldan diğer illerden gelenler de var bizim gibi yetişmek zor.

Babam depremzede birde sanırım hastaneye raporun doğruluğunu soruyorlar gidip muayene olayı olmuyor diye biliyorum babam süresiz aldı ilk araç alırken sorun olmadı şuan ne olur bilmiyoruz

Bunlar biraz evhamlılar ortopedik raporlarla uğraşmaktan vakit kaybediyorlar. İş bilmeyen memurların orada çalıştığını varsayıyorum. Yeni barkodlu raporları bile beğenmiyorlar. Halbuki o raporları hastane değil direk sağlık bakanlığı veriyor. Sağlık bakanlığının rapor doğrulama sistemi yok mu yani gidip hala hastaneye soruyorlar anlamış değilim.

Bu dediklerim yeni barkodlu ortopedik raporlar içindi onları bile gidip hastaneye soruyorlar sanki raporu hastane çıkarmış gibi.

• 
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.